Hitech - kde je chyba

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Hitech - kde je chyba

Příspěvek od uray » 22 bře 2011, 14:31

strecha píše:Kdyz uz jsme tady u tech zasuvnych filtru, tak me napadla mozna takova silenost. Chtel bych vyzkouset tvarovat teplem filtr, abych jej mohl pouzit na rybim oku, protoze s rovnym filtrem nikdy nepokryju cely zorny uhel 180°. Bohuzel na tyto objektivy nejde pouzit sroubovaci filtry na krajinu by se mi nekdy hodilo pouzit ND filtr.
Nemate nekdo s tim nejake zkusenosti? Bojim se, ze dojde k poruseni te vrsty "barvy" a potrha se a bude na foceni neupouzitelna :(
zkoušel jsem takovou úpravu na sigmu 8mm/f1:4 bohužel nemám už žádné fotky...
k výrobě:
něco kulatého co vydrží 250-300°C , el.trouba a filtr. Já em použil kovovou misku, natřel ji olejem a na to položil platsový filtr (nevím jestli to byl cokin nebo nějaké čína). Dal sem to do rozehřáté trouby a po 10 min. se krásně ohnuly rohy ve tvaru misky. - chce to ale seldovat ať se úplně nerozteče. Po očištění zbytků oleje sem měl problém s držákem filtru - nakonec sem použil drtátěnou konstrukci - a uchytil v rozích filtr (vyvrtané dirky). Použitelné to bylo ale kdybych sehnal zadní filtr, bylo by to určitě lepší. Kvalita obrazu se trochu degradovala - ale to i s původním rovným filtrem. Prodal sem objektiv i s filtrem (tabákový přechoďák) asi před 3mi roky... udělal sem s tím pár snímků ale nevím kde je jim konec...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

janmiklin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janmiklin » 22 bře 2011, 15:14

BenaCZ píše:
janmiklin píše:Díky ...)
Hitech prechodaky mam a jsem s nimi vicemene spokojeny. Na foceni pres den proti slunnicku to ale neni. To haze prasatka. Preci jen je to jen plast. Ale vecer pri slabem slunci nebo po zapade neni s nima zadny problem.
ND 1000 ale urcite vzit sroubovaci. Bocni svetlo je previt. Mam BW ND 110 a tahne dost silne dohneda. Da so to v compu korigovat, ale lepsi jsou z toho CB fotky :)
jsem se už díval na ceny a nemile mě to překvapilo :( cca 2300 za BW, Hoya +- též tolik,a navíc ju nemají v žádném normální mobchodě,ale jen přes inzeráty...

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 22 bře 2011, 15:27

mrkni se i na ebay - sice ho nebudes mit hned, ale sezenes ho bez problemu hluboko pod 2000 - pred dvema mesici jsem kupoval BW ND 110 i na zavit 77mm za prijemnych 1800 :o i kdyz ted s tim mozna zamichaji ty zmeny v dovoznich limitech :(

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 22 bře 2011, 15:36

V Cechach ho mel photolifeshop ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

jasanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasanek » 22 bře 2011, 16:10

Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“