Ako čistite filtre?

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

čištění

Příspěvek od uray » 27 črc 2010, 11:53

na objektivech mám taky sporo pořád nějaký filtr, čistím už jen "nasucho", lenspeny mám dva, jeden za 300,- a druhý sem dostal zdarma (no name) k nějakému sklu. Musím říct, že ten zdarma je nepoužitelný - chápu některé negativní názory, ale když se občas poštěstí otisknout na filtr prst, lenspen je ideální. Na objektiv samotný používám jen kvalitní mikrovlákno (linos), obyč. harříky za 30kč jsou nanic. Kdysi jsem koupil sadu na morké čištění, nedělá to ale dobře povrchové úpravě některých objektivů. Nad objektivy sice nesvačím, ale mikrovlákno stačí na vše - zaschlé kapičky se odstraní lehce - stačí dýchnout na HADŘÍK, ne na sklo! nevím jak to přesně popsat fyziklálně, ale když se navlhčí sklo, mikrovlákno neposbírá všechny nečistoty, pokud navlhčím mikrovlákno, nečistoty a prach se na něj přilepí.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Deqwa
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

čištění objektivu

Příspěvek od Deqwa » 07 říj 2010, 22:36

Taky používám už roky mikrovláknovou utěrku z optiky, pro prach vlhčenou vodou. Když se náhodou objektiv zamastí, vyndavám domácí slivovici :P

Grimča
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Grimča » 25 říj 2010, 12:48

Pozor s tou slivovicí u čištění. Ať není potom objektiv pob..tý. :lol:
Pentax K-3, K10D, DA* 16-50/2.8, DA* 50-135/2.8, Tokina AT-X 80-400/4.5-5.6, telekonvektor 1.5x, blesk AF-540FGZ II, AF-360FGZ,stativ Manfrotto 055CL, hlava MagicBall, filtry

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“