Podvodní pozdro na SLR Pentax

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 28 říj 2009, 18:57

Našel jsem místní distribuci. Jen ten nejstarší Nimar je uveden, že pasuje na starý analog PEntax. Na webu Italu, jestli jsem je dobře pochopil tak potřebují kameru na nastavení boxu...? Mají tam uvedenu K10 i K20.

http://www.nimar.cz/

http://www.divers-direct.cz/fotoaparaty ... aly/c1934/

www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 28 říj 2009, 19:05

spachal píše:tak postupne:
- ty fotky z bazenu jsou parada, gratuluji k stastnemu vyberu ochotne modeliny :]. jen toho svetla je malo, pokud chces, zablesky muzu pujcit (YS-90, maji i TTL)
sti
Můžeš prosím ještě přihodit par zkušeností s UW kanón G10?
Jaká citlivost je ještě použitelná? Jak funguje ostření pod vodou?
Díky

www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 29 říj 2009, 01:34

>miky: mea culpa, pokud to funguje, jsem zase o neco chytrejsi, pro vetsinu 'vlneni' je ponoreni do vody konecna, fascinuji me v tomhle smeru treba futraly na mobily (kde neni uvedeno, ze to je pouze mechanicka ochrana, lide pak ziji v dojmu, ze si poslou MMSku z podvody ;] ..).
Zkus prosim, jaky to ma obecne dosah pod vodou, to me docela zajima.

>pkleiner: Diver-Direct neni mistni distribuce. Pokud k tomu ma nekdo blizko, je to Jura Katrusak z podvodni-pouzdra.cz, ale bavil jsem se s nim o tom v dobe, kdy se o to asi zacal teprve zajimat.

Co se tyce te G10, povazuji to stale (pokud si odmyslim prichazejici G11) za snad nejlepsi dnesni volbu digitalu (kompaktu) pod vodu. Panasonic LX3 by byl o rad lespi, ale nejsou cenove dostupna pouzdra.
Co se tyce sumu, asi bude kazdemu jasne, ze kombinace 1/1.7" snimace a 14.7Mpix nebude zadny zazrak. Zbytek je velmi dobry. Vzhledem k tomu, ze pro nastaveni ISO je na G10 primo ovladaci kolecko, neprepinam jej od zacatku nikam jinam, nez na hodnotu 80. Toz asi tak. Na druhou stranu, rozliseni to je dostatecne velke na to, aby bylo mozne pri rozumnem zmenseni obraz take i kvalitne 'odsumet', mozna by jeste rozsah ISO100-200 sel pouzit. Vyssi citlivost vsak z meho pohledu v zadnem pripade.
Ostreni bleskove (mel jsem pred tim Oly C5050, takze v to beru v porovnani s tim), bez vyhrad. Zajimave je treba ostreni s pouzitim predsadky, ostri se v makro rezimu na obraz vznikly na predsadce, ale to je spise opravdu jen zajimavost, predsadka me celkove nijak moc kvalitou nepresvedcila (Fantasea).
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 29 říj 2009, 09:11

Re: Vlny pod radiove vlny pod vodou... Fest zalezi na tom, co je to za vlnovou delku a taky co je to za vodu. Osobne bych si vsadil na to, ze kdybys s tim vlezl slane morske vody, tak ani ranu. Naproti tomu cista kohoutkova voda, pokud je jeste "mekka" se chova, temer jako dielektrikum.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 13 bře 2010, 14:44

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 13 bře 2010, 19:44

To bude za peknej ranec, ani radeji nedomyslet ...
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 13 bře 2010, 19:54

Z toho jejich eshopu vyjde na necelejch 50 tis. Takže tady to bude asi ještě o kousek více :-/.

Já bych si podobné pouzro moc "přál" a klidně bych si kuli němu koupil třeba i další foťák typu Kx. Ale tohle je prostě moc :o(. Hlavně by mi přišlo zbytečná i ta vodotěsnost do 60m, 10m by mi bohatě stačilo.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 13 bře 2010, 23:04

Pro mě je sice 60m tak akorát, ale spíš bych pořídil z druhý ruky za třetinovou cenu pouzdro na šlupku typu EOS 350D. Na to moje potápění...

Uvidíme jaká bude situace, až si přítelkyně dodělá pokročilý potapěčský kurs, do té doby pod vodou raději moc fotit nebudu a spíš budu dávat bacha na ní.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 14 bře 2010, 00:56

elho_cid píše:Pro mě je sice 60m tak akorát, ale spíš bych pořídil z druhý ruky za třetinovou cenu pouzdro na šlupku typu EOS 350D. Na to moje potápění...

Uvidíme jaká bude situace, až si přítelkyně dodělá pokročilý potapěčský kurs, do té doby pod vodou raději moc fotit nebudu a spíš budu dávat bacha na ní.
Hele... tak bacha na to. Já jsem takhle koupil jeté pouzdro s D100 a natekla mi do toho voda hned na poprvé :o((.

Koupil jsem za 15 a prodal vytopené za 8... :o(.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“