Ahoj všem, asi před cca 1/2 rokem jsem měl dotaz ohledně možného propojení a odpálení blesku Metz 15 MS-1 přes kabel, odkaz jsem zde nyní již nenašel, a zatím problém nedořešil

.. Můžete mi prosím poradit jakou synchronizační kostku a přesně jaký kabel pořídit abych nemusel kvůli signálu odpalovat vestavěný blesk? Nemá někdo k danému blesku návod v CZ v př. pdf či odkaz kde by se dal stáhnout? Na daném blesku Metz 15 MS-1 je zdířka pro konektor úplně shodný jako má tělo K7 X-sync ( pod tlačítkem otvírání vestavěného blesku ). Existuje prosím daný kabel do délky max. cca 0,5m ? jaké má označení? kde by se dal sehnat? A fungovalo by odpalování ? V návodu K7 na str 187 ovšem píší propojení automatických funkcí přes X-sync nepracuje. A ještě navíc, že blesky s obrácenou polaritou můžou při takovém zapojením zlikvidovat tělo či blesk... nic více, takže nemám představu o tom co by šlo…

. Zároveň bych ovšem rád využíval daný blesk na starších tělech K100D a K200D které X-sync nemají. Byla by tedy vhodná právě některá ze synchronizačních kostek ? Stačila by PENTAX HOT SHOE ADAPTER 2P ? a nebo PENTAX HOT SHOE ADAPTER F či FG ? Jaký je v nich rozdíl ? děkuji