Hľadám fórum o telekonvertoroch, a narazil som na tému mne blízku, tak mi nedá neprispieť svojim výrobkom na 3D pano
Výrobný výkres nemám, možno max. nejaké náčrtky, no tie som už zapotrošil, všetko som domýšľal a vyrábal postupne najprv pre sigmu 24-70/2,8 , neskôr som však kúpil menšiu, ľahšiu a širšiu sigmu 10-20. stavané to je na telo K100D, ale všetky rozmery sa dajú nastaviť aj na moju novú K20D, len som sa k tomu ešte nedostal..
materiál - (čo som našiel) pertinax rôznych hrúbok - nosné časti cca 10mm, posuvná konzola cca 4mm, oceľový "L" profil cca 30x3mm , posuvná konzola na upevnenie foťáku je lepená sekundovým lepidlom + oceľové kolíky asi 2mm (navŕtané + zalepené) (myslím že som použil malé klinčeky/hřebíky )
Asi by bolo lepšie použiť hliník, no ja som vyrábal z toho čo som mal po ruke.
Nieje to robené na presných strojoch, tak som sa s tým musel pohrať aby všetko lícovalo a nebolo voľné, myslím že sa mi to celkom podarilo, bratranec ktorý má origo 3D hlavu od manfrotta, mi to chválil, že to má výbornú tuhosť.
Statív - Manfrotto 055 CX PRO3 + hlava 488 RC 4 , konkrétne na panorámy by sa asi viac hodil hliníkový, ten karbón je pod tým ľahký a musím ho kôli stabilite zaťažovať.. ale zas pri turistike mám na chrbte skoro o kilo menej..
Tak horsa do dielne!!!

K20D; K100D; SIGMA 24-70 EX DG macro; SIGMA AF 24/2,8; PENTAX F 50/1,4; PENTAX M 135/3,5; PENTAX SMC DA* 50-135/2,8 ED (IF) SDM, SIGMA 10-20/4-5,6, METZ 48 AF-1, MANFROTTO 055CXPRO3, hlava MANFROTTO 488RC4