Nabijacka
Moderátor: Moderátoři
Nabijacka
Zdravim, baterky sa tu uz riesili .. rad by som teda vedel ake nabijacky pouzivate (ja mam starsi model varty). Stale mam problem s vydrzou bateriek (okolo 100 fotiek bez blesku). Takze mozete daku odporucit?
-baterky eneloopky 2 000 mAh
thnks
-baterky eneloopky 2 000 mAh
thnks
Možná si po vybití (vypnutí foťákem) změř každý článek zvlášť,já se takto u nové sady GP2500 divil proč nechodí - a po výměně jednoho článku zapomínám kam jsem naposled dal nabíječ.
Naposledy upravil(a) peter_01 dne 05 čer 2007, 12:21, celkem upraveno 1 x.
Mám tuto a naprostá spokojenost,rychlá,cestovní,do auta, vše potřebné v základním balení.
http://www.conrad.cz/rychlonabijecka-vo ... h+dp77889/
http://www.conrad.cz/rychlonabijecka-vo ... h+dp77889/
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K môjmu Pentaxu ist DS používam líthiové nabíjateľné batérie zypu CR-V3, značky SIGMA spolu s nabíjačkou SIGMA. Vydržia enormne dlho aj v mrazoch. Ako rezervu používam nenabíjateľné líthiové CR-V3, ktoré som dostal k aparátu pred dvoma rokmi pri kúpe a ešte stále sú v pohode. Tieto využívam vtedy, keď mi náhodou vypľujú tie nabijateľné.
Zoltan
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tiež mi niečo podobné povedal technik zo servisu v Exapre, ale potom som pátral u odborníkoch na elektroniku, prúd, PC a pod. a každý ma vysmial, že je to absolútny nezmysel. Batérie sú nabíjateľné ako iné, majú nižšie napätie ako nenabíjateľné a nechápali dôvody neodporúčania. Nikdo to zatiaľ relevantne nezdôvodnil. Ak je to ale pravda, prečo sa o tom nehovorí otvorene a najmä o príčinách a dôsledkoch. Ja tie batérie používam už 2,5 roka, od zakúpenia fotoaparáru a nikdy som nemal ani náznak nejakého problému. Tak isto aj predajca, od ktorého som ich kúpil - ten mi predal aj aparát, sám ich používa ešte o pol roka dlhšie a vyfotí s ním neskutočne veľa fotiek. On sa tým živí.
Záver: Ak mi niekdo logicky a technicky zdvôvodní prečo nie sú takéto batérie vhodné, okamžite ich vyhodím.
Zdravím, Zoltán
Záver: Ak mi niekdo logicky a technicky zdvôvodní prečo nie sú takéto batérie vhodné, okamžite ich vyhodím.
Zdravím, Zoltán
Zoltan