dnes som si bol v Alze po novy 27" Dell U2717D UltraSharp (335euro).
spokojny som.
budem to pisat voci vratenemu 27" BenQ GW2765HT (271euro)
+ hned krabica bola na lepsej urovni, viem, kravina, posobila proste krajsie (leskla folia), BenQ ju mal ako keby recyklovanu
+ po vybaleni sa mi zapacil tenky ramcek monitoru, sice ma hruby ram na BenQ neiritoval, ale tento na Dell vyzera predsa len pekne
+ zapojil som monitor, nastavil sRGB, farby su podla mna uplne v pohode a hlavne to ma normalny kontrast, BenQ ho mal o dost vyssi, kde som horsie videl tmavsie casti predtym upravenych fotiek na LG IPS 235P
+ vyrobil som si cierny plny obrazok a pohyboval s nim po monitore az do krajov a nevidel som ziadne zosvetlovalnie, super (BenQ mal zly pravy dolny roh, preto som ten kus vratil)
+ pri monitore bol pribaleny aj kalibracny protokol z vyroby (BenQ ho nemal), viem, ze aj tak profik si kalibruje monitor sam, ale mne to netreba, aj tak sa v tom protokole nevyznam
+ povrch monitoru je predsa len krajsi ako mal BenQ, je to ako keby imitacia kovu, ani ramcek nie je leskly
+ nenasiel som ziadny vypaleny pixel, zatial
+ hned som si vsimol nizsi šum obrazu, BenQ ho mal viac "rastrovany", za to moze asi typ folie alebo tej antireflexnej vrstvy si myslim
+ cena je stale podla mna super, je to prakticky polovica za najlacnejsi 23" EIZO FullHD a dostanete 27" 2k monitor, ktory isto bude vyhovovat vacsine hobby fotografov
+ ovladanie menu je rychle a presne, super (na BenQ to bolo zle navrhnute, zlozitejsie zalozky a hlavne som sa triafal od zadu monitoru na slepo k popiskom v menu)
- v baleni bol na pripojenie iba miniDisplayPort->DisplayPort kabel a USB kabel pre prepojenie s PC plus napajaci kabel samozrejme. ale tak kvoli kablom si nekupujem monitor ze ano, kto ma iny vystup na grafike, si ho proste dokupi
- monitor sa trasie v klbe, ked ho nastavujem v menu, alebo ked pripajam z boku USB zariadenie, ratam, ze pevnejsi spoj podstavca-klbu budu mat drahsie verzie Dell monitorov (BenQ bol pevnejsi)
- ked som testoval homogenitu podsvietenia, tak uplne rohy boli svetlejsie a trochu viac pravy horny roh, ale vo windowse, ani v Lightroome, ani na BW fotkach nic nie je vidno. BenQ mal rohy tri rohy lepsie, pravy dolny ale uplne zle + to bolo vidno aj na fotkach (pre mna neakceptovatelne)
za tie peniaze luxusny monitor podla mna

- pribaleny kalibracny protokol
- IMG_20191110_182506.jpg (43.43 KiB) Zobrazeno 1874 x

- testovaci cierny obrazok, cierna bola rovnaka po celej ploche, aj v rohoch, super
- IMG_20191110_182743.jpg (11.93 KiB) Zobrazeno 1874 x

- tenky ramcek, vyzera to dobre
- IMG_20191110_201505.jpg (21.54 KiB) Zobrazeno 1874 x
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN