Cirkulační pol. filtr Hama
Moderátor: Moderátoři
No mam uz nekolik let CPL Hama a vcelku mi vyhovuji. Zkousel jsem i jiny znacky ,ale obcas mely az moc silny ucinek (ztmavena obloha) . Na setak 18-55 staci i klasika, nemusi byt slim. Ted co mam (neblahou) zkusenost s nekteryma sigmama , uvazuju o nejakym antireflexu i na ne (tam je to nutnost).
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400
Ja mam HOYA Pro1 Digital 52mm MC PL-C (z ebay), ztmavovanie oblohy som cakal ze bude vyraznejsie, ale na potlacenie odleskov postacujuci, akurat ked je silne protisvetlo tak to velmi kazi fotky, cele zahmlene.., otacanie je take akurat, stacilo sa trochu pohrat nech sa vybeha , co mi najviac vadi je ze predna strana "skla" je nejaky tvrdeny plast, dost lahko poskrabatelny, neviem ako to je u inych znaciek, ale mohli tu foliu dat medzi skla.., alebo aspon opacne nech v predu je sklo
pred par dny mi prisla Sigma 10-20 a snad do tydne dojde tamron 17-50 2.8 a chtel bych na to CPL, na novafoto jsou super ceny, tak jsem se chtel zeptat jak je to teda s tim Kenko a Hoya, jestli je to opravdu jenom o nazvu a jestli by nestacily obycejne CPL Hoya co se prodavaji na 3dpano (ma nekdo zkusenost s timto obchodem???), jestli ten rozdil opravdu poznam. prece jenom kazda korunka usetrena se hodi na nakup dalsiho vybaveni... dik moc za rady
Pocujte nebudu tie filtre z www.novafoto.cz podobne smejdy ako opisuju tu v tomto blogu http://www.osnica.com/?p=73
Ak su v pohode urcite si objednam
Ak su v pohode urcite si objednam
to musel byt opravdu nejaky podvrh. Ja si to v novafoto koupil a jsem spokojeny. Tady mas treba fotku porizenou s CPL HOYA PRO DIG 1. http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... m=91&pos=0
Hoya akorat celkem vyrazne podle me otepluje, coz ale u CPL neni dle me na zavadu.
Baleni filtru je v origos krabicce. Je levny protoze si to nekupuje od vyhradniho dovozce do cech ale vozi si to sam z asie.
Hoya akorat celkem vyrazne podle me otepluje, coz ale u CPL neni dle me na zavadu.
Baleni filtru je v origos krabicce. Je levny protoze si to nekupuje od vyhradniho dovozce do cech ale vozi si to sam z asie.
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8