YONGNUO Wireless Speedlite YN585EX
Moderátor: Moderátoři
Re: YONGNUO Wireless Speedlite YN585EX
Díky za recenzi. I přes zjištěný nedostatek jsem jej objednal. Převážně jej budu užívat pro produktovou fotografii a focení rodiny (pokud bych měl stejný problém, můžu udělat snímek znovu). Jakmile mi přijde, vyzkouším a napíšu report.
Pentax K-70, DA 18-135 WR, DA* 16-50/2.8, DA* 50-135/2.8, Tamron SP AF 90/2.8, DA 18-250
Přišel mi blesk a dostal jsem se k tomu jej trochu otestovat. V podstatě ve všech bodech se ztotožňuji se Slivem. I mě se objevily přepaly, ale jen pokud jsem měl nastavené na těle ISO na Auto. Pokud jsem zvolil konkrétní hodnotu ISO byla expozice v pořádku.
V porovnání s Pentax AF360FGZ rychleji nabíjí, tišší motorek zoomu, větší hmotnost, nemá High Speed synchro. Dálkové odpálení blesku také perfektní. Škoda, že K-70 nemá Wireless mód blesku .
V porovnání s Pentax AF360FGZ rychleji nabíjí, tišší motorek zoomu, větší hmotnost, nemá High Speed synchro. Dálkové odpálení blesku také perfektní. Škoda, že K-70 nemá Wireless mód blesku .
Pentax K-70, DA 18-135 WR, DA* 16-50/2.8, DA* 50-135/2.8, Tamron SP AF 90/2.8, DA 18-250
Rád bych jestli Slivo potvrdí, že ty přepaly souvisí s auto isem.
Pentax K-30, Pentax K-S2, Pentax smc DA 50mm f/1,8 // Sigma 17-70mm F2,8-4 DC Macro OS HSM Contemporary // Sigma 10-20mm f/4,0-5,6 EX DC
Při režimu ISO Auto, při namáčknutí spouště přeskakovalo ISO z hodnot 100 na 3200 a zpět jako by tělo nevědělo zda má blesk připojený či ne. A při domáčknutí blesk odpálil, ale ISO bylo dle EXIF 3200. Při nastavení ISO na pevnou hodnotu, bylo vše v pořádku. Testoval jsem jej jen krátce, ale za ty peníze jsem spokojen.
Tak za mna zhrnutie. Ma P-TTL, W-PTTL vie iba slave (sam odpalovat dalsie blesky nevie). HSS blesk nema, ale vie strobo pri casoch dlhsich ako 1/180.
+ rychle dobijanie
+ jednoduche ovladanie
+ pekne spracovanie, kovova patka, dobre polohovanie
- niekedy spravi prepal v PTTL* (s W-PTTL som si problem nevsimol)
- obcas aj, ked uz svieti oranzova kontrolka nabitia, blesk spravi podexponovanu fotku, ako keby este nebol uplne nabity
- a par krat sa stalo ze blesk zacal sam od seba zoomovat aj s pevnym sklom (pri 50mm objektive, sa prestavi na 80mm a hned spat)
* K prepalom, tie prve fotky co som dal neboli na auto ISO (to s bleskom nepouzivam), bolo to fotene na pevne ISO 200 a ISO 100.
Na overenenie som spravil po 70 fotiek pri kazdom nastaveni, su v linkoch tak kazdy si moze spravit predstavu. ak niekoho zaujima, co bolo nastavene pri prepaloch, tak vpravo dole sa da stiahnut original s exifom, pri verejnych fotkach smugmug exif v (i) nezobrazi.
K3 + Sigma 50 1.4, blesk na tele cca 1m od vazy, odrazeny od strop
ISO 100, F1.4 1 prepal, 2 podexponovane, 3 trochu ina expozicia/WB
auto ISO, F1.4 1 prepal, 1 podexponovana, 2 trochu ina expozicia/WB
ISO 100, F6.7 ziaden prepal, 6 podexponovanych, 1 trochu ina expozicia/WB
auto ISO, F6.7 1 prepal, 1 podexponovana, 7 trochu inych expozicii/WB
Podla mna je to za 2000Kc velmi pekny blesk.
+ rychle dobijanie
+ jednoduche ovladanie
+ pekne spracovanie, kovova patka, dobre polohovanie
- niekedy spravi prepal v PTTL* (s W-PTTL som si problem nevsimol)
- obcas aj, ked uz svieti oranzova kontrolka nabitia, blesk spravi podexponovanu fotku, ako keby este nebol uplne nabity
- a par krat sa stalo ze blesk zacal sam od seba zoomovat aj s pevnym sklom (pri 50mm objektive, sa prestavi na 80mm a hned spat)
* K prepalom, tie prve fotky co som dal neboli na auto ISO (to s bleskom nepouzivam), bolo to fotene na pevne ISO 200 a ISO 100.
Na overenenie som spravil po 70 fotiek pri kazdom nastaveni, su v linkoch tak kazdy si moze spravit predstavu. ak niekoho zaujima, co bolo nastavene pri prepaloch, tak vpravo dole sa da stiahnut original s exifom, pri verejnych fotkach smugmug exif v (i) nezobrazi.
K3 + Sigma 50 1.4, blesk na tele cca 1m od vazy, odrazeny od strop
ISO 100, F1.4 1 prepal, 2 podexponovane, 3 trochu ina expozicia/WB
auto ISO, F1.4 1 prepal, 1 podexponovana, 2 trochu ina expozicia/WB
ISO 100, F6.7 ziaden prepal, 6 podexponovanych, 1 trochu ina expozicia/WB
auto ISO, F6.7 1 prepal, 1 podexponovana, 7 trochu inych expozicii/WB
Podla mna je to za 2000Kc velmi pekny blesk.
Hezké svátky přeji. Podělím se s vámi o svou zkušenost s tímto bleskem po několika foceních, převážně rodiny. Pokud jej srovnán s Pentax AF-360FGZ, tak pro mne jednoznačný posun k lepšímu. Lépe se nastavuje a pamatuje si nastavení i po vypnutí blesku, takže nemusím vždy znovu nastavovat zoom, snížení síly a pod. Pro mne jednoznačně výhodný nákup.
Dobrý den přátele, Nemá někdo, prosím, kompletní návod pro tento blesk v češtině? Prodává se už i u nás, tak by mohl někde kolovat. Předem děkuji.
Předpokládám, že si ho můžeš koupit za 3390,- Kč s českým návodem zde: https://www.phototools.cz/produkt/exter ... ttl-pentax
Anebo bez českého návodu za cca 1550,- Kč zde: https://www.aliexpress.com/item/New-lis ... autifyAB=3
Mám předchozí verze bez TTL včetně rádiového odpalovače a bez českého návodu se to dá pochytit. Je tam anglický návod částečně s obrázky a metodou pokus/omyl se tím dá v rozumném čase prokousat.
Anebo bez českého návodu za cca 1550,- Kč zde: https://www.aliexpress.com/item/New-lis ... autifyAB=3
Mám předchozí verze bez TTL včetně rádiového odpalovače a bez českého návodu se to dá pochytit. Je tam anglický návod částečně s obrázky a metodou pokus/omyl se tím dá v rozumném čase prokousat.