Hlavu Triopo RS-1 som pred chvilou vybalil z krabice. Snad ste zvedavy na prve postrehy.
Najprv velke sklamanie - doteraz som si myslel ze moja hlava Triopo B-1 ma vysoku nosnost. Teda 6kg unesie ako nic ale nasilim sa s nou da pohnut. RS-1 by som skor zlomil nez s nou pohol, ale poporadi. Jo a testoval som s K-5ii + Sigma 17-50 = 1420 g
Hlava je mala, lahka, kompaktna. Az na plastovu aretovaciu packu a okrasne gumenne O-kruzky je celokovova.
Oproti setovej hlave stativceku Hama Traveller Mini Pro je o par mm mensia ale ma sirsiu zakladnu. Tazsia je o 20g, takze vazi 145g

Nekona sa udavanych 0,17 kg.
Miesto rychloupinacej dosticky je len kovovy disk s vnutornym gumennym prstencom a zarezmi po obvode pre lepsie dotiahnutie na fotak.
Jediny ovladaci prvok je samozrejme aretacna packa, ale presne takto som to chcel. Komu by chybali vymozenosti troch ovladacich koliesok, nemusi plakat, popisem funkcie v jednotlivych poziciach packy ako na hodinach napr. 6 hodin = packa smeruje dole.
6 - gulicka uplne uvolnena, vhodne na pripevnenie fotaku
10 - 11 - v tomto bode odhadujem nosnost 3 - 4 kg. Fotak drzi, ziadna tendencia padania. Hlava sa chova ako panoramaticka, mozno s nou plynulo otacat a zaroven drzi fotak v nastavenej polohe. Za pouzitia primeranej sily mozne pretlacit gulicku a prekomponovat.
12 - tu sa dostavame na avizovanu nosnost 10 kg. Vsetko drzi pevne. Ked sa dvoma rukami a velkou silou opriem do fotaku, da sa este s gulickou pohnut
2 - 3 dalej uz nema zmysel tocit aj ked packa by este sla. S fotakom nejde pohnut ani nasilim. Keby som zabral naplno tak skor poskodim nieco z retazca fotak - stativ - hlavu. Gulicka sa nepohne.
Pozitiv je strasne vela a hlava v danej cene splna vsetko co som chcel. Napisem aj zopar negativ:
- zakladna pre fotak = disk ma sice priemer 40mm, gumenny kruzok v nom len 28mm, cim sa zmensila plocha na ktoru dosada fotak. Je to najpruznejsie miesto celej zostavy. chcelo by to gumu zrezat
- medzi zakladnou hlavy a telom hlavy je vidiet trosku vazeliny. Nevyteka, nevadi, ale je tam.
Na hlavu za 19,90 € je to dost dobry vysledok, co myslite