Téma měsíce - Listopad / November 2010
Moderátor: Moderátoři
Téma měsíce - Listopad / November 2010
Přemýšlel jsem o tématu, který by oslovil hodně lidí a napadlo mě téma:
Všednodennosti
Doufám, že se vám bude téma líbit a přispějete svými fotkami do soutěže.
Termín vkladáni fotek: do 30.11.2010
Každý může vložit pouze jednu fotku.
Bodování bude probíhat 1. 12. - 7. 12. 2010
Kazdy muze libovolne rozdelit 6 bodu (nejlepe 3, 2 a 1 bod - neni ale podminka), jedne fotce vsak muze dat maximalne 4 body. Body pošlete na E-mail: soutez(zavinac)objektivem.com
- do predmetu mailu napiste svuj nick tady na PFS, cili kdo ty body dava
- do zpravy napiste NICK toho kdo fotku vlozil a POCET BODU
Bena
Adminy poprosím o založení nové složky v Galerii. Díky
Všednodennosti
Doufám, že se vám bude téma líbit a přispějete svými fotkami do soutěže.
Termín vkladáni fotek: do 30.11.2010
Každý může vložit pouze jednu fotku.
Bodování bude probíhat 1. 12. - 7. 12. 2010
Kazdy muze libovolne rozdelit 6 bodu (nejlepe 3, 2 a 1 bod - neni ale podminka), jedne fotce vsak muze dat maximalne 4 body. Body pošlete na E-mail: soutez(zavinac)objektivem.com
- do predmetu mailu napiste svuj nick tady na PFS, cili kdo ty body dava
- do zpravy napiste NICK toho kdo fotku vlozil a POCET BODU
Bena
Adminy poprosím o založení nové složky v Galerii. Díky
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- Pokročilý uživatel
Vzdy na zacatku noveho mesice 1. - 7. se hlasuje na prave ukoncene tema mesice. Napises email na soutez(zavinac)objektivem.com ,(zavinac) nahradis znakem, kde uvedes vzdy jmeno autora a prislusny pocet bodu. Do predmetu zpravy napises svuj nick, aby bylo mozne te identifikovat. Celkem mas na rozdeleni 6 bodu, jednomu autorovi muzes dat maximalne 4 body ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- Pokročilý uživatel
Super, díky moc, já pořád hledal kde to mám naklikat.BenaCZ píše:Vzdy na zacatku noveho mesice 1. - 7. se hlasuje na prave ukoncene tema mesice. Napises email na soutez(zavinac)objektivem.com ,(zavinac) nahradis znakem, kde uvedes vzdy jmeno autora a prislusny pocet bodu. Do predmetu zpravy napises svuj nick, aby bylo mozne te identifikovat. Celkem mas na rozdeleni 6 bodu, jednomu autorovi muzes dat maximalne 4 body ...
dekuju Benovi za zajimave tema a vsem za body, prekvapili ste me - a to mile 
vzhledem k tomu, ze mam vybirat nejake tema na leden, a vzhledem ke klesajici ucasti jak vkladajicich tak hodnoticich by mne zajimalo, jestli je problem v prilis lehkych tematech, nebo naopak spis tezsich - nebo v uplne necem jinem - pripojte tedy prosim nazor, jestli byste radeji lehci nebo tezsi (aby to byla poradna vyzva), popripade jestli byste radeji tema mesice uplne pozmenili (a to samozrejme i s navrhem jak
)

vzhledem k tomu, ze mam vybirat nejake tema na leden, a vzhledem ke klesajici ucasti jak vkladajicich tak hodnoticich by mne zajimalo, jestli je problem v prilis lehkych tematech, nebo naopak spis tezsich - nebo v uplne necem jinem - pripojte tedy prosim nazor, jestli byste radeji lehci nebo tezsi (aby to byla poradna vyzva), popripade jestli byste radeji tema mesice uplne pozmenili (a to samozrejme i s navrhem jak

Já osobně si myslím, že v systému zadávání témat problém není. Spíše to je na lidech, zda chtějí, a nebo nechtějí soutěžit. Zda najdou čas vybrat, a nebo nafotit obrázek odpovídající tématu.
V systému hodnocení samozřejmě může být problémem vlastní hodnocení, vždyť někomu, koho znám, nebo je můj kamarád se nějaký ten bodík dá snáž. Je to stejné, jako třeba v krasobruslení, nebo závodním tancování ... co se hodnotí .. záměr, technika, umělecký dojem ... a pak třeba i to, jak ten dotyčný vypadá a jestli je mi sympatický, jestli jsem se s ním již setkal a vím jak pracuje ... Ale s tím, pokud chceme hodnotit fotky mezi sebou, nic neuděláme.
Takže já si myslím, že systém je dobrý, ale lidi jsou líní.
V systému hodnocení samozřejmě může být problémem vlastní hodnocení, vždyť někomu, koho znám, nebo je můj kamarád se nějaký ten bodík dá snáž. Je to stejné, jako třeba v krasobruslení, nebo závodním tancování ... co se hodnotí .. záměr, technika, umělecký dojem ... a pak třeba i to, jak ten dotyčný vypadá a jestli je mi sympatický, jestli jsem se s ním již setkal a vím jak pracuje ... Ale s tím, pokud chceme hodnotit fotky mezi sebou, nic neuděláme.
Takže já si myslím, že systém je dobrý, ale lidi jsou líní.

Pentax K5 II
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
"dobry pocit" moze byt pre niekoho malo, inemu to staci. S tym mozem len suhlasit. mne osobne staci dobry pocit 
Co sa tem tyka, neviem ako ostatni, mozem hovorit iba sam za seba - na fotenie mam teraz malo casu, z coho plynie aj moja velmi slaba ucast. Snazim sa aspon hodnotit, no nevyda to vzdy. Teraz som napriklad v pracovnom nasadeni datum vobec nesledoval az som zrazu zistil, ze uz je neskoro. Tazsia, lahsia, to je asi jedno.
k tej motivacii - mozno by nebolo odveci tie hviezdicky pri nicku udelovat podla vysledkov v teme mesiaca
mat tam zlatu, striebornu, brondzovu, akonahle miesto ziska a ak ich uz ma viacej, tak informacne ciselko kolko uz ich ma. Verim, ze by to pomohlo aj ostatnym sa zorientovat kto je co za fotografa, pretoze rank pokrocileho fotografa s hviezdickami mat za pocet splechov na fore nema ziadnu vypovednu hodnotu.

Co sa tem tyka, neviem ako ostatni, mozem hovorit iba sam za seba - na fotenie mam teraz malo casu, z coho plynie aj moja velmi slaba ucast. Snazim sa aspon hodnotit, no nevyda to vzdy. Teraz som napriklad v pracovnom nasadeni datum vobec nesledoval az som zrazu zistil, ze uz je neskoro. Tazsia, lahsia, to je asi jedno.
k tej motivacii - mozno by nebolo odveci tie hviezdicky pri nicku udelovat podla vysledkov v teme mesiaca

...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky