Foto-téma měsíce

Vlákna jen o soutěži "Téma měsíce". Vše ostatní bude přesouváno.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 11 črc 2008, 18:42

Ale já jsem prece taky začínal - pred rokem a pul jsme tu daval jaké fotky? A nebál jsme se, protože jsme vedel, že tady mužu a lidi tady mezi sebou nesoutéží a snaží se poradit...

a nevymlouvej se :D obrázek vložit přece umíš :D
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 11 črc 2008, 18:50

:lol: :lol: :lol: To jsi trefil.Vymlouvám se,ale jen lehce.Jinak je to reálně fakt utrpení.Můžu tam něco shodit a vyjde to jako v loterii.Dobře nebo blbě ,ale rozhodně celý proces ještě nemám pod kontrolou.Proto jsem navrhoval téma měsíce,kde se člověk může podívat jak jiní pochopí nebo uchopí téma a člověk se pak dívá v první řadě na obsah a až potom na zpracování.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 11 črc 2008, 19:08

Ciki, jen se rozohni... :-) je to tak, přesně jak říkáš... místo focení tlachání, kde je tráva zalenější a zda náhodou z toho tamtoho.. však víš kterého, není náhodou ta tráva i slyšet, jak roste...

...prostě měli by jsme méně hezky kecat (a když už, tak k věci) a více psát domů (rozuměj fotit a vystavovat...) btw. když se na to tak dívám, stejně jsem nej fotky udělal s tím nejlepvnějším sklem, co jsem měl... :-D starou, pevnou, manuální padinou... no na street fotky bláznivejsch skejťáků to není, to je pravda... :-D

...kruci, jak se tu vyneslo první téma Pentax, hned jsem začl přemýšlet, jak co kde kdy.. :-D
Pentax

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 11 črc 2008, 19:08

no, když myslíš, že ti to pomuže tome :) fotit třeba! vice než nejaké dumání nad fototémou měsíce by ti určite pomohlo, kdyby jsi nahodil par fotek a my bychom ti poradili co třeba zmenit... no, uvidime, snad sto jednou přijde :D
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 11 črc 2008, 19:23

* myslím že by se ale mělo první vyřešit to téma s mazáním a předěláním galerie
* s tím přispíváním - sice tam lidi chodí, ale jenom se dívat, já osobně bych byl rád za nějaké konstruktivní připomínky - jak jinak se mám něco
* ten nápad s tou cenou v podobě výběru dalšího tématu se mi líbí a to téma Pentax taky, už mám nápad, ale nevím kdy ho zrealizuju - kolikátého bude uzávěrka?

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 11 črc 2008, 19:31

cikorsky píše:no, když myslíš, že ti to pomuže tome :) fotit třeba! vice než nejaké dumání nad fototémou měsíce by ti určite pomohlo, kdyby jsi nahodil par fotek a my bychom ti poradili co třeba zmenit... no, uvidime, snad sto jednou přijde :D
Tak jsi mě ukecal.Narval jsem tam namátkou jednu.Ale asi jsem ji moc zmenšil takže ztratila rozlišení i ostrost.A také jsem se s tím výběrem nějak nepáral.Udělal jsem si teď bordel v compu,ale nějak se začínat prostě musí.
Čím blběji tím asi lépe. 8)
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

fototéma

Příspěvek od ammiga » 11 črc 2008, 19:32

:D No vidíte, jak jste se chytli.
Těžko můžu říkat kdy bude uzávěrka, byl to jen návrh, to by měl rozhodnout admin.
Nemám představu, jak složité je programovat stránky, ale představoval bych si třeba na úvodní straně menší aktivní okno s náhledem na poslední fotku, nazvané třeba fototéma měsíce.
Ale jak říkám, nic o tvorbě webu nevím, tak jestli plácám nesmysly, omluvte mne...

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 11 črc 2008, 19:39

!!!! to není do žádného tématu měsíce to je jen první na zkoušku. :)
Příště to bude o trochu lepší...snad.

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: fototéma

Příspěvek od Tomáš Fafek » 11 črc 2008, 19:45

ammiga píše::D No vidíte, jak jste se chytli.
Těžko můžu říkat kdy bude uzávěrka, byl to jen návrh, to by měl rozhodnout admin.
Nemám představu, jak složité je programovat stránky, ale představoval bych si třeba na úvodní straně menší aktivní okno s náhledem na poslední fotku, nazvané třeba fototéma měsíce.
Ale jak říkám, nic o tvorbě webu nevím, tak jestli plácám nesmysly, omluvte mne...
S tím tématickým oknem a posledně vloženým obrazem na úvodní straně by naše stránky získaly na exkluzivitě a myslím,že by jsme měli časem i následovníky.Fakt si myslím,že by to bylo super. :wink:

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

fototéma

Příspěvek od ammiga » 11 črc 2008, 20:04

To jsem rád. Opravdu si myslím, že podmět přinutí mnohem více lidí fotky sem nejen dávat, ale navíc i o nich přemýšlet.

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 11 črc 2008, 22:07

Osobné sy myslím, že nejaké velké upravy stránek nejsou potřeba - stačí zridit v galerii jednu sekci s fototemou mesice a v ni podsekce e jednotlivými tématy...
vždyť poslední fotky se predce zobrazujeou teď nahoře - tak to neni třeba další úpravy - zase neblázněte.

No, ještě jednou - opravdu si nemyslim, že vyhlášení néjakého fototématu přinutí lidi dávat více fotek natož o tom přemýšlet. Proč to nedělají už teď? Mají volnost, nejsou ničím vázáni... A kašlou na to ... fototéma není lék - ti lidi musí chtít. Je bláhové si myslet, že vyhlášení fototématu začne každý nahazovat svoje fotky...

Ale rád se budu mýlit... :D
Teda to jsem dneska pesimista, co? :D

Ale klidné to vyhlašme, však uvidíme, jak se pochlapíme :D

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 12 črc 2008, 01:24

[quote="cikorsky"]Osobné sy myslím, že nejaké velké upravy stránek nejsou potřeba - stačí zridit v galerii jednu sekci s fototemou mesice a v ni podsekce e jednotlivými tématy...
vždyť poslední fotky se predce zobrazujeou teď nahoře - tak to neni třeba další úpravy - zase neblázněte.

No, ještě jednou - opravdu si nemyslim, že vyhlášení néjakého fototématu přinutí lidi dávat více fotek natož o tom přemýšlet. Proč to nedělají už teď? Mají volnost, nejsou ničím vázáni... A kašlou na to ... fototéma není lék - ti lidi musí chtít. Je bláhové si myslet, že vyhlášení fototématu začne každý nahazovat svoje fotky...

Ale rád se budu mýlit... :D
Teda to jsem dneska pesimista, co?
Ale klidné to vyhlašme, však uvidíme, jak se pochlapíme :D[/quote

Ale ,ale...ničím neomezovaná svoboda přeci omezuje svojí neomezeností.Drtivá nebo absolutní většina hledá potom únik v omezování a to jakémkoli nebo stagnuje a poté je v apatii,nečinnosti a depresi.Stimuly nebo pobídky k aktivitě musí být nebo by aspoň měly být.Obecně,univerzálně.Součástí takových pobídek k aktivitě je i omezení,ale dobrovolné na základě shody nebo dohody.Např. pravidla hry.Omezují,ale zároveň uvolňují možnosti.Nové možnosti,které jsou usměrněny právě třeba pravidly nebo ...tématy.atd. :roll:

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 12 črc 2008, 06:48

no, však uvidime... :D

monty45
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od monty45 » 12 črc 2008, 09:42

Tome, myslím že jsi to přesně trefil. Když to vezmu podle sebe nikdy se nemohu rozhodnout kterou fotku sem vložit a tak nakonec nedám žádnou. Snad při daném tématu se rozhoupu./aspon v to doufám :) /

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 12 črc 2008, 10:11

Přesně tak. Sám to znám ze školy, kde děti, když mají fotit na volné téma, přináší cvaky o ničem, ale když musí přemýšlet nad tématem,je to o hodně lepší.
Navíc moc nerozumím nad nářky o počtu lidí, co by se zapojili. Myslím, že vytvořit to v galerii by nebyl zas takový problém a i kdyby se do toho zapojilo 20 lidí, bude to zajímavé a podmětné.

Zamčeno

Zpět na „Soutěže - Téma měsíce“