Ahoj vsetkym, ktory maju v plane kupit si ,,zakladny objektiv” a stale niesu rozhodnuty ktory by to mal byt, a aj tym ktory si ho chcu len tak porovnat trebars s tym co uz maju doma. Ja som sa rozhodol pre pevne svetelne sklo Sigma 30/1.4 EX DC.
Tieto riadky pisem zhruba dva tyzdne pred dovezenim objektivu z USA.
Presne tusim, co si prave o mne myslite, ale vzhladom na to ze moznosti dovozu z USA a penazi mam malo, tak som to riskol a objednal ho.
Preco prave Sigma 30/1.4 EX DC?
Nuz preto ze po prepocte ma pre mna vinikajucich 45mm, vo svojej kategorii ma bezkonkurencnu svetelnost a zda sa ze ma vinikajucu konstrukciu a odolnost.
Co sa tyka optickej kvality, ta je v tomto pripade ten najtvdsi oriesok, je hodne nestala.
Vzhladom na to, ze mam dost casu flakat sa po nete, podarilo sa mi prezret doslova tisice fotiet a to vdaka flickeru, staci zadat do vyhladavacu Sigma 30/1.4 EX DC a uz to ide.
Nasiel som tam fotky doslova horsie ako z mobilu, ale zas naopak tak kvalitne, ze to je az neuveritelne. Hovorim samozrejme o ostrosti a kresbe, co je pre mna to najdolezitejsie, lebo prave ostrost a kresba sa v PC dohnat neda.
Co od Sigma 30/1.4 EX DC ocakavam?
Chystam sa s nim fotit spolocenske akcie, portrety, postavy, koncerty v zle osvetlenych miestnostiach, kluboch alebo vonku. Co som si uz stihol vsimnut, tak na krajinky a podobne moc nieje, az od clony F8, to moze byt pri zamracenom pocasi trochu problem.
Doteraz som pouzival objektiv Pentax A 28mm F2,8, ktory svoju robotu odviedol velmi slusne, ale v rychlosti, pri nizkych clonach a par pivach…….. no skratka AF sa hodi a cez F1,4 je vsetko paradne videt. Tu Sigmu budem porovnavat prave s tymto Pentaxom.
(Len tak mimochodom, ten Pentax A 28mm F2,8 bude na predaj za 2900,-kc. Stav ako novy)
Ak mate niekto zaujem o malu minirecenziu tak dajte vedet, popripade napiste co by mohla obsahovat a ja sa pokusim to do nej vlozit.
Ak bude zaujem o fotky v plnom rozliseni, tak to neni problem, len mi musi niekto poradit ako a kam ich umiestnit na Web.
Omluvam sa ak som sa moc rozpisal, ale mozno sa to niekomu hodi, ja si takto kratim cas v praci.
Sigma 30/1.4 EX DC
Moderátor: Moderátoři
Sigma 30/1.4 EX DC
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER
Tu je odkaz na ten objektiv. http://kmp.bdimitrov.de/lenses/primes/w ... 8f2.8.html
A co sa tyka kvality tej Sigmi, tak je zrejme, ze iste percento vyrobkov ma vadu. Najcastejsia vada na nich byva udajne BF a FF, Ale to uz dnes vieme odstranit i z tela fotoaparatu, no a este nam mozno ostava nejake to percento vadnych kusovod vyroby, ale dufam ze taky kus nedostanem prave ja.
A co sa tyka optickej kvality, tak pozri sem http://flickr.com/search/?q=sigma+30mm+ ... dc&page=43 Napriklad taky penguinchris tam ma slusne fotky a niektore aj vo vyssom rozliseni.
Dohromady ich tam je cez 6000, tak prijemnu zabavu.
A co sa tyka kvality tej Sigmi, tak je zrejme, ze iste percento vyrobkov ma vadu. Najcastejsia vada na nich byva udajne BF a FF, Ale to uz dnes vieme odstranit i z tela fotoaparatu, no a este nam mozno ostava nejake to percento vadnych kusovod vyroby, ale dufam ze taky kus nedostanem prave ja.
A co sa tyka optickej kvality, tak pozri sem http://flickr.com/search/?q=sigma+30mm+ ... dc&page=43 Napriklad taky penguinchris tam ma slusne fotky a niektore aj vo vyssom rozliseni.
Dohromady ich tam je cez 6000, tak prijemnu zabavu.
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER
-
- V.I.P člen