Rada pro zacatecnici :)
Moderátor: Moderátoři
Rada pro zacatecnici :)
Vlastnim Pentaxika k10d s objektivem 16-45 a chtela bych poradit..
rada fotim krajinky, portrety, nocni zakouti, obcas na koncertech proto vas zadam o radu jake objektivy se daji poridit za relativne slusny peniz. Vcelku mije jedno ci budou automaticke nebo manualni, hlavne metu nebombartujte se slozitostmi ktere bych stejne asi nechapala
pa
rada fotim krajinky, portrety, nocni zakouti, obcas na koncertech proto vas zadam o radu jake objektivy se daji poridit za relativne slusny peniz. Vcelku mije jedno ci budou automaticke nebo manualni, hlavne metu nebombartujte se slozitostmi ktere bych stejne asi nechapala
pa
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Na portrety neco v rozmezi 50-200
Na krajinky myslim 16-45 bohate postacuje.
Koncerty je lepe neco svetelneho, ale zalezi jake koncerty. V klubech kde jsou muzikanti hned u tebe a neni naslap to chce neco sirsiho, naopak na velky podia, treba na festivalech, muze bejt i neco delsiho.
To co jsi vyjmenovala tak je skoro kompletni rozpeti, snad vyjma makra a nakeho rybiho oka. Videl bych to minimalne na tri az ctyri dalsi skla.
Do starsich manualnich skel moc nevidim takze tady vypisu jen nove skla ktere asi budou mimo cenovou relaci, nebo to bude nakup na delsi dobu.
Pentax 50-135/2,8 SDM Portrety, velke koncerty
Pentax 16-50/2,8 SDM Male koncerty, nocni zatissi
Tamron 28-75/2,8 Male koncerty, nocni zatissi, portrety
Sigma 70-200/2,8
Videl bych to prolezt net a najit si k necemu takovemu ekvivalenty.
Myslim ze se tady najdou lidi co ti poradi lip a presneji.
Na krajinky myslim 16-45 bohate postacuje.
Koncerty je lepe neco svetelneho, ale zalezi jake koncerty. V klubech kde jsou muzikanti hned u tebe a neni naslap to chce neco sirsiho, naopak na velky podia, treba na festivalech, muze bejt i neco delsiho.
To co jsi vyjmenovala tak je skoro kompletni rozpeti, snad vyjma makra a nakeho rybiho oka. Videl bych to minimalne na tri az ctyri dalsi skla.
Do starsich manualnich skel moc nevidim takze tady vypisu jen nove skla ktere asi budou mimo cenovou relaci, nebo to bude nakup na delsi dobu.
Pentax 50-135/2,8 SDM Portrety, velke koncerty
Pentax 16-50/2,8 SDM Male koncerty, nocni zatissi
Tamron 28-75/2,8 Male koncerty, nocni zatissi, portrety
Sigma 70-200/2,8
Videl bych to prolezt net a najit si k necemu takovemu ekvivalenty.
Myslim ze se tady najdou lidi co ti poradi lip a presneji.
Tak pravil Dr.Chocholousek
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Doktor to řekl celkem dost přesně.
16-45 určitě není špatný sklo, takže na krajinku a noční zákoutí si ho klíďo nech.
Na portréty bych to viděl na světlený pevný sklo 50 - 100 mm, např.:
* SMC-FA 50/1.4
* SMC-DA 70/2.4 Limited
* SMC-FA D 100/2.8 Macro
Záleží, jestli to chceš jenom na tváře, nebo i na celý postavy a kolik máš k dispozici místa.
Co se koncertů týká, tak opravdu záleží na tom z jaký vzdálenosti budeš fotit, jak široký záběr potřebuješ, jaký jsou světelný podmínky...
16-45 určitě není špatný sklo, takže na krajinku a noční zákoutí si ho klíďo nech.
Na portréty bych to viděl na světlený pevný sklo 50 - 100 mm, např.:
* SMC-FA 50/1.4
* SMC-DA 70/2.4 Limited
* SMC-FA D 100/2.8 Macro
Záleží, jestli to chceš jenom na tváře, nebo i na celý postavy a kolik máš k dispozici místa.
Co se koncertů týká, tak opravdu záleží na tom z jaký vzdálenosti budeš fotit, jak široký záběr potřebuješ, jaký jsou světelný podmínky...
Ahoj. Pokud do toho nechceš vrážet pro začátek moc peněz,tak mám na Paladixu na prodej jednoprstencový manualfocus Tokina 70-210 SD F 4-5,6 s bajonetem Pentax KA. Filtr to ma 52mm. Byl jsem sním docela spokojenej,ale co mám Sigmu 70-300,tak už ho prakticky nepoužívám.Mail je v podpisu. Když tak napiš.
Verne
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
-
- Pokročilý uživatel
silience: Z těch manuálních je myslím vhodný Pentax A 50/1.4 z bazaru za cca 4500,-, nebo taky levnější A 50/1.7 (cca 3400,-) či A 50/2 (1500-2700,-). Použitelné jsou i starší plně mechanické objektivy (řada K a M), ale měření expozice s K10D je u nich poněkud komplikované a nehodí se tak na nic akčnějšího. Světelné padesátky (tj. 77 mm ekvivalent kinofilmu) jsou dobré jak na portréty tak na komorní koncerty. Autofokusová verze FA 50/1.4 není zas o tolik dražší (kolem 6000,-).
Výhradně na portréty se mi zdá šikovný DA 70/2.4 - je to kompromis mezi ohnisky vhodnými pro focení části postavy (55 mm) a tváře (85 mm). Ale světelnost f/1.4 holt nemá...
Výhradně na portréty se mi zdá šikovný DA 70/2.4 - je to kompromis mezi ohnisky vhodnými pro focení části postavy (55 mm) a tváře (85 mm). Ale světelnost f/1.4 holt nemá...
K100D, ME Super
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
dekuji vsem za radu, ono to neni lehky sevtom trosku zorientovat
asu uz mam neakou predstavu co a jak, bratr mi uz objednal tu sigmu 70-300 pred par dny ato melo bejt jako prekvapko k narozkam
stemi portrety porat nevim ci pevne nebo ne
jeste napisu az si nebudu vedet rady
p.s. > kdyby nekdo objednaval objektivy z ameriky nebo asie, napiste mi. Jeto levnejsi jak unas a nemam zrovna fufniky na rozdavani
asu uz mam neakou predstavu co a jak, bratr mi uz objednal tu sigmu 70-300 pred par dny ato melo bejt jako prekvapko k narozkam
stemi portrety porat nevim ci pevne nebo ne
jeste napisu az si nebudu vedet rady
p.s. > kdyby nekdo objednaval objektivy z ameriky nebo asie, napiste mi. Jeto levnejsi jak unas a nemam zrovna fufniky na rozdavani
Pentaxik k10d, ma laska
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
kazdy ma nato svoj nazor, ale ja osm casom prisiel nato, ze do 70-300 y som nesiel minimalne koli svetelnosti... na koncertoch s tym vela nevyfotis ak nechces pouzivat blesk. Inac je to celkom dobre za malo penazi. Akurat nechapem preco vsetci kupuju sigmu ked tamron ma rovnake sklo za menej penazi
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
hezci nazev
jeste jsem koukala naten od pentaxu 55-300, neni zastak spatnej
a navic nejsem odbornice, spis naopak proto tu mam vas
jestli mate neake ukazkove fotky z objektivu, rada bych je videla v akci chlupata.jesterka@centrum.cz kuju
jeste jsem koukala naten od pentaxu 55-300, neni zastak spatnej
a navic nejsem odbornice, spis naopak proto tu mam vas
jestli mate neake ukazkove fotky z objektivu, rada bych je videla v akci chlupata.jesterka@centrum.cz kuju
Pentaxik k10d, ma laska
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
nejsem začátečnice, ale začátečník a potřebuju poradit.
je to to dobré sklo? http://aukro.cz/item375128224__objektiv_35_135_.html
popřípadě můžete mi někdo poradit nějaké v takovémto podobném rozsahu?
AF skoro nepoužívám, ale na složitější nastavování si netroufám. potřebuju nco abych mohl, namířit, zazoomovat, zaostřit zmáčknout. clonu, expozici a včecko ostatní chci mít z foťáku
AF skoro nepoužívám, ale na složitější nastavování si netroufám. potřebuju nco abych mohl, namířit, zazoomovat, zaostřit zmáčknout. clonu, expozici a včecko ostatní chci mít z foťáku
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
IMHO nebude mít automatiku clony, ale zeptej se prodávajícího...ypres.bass píše:AF skoro nepoužívám, ale na složitější nastavování si netroufám. potřebuju nco abych mohl, namířit, zazoomovat, zaostřit zmáčknout. clonu, expozici a včecko ostatní chci mít z foťáku
Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Ten objektiv co inzeruju o pár řádků výš je stále na prodej. U něj se nastavuje clona z tela foťáku.Cena k jednání 1490.-. pokud chceš cokoliv vědět,klidně se ptej.
Verne
Mozna chloupek jo ale stoji dvakrat tolik........vladavais píše:Neni ta APO verze Sigmy lepsi nez ten Tamron, ktery je podobny te neAPO verzi?bigfoot píše: Akurat nechapem preco vsetci kupuju sigmu ked tamron ma rovnake sklo za menej penazi
To nevim, to se ptam.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Podle obrazku tezko posoudit, zda ma automatickou clonu. Za 500 moc neriskujes, ale stare neznackove zoomy nejsou neco, co bych na sveho milacka nasazoval s velkym ocekavanim.ypres.bass píše:nejsem začátečnice, ale začátečník a potřebuju poradit.
Jinak ten rozsah je lakavy, to uznavam. Pentax taky delal svuj 35-135 zoom se stejnou svetelnosti, dobre jsou treba tamrony v tomhle rozsahu.
Co tenhle: http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=61180
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: