objektiv 135mm Pentax

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
sipas
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

objektiv 135mm Pentax

Příspěvek od sipas » 28 pro 2006, 12:35

Prosim o radu mam objektiv 135/3.5 pentax a moje telo MZ-50 mi nechce stimto objektivem merit (tzv. meri jen na plnou diru, pokud clonim nic se nedeje). Cekam az my dojde K10 tak mam strach aby me fungovala na nem.Dekuji Michal

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Roberto
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roberto » 02 led 2007, 19:45

Nepíšeš který myslíš typ K,M, A...ale pentax běžně funguje, info najdeš na foru digineff.cz

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 03 led 2007, 10:38

Manuální bez A pozice 135/3,5 mám. Na K10D chodí v pohodě. Stačí nastavit ohnisko a povolit clonový kroužek v menu a chodí i se stabilizací.

dubraro
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

MZ-50

Příspěvek od dubraro » 05 led 2007, 09:23

Ano, to je známá vlastnost levných modelů MZ-30 a MZ-50. Všechny ostatní AF SLR i DSLR umí měřit s objektivy řady K, M i závitovými s redukcí (tam ale nefunguje automatická clona). U K10D bude také fungovat, jen je třeba v menu povolit použití objektivů s clonovým kroužkem.

MaSka
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MaSka » 19 led 2007, 16:53

Af zrcadlovky, které ještě neumí pracovat s objektivy bez A polohy jsou ještě MZ-60 a kinofilmový *ist, keré jsou rovněž vybaveny crippled bayonetem.
Na K10 určitě bude fungovat bez problému, Osobně jsem zkoušel objektivy řady M a K na tělech, DS,DL a K100D. A fungují, byť pouze v manuálním režimu měření expozice. Pomocí náhledu hloubky ostrosti se zavře na pracovní clonu a nastaví expoziciční hodnoty. U DS/DL stačí v custom setings povolit použití clonového kroužku, u K100D je nutno ještě zrušit funkci "elektronického náhledu".

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“