Pentax DA 50-135 mm F 2,8 ED [IF]SDM
Moderátor: Moderátoři
Pentax DA 50-135 mm F 2,8 ED [IF]SDM
Ahoj. Máte někdo zkušenosti s tímto objektivem? Pentax DA 50-135 mm F 2,8 ED [IF]SDM
Nebo nějaký odkaz na výsledky "jeho" práce?
Dík.
Nebo nějaký odkaz na výsledky "jeho" práce?
Dík.
-
- Moderátor
http://www.photozone.de/Reviews/Pentax% ... est-report
Myslím, že ho má Kajfík (pokud to stíhám sledovat, tak ho má asi tak týden...).
Myslím, že ho má Kajfík (pokud to stíhám sledovat, tak ho má asi tak týden...).
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
Ja mam ten svuj zatim jen kratce. Koupil jsem ho zejmena proto ze jsem mel moznost ho sehnat z druhe ruky za dobre penize-stav uplne novy...
Zamiloval jsem si ho jen co jsem ho nasadil na fotak a kdyz sem ho vzal ven tak uz bylo uplne vymalovano....
Zatim probehly dva testy v zoo behem pozdniho odpoledne....
Neco malo se dozvite z meho prispevku tady at se neopakuju:
http://pentaxfriends.eu/modules.php?ame ... opic&t=651
jinak ostreni neni nejrychlejsi na svete ale oproti memu tamronu se neda srovnat... Ale je KRASNE tiche. Jinak je svizne a predevsim se dobre chyta. Ne jak ten tamron ktery byl pomaly a navic se malo kdy chytl tak nekolikrat projizdel cely rozsah...
Utesneni je reseno gumovou buzirkou na stycne plose bajonetu. A jak jsem zminil ve foru krasa ze se nic nevysouva ani pri ostreni ani pri zoomovani. Prakticka je dirka ve slunecni clone pro otaceni filtrem. Pouzdro je pytlik na suchy zip. Samozrejme neni treba prepinat AF/MF pri doostrovani...
Testy sem jeste nedelal, do zoo jsem sel proste fotit, ale casem planuju vyzkouset protisvetlo a podobne. Naprikla jsem al v zoo fotil opicky a vim ze s tim tamronem bych si tam ani neskrt....
Jinak pocitam ze dobre vis do ceho chces jit, tzn nemusim pripominat ze rozsah na digitalu odpovida oblibenemu 70-200 na kinofilmu....
Popularni jsou zoomy 70-200 a lidi argumentujou ze to je pekne tele pouzitelne i na portret - ja myslim ze na portret uz je to moc.
50-135 je bych rekl na portret temer optimalni rozsah s tim ze se s tim clovek neztrati ani jak porad opakuju treba v zoo...
Zitra a pozitri to beru na koncert tak uvidim jak se osvedci v tomto zanru....
Jak sem psal za dva tydny ho taky vezmu na volejbalovy zapas tak vyskousim zas i neco ze sveta sportu...
Jinak to ale neni zaden makro objektiv a od objektu si zada odstup. Zvetseni 1:8 to deklaruje. Coz, aspon se AF nezdrzuje na zbytecne sirokem rozsahu....
To je tak tatim vse co me ted napada... Dotazy zodpovim. Fotky na vyzadani... Ve foru jsem ale zminil jak se to s nima ma...
Zamiloval jsem si ho jen co jsem ho nasadil na fotak a kdyz sem ho vzal ven tak uz bylo uplne vymalovano....
Zatim probehly dva testy v zoo behem pozdniho odpoledne....
Neco malo se dozvite z meho prispevku tady at se neopakuju:
http://pentaxfriends.eu/modules.php?ame ... opic&t=651
jinak ostreni neni nejrychlejsi na svete ale oproti memu tamronu se neda srovnat... Ale je KRASNE tiche. Jinak je svizne a predevsim se dobre chyta. Ne jak ten tamron ktery byl pomaly a navic se malo kdy chytl tak nekolikrat projizdel cely rozsah...
Utesneni je reseno gumovou buzirkou na stycne plose bajonetu. A jak jsem zminil ve foru krasa ze se nic nevysouva ani pri ostreni ani pri zoomovani. Prakticka je dirka ve slunecni clone pro otaceni filtrem. Pouzdro je pytlik na suchy zip. Samozrejme neni treba prepinat AF/MF pri doostrovani...
Testy sem jeste nedelal, do zoo jsem sel proste fotit, ale casem planuju vyzkouset protisvetlo a podobne. Naprikla jsem al v zoo fotil opicky a vim ze s tim tamronem bych si tam ani neskrt....
Jinak pocitam ze dobre vis do ceho chces jit, tzn nemusim pripominat ze rozsah na digitalu odpovida oblibenemu 70-200 na kinofilmu....
Popularni jsou zoomy 70-200 a lidi argumentujou ze to je pekne tele pouzitelne i na portret - ja myslim ze na portret uz je to moc.
50-135 je bych rekl na portret temer optimalni rozsah s tim ze se s tim clovek neztrati ani jak porad opakuju treba v zoo...
Zitra a pozitri to beru na koncert tak uvidim jak se osvedci v tomto zanru....
Jak sem psal za dva tydny ho taky vezmu na volejbalovy zapas tak vyskousim zas i neco ze sveta sportu...
Jinak to ale neni zaden makro objektiv a od objektu si zada odstup. Zvetseni 1:8 to deklaruje. Coz, aspon se AF nezdrzuje na zbytecne sirokem rozsahu....
To je tak tatim vse co me ted napada... Dotazy zodpovim. Fotky na vyzadani... Ve foru jsem ale zminil jak se to s nima ma...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, ted ho testuji v Cine a super sklicko. Na foceni reportaze a lidi ..... Jak tak koukam na ostrost nekterych fotek tak by jsem se nebal ani formatu A3. Jak se dostanu na poradny net tak nejake ukazky poslu. Ze zacatku jsem se bal ze to bude pro me kratke sklo a ze jsem mel pockat na delsiho pentaxe 80-250 f4 ci tak nejak. Ale neni tomu tak. Vetsinou neni problem prijit blize a hlavne 2.8 k veceru je k nenahrazeni. Jinak dobre se i nosi, neni moc tezky. zatim Ahojte