Moderátor: Moderátoři
Žádnounijel píše:Takže jakou závadu má člověk na objektivu za 170 korun hledat?
Pridam sa k tomuto thread-u s otazockou... Poskytuje toto sklo telu informaciu o aktualnom ohnisku? Totiz nepamatam si presne aky je rozdiel medzi F a FA sklami (F niektore udaje neposkytuju, ale neviem ktore). Totiz mam moznost kupit tento objektiv, za relativne dost penazi (4000Sk) a v pripade, ze telo nevie ake je nastavene ohnisko, tak do toho za tuto cenu nepojdem, lebo nebude spravne fungovat SR, resp. aby spravne fungovalo, tak by som musel pri kazdej zmene ohniska menit nastavenie v tele...elho_cid píše:Můj F 70-210 má v mrazu trochu problémy s ostřením, ale jinak si ho nemůžu vynachválit.
Vdaka za odpoved. Este by som sa opytal na chovanie v protisvetle a ostrost. Niektore kinofilmove skla (napr. SMC-FA 28-70/4 AL) su na DSLR ponekud maksie vplyvom absencie MC vrstvy na zadnej sosovke. Plati to aj pre toto sklo?elho_cid píše:Dobrá otázka. Moje SMC-F 70-210 poskytuje informace jak o ohniskové vzdálenosti, tak i o zaostřené vzdálenosti. Nevšiml jsem si žádného omezení co se týče komunikace.
Jen je problém s designem, F byla asi nejošklivější řada objektivů v dějinách pentaxu.
Ohniskovou vzdálenost nepřenáší PA bajonety. Tak prostě nastavuju tu nejdelší a zatím nebyl problém.No a na stativu máš SR stejně vypnutý.lubo píše:Pridam sa k tomuto thread-u s otazockou... Poskytuje toto sklo telu informaciu o aktualnom ohnisku? Totiz nepamatam si presne aky je rozdiel medzi F a FA sklami (F niektore udaje neposkytuju, ale neviem ktore). Totiz mam moznost kupit tento objektiv, za relativne dost penazi (4000Sk) a v pripade, ze telo nevie ake je nastavene ohnisko, tak do toho za tuto cenu nepojdem, lebo nebude spravne fungovat SR, resp. aby spravne fungovalo, tak by som musel pri kazdej zmene ohniska menit nastavenie v tele...elho_cid píše:Můj F 70-210 má v mrazu trochu problémy s ostřením, ale jinak si ho nemůžu vynachválit.