Fuze HOYA-PENTAX

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
bjan
Uživatel
Uživatel

Fuze HOYA-PENTAX

Příspěvek od bjan » 31 říj 2007, 20:21

Na stránkách http://www.pentax.co.jp/english/index.php je oznámení, že se PENTAX stává podsoučásti společnosti HOYA. :cry:
Doufám, že to nebude začátek konce skvělé fotoznačky PENTAX 8O .
K10D

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

hoza
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Fuze HOYA-PENTAX

Příspěvek od hoza » 31 říj 2007, 20:36

bjan píše:Na stránkách http://www.pentax.co.jp/english/index.php je oznámení, že se PENTAX stává podsoučásti společnosti HOYA. :cry:
Doufám, že to nebude začátek konce skvělé fotoznačky PENTAX 8O .
Již Loni se o tom mohutně psalo, tak to již dnes asi málokoho překvapí :wink: http://www.fotografovani.cz/art/df_tren ... ojeni.html
K100D Super.....

karak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karak » 31 říj 2007, 20:39

Ja spise doufam, ze to bude konec zacatku konce Pentaxu.
Co si budem povidat, posledni roky se v tom P pekne koupe.
Na lepsi casy svitlo az s prichodem K10D a stale neni jiste zda to neni posledni vykrik agonie.

Cetl jsem na netu takovu drbarnu, ktera mela docela hlavu a patu a tam byla zminka o tom, ze Pentax mel pripraveny novy model na letosni vanoce, ale Hoya to stopla, protoze se ji vysledek zdal moc uspechany, slo napr. o vyrobni kapacity a slabe vysledky v kvalite montaze. Coz by nasvedcovalo, ze to Hoya s P vazne. Konec koncu ma P vice jak 50% prijmu z oddeleli foto, takze by byl skoro nesmysl podmanit si P a nechat tuto jeji cast stranou zajmu.
Doufam taky, ze H prinese do P trochu vice rozumu, pac nektera rozhodnuti P stala za prd. Napr. uvedeni K100D bez podpory SDM atd.
Pentax K10D

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 02 lis 2007, 11:47

No už to nebude Pentax, ale Hoya Corporation. Doufejme, že snad fotoaparáty budou mít na těle Pentax i když to skutečný Pentax taky nebude.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

hoza
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od hoza » 02 lis 2007, 21:51

maZec píše:No už to nebude Pentax, ale Hoya Corporation. Doufejme, že snad fotoaparáty budou mít na těle Pentax i když to skutečný Pentax taky nebude.
Byli by hloupí kdyby Pentax nepoužili. Už jenom to slovo prodává. :wink:
K100D Super.....

lomenak
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od lomenak » 07 dub 2008, 08:53

minulý týden jsem byl u nás v městě snad poprvý ve fotoprodejně a ptal jsem se na objektivy pentax,protože jsem tam neviděl ani jediný kousek a týpek mi pověděl že pentax nechtějí,že ho prý má koupit samsung a pentax jako takový zkončit a že neví jak to bude se servisem a podobně!! víte o něčem takovém???

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 07 dub 2008, 23:06

o ničem takovém neví nikdo nic. Je to myslím blbost.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 08 dub 2008, 00:23

lomenak píše:minulý týden jsem byl u nás v městě snad poprvý ve fotoprodejně a ptal jsem se na objektivy pentax,protože jsem tam neviděl ani jediný kousek a týpek mi pověděl že pentax nechtějí,že ho prý má koupit samsung a pentax jako takový zkončit a že neví jak to bude se servisem a podobně!! víte o něčem takovém???

...v pohodě, jen pan prodavač je spíše podavač.. a protože Pentax není zrovna komerční značka, ani se nesnaží o ní něco zjistit a tak jen vyblije, co někde zaslechl a to ještě z rychlíku...

Jo, Pentax je spojen se Samsungem... to ano, ale rozhodně to není tak, že by značka Pentax skončila...

...ale paradoxně si pán velkomožný prodavač odporuje... pokud by totiž měl servis zajišťovat Samsung, měl by v tu ránu Pentax docela slušnou servisní sít v ČR :)
Pentax

lomenak
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od lomenak » 09 dub 2008, 10:26

no to sem si oddychl:)

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 09 dub 2008, 12:58

Na oficialnich strankach je vse vysvetleno, hned v uvodni strance.

Pisi ze vsechny divize Pentaxu budou i nadale pokracovat pod renomovanou znackou Pentax. A Hoya corp. vic nez kdy drive si stanovuje za cil nabizet kvalitni produkty a sluzby, na ktere jsou uzivatele a zakaznici po celem svete zvykli.

Hluboce ocenuji nasi souvislou podporu znacky Pentax, jiz se Pentaxu jeste po mnoho let bude dostavat...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 07 kvě 2010, 23:07

Dovolím si oživit starý thread.
Hoya zveřejnila výsledky hospodaření za první kvartál a přestože za stěžejní produkt Pentaxu považují nový HD endoskop, tak si moc pochvalují strmý nárůst prodeje zrcadlovek a stabilní zisk po skončené restrukturalizaci. Mám z toho tak trochu radost.

http://www.hoya.co.jp/english/investor/ ... 507_1e.pdf

Bob van Sikorski
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bob van Sikorski » 08 kvě 2010, 11:35

díky za odkaz, je to moc pěkné. však taky brácha loni kupoval k-x+21/3,2+43/1,9, tak aby pentax v zisku nebyl! :twisted:

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 08 kvě 2010, 13:58

Já se hlavně starám o to, aby bazarové zboží na Pentax neleželo moc dlouho ve vitrínách. :-)

Zamčeno

Zpět na „Archivní vlákna“