Droplet couldn't communicate with Photoschop - háľška prečo?
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
Droplet couldn't communicate with Photoschop - háľška prečo?
Ahojte! potreboval by som pomôcť. Tútú hlášku: "Droplet couldn't communicate with Photoschop" mi vypisuje a neviem prečo, už som všeličo skúšal a nič. Postupoval som podľa knihy: "Digitalni_fotografie_Adobe_Lightroom_Scott_Kelby" str. 232. V lightroome som pri exporte zvolil v kolonke "pos proces" môj droplet. No potom mi len otvorilo Photos. a vypísalo túto hlášku. Droplet mi sám o sebe nefunguje, keď sa ho snážím použiť vypíše win: "Program Adobe Photoschop Droplet prestal pracovať. Problém zapríčinil, že program prestal pracovať..." . Ale "Akcia" z ktorej som spravil Droplet vo Photoschope funguje. Je to celé zvláštne. Predtým mi Droplet samostatne fungoval, ale len spustený z Lightroomu nie. Potom som sa to ale snažil nejak odstrániť a už nefungujú droplety vôbec... A pritom som v Photoschope nič nemenil! Jáááj veľmi ma to hnevá slušne povedané!! človek si chce uľahčiť prácu a takto to dopadne. Adobe Photoshop Version: 11.0 CS4 Lightroom version: 2.4 [572242] Operating system: Windows Vista Home Edition Service Pack 2 (Build 6002) Díky!
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
-
- Významný člen
Na inom fóre som dostal odpoveď, ale nerozumiem tomu je to po anglicky a čo ide neviete? :
I decided to contact Adobe UK Techical Support, and thanks to a very helpful guy there, the problem has been fixed! The steps taken to resolve the problem were as follows:
1. Renaming the CS4 preferences folder to ´.old´ - This is located at C:\Users\\Appdata\Roaming\Adobe\Photoshop CS4\Adobe Photoshop CS4 Settings. Apparently uninstalling and reinstalling PS does not affect this folder, so by renaming it, it forces PS to create a new one.
2. Turn off Vista User Account Control
3. Create a new user account (administrator level) & Restart
4. In the new user account, Open PS and create a new droplet to the desktop
5. Tested the new droplet by dropping an image onto it – It now works.
6. Logged off (specifically told not to use switch user), and logged back on with normal account.
7. Created a new droplet in PS onto the desktop – It now works when you drop an image onto it.
8. Placed the droplet into the LR export actions folder, and tested the LR export which also now works OK.
9. Turned Vista User Account Control back on, and retested OK.
According to Adobe these general steps resolve quite a number of different issues with Vista and PS. He put it down to a ‘permissions’ issue with Vista. I thought I would post the fix here in case anyone experiences similar pain with Vista and LR/PS.
I decided to contact Adobe UK Techical Support, and thanks to a very helpful guy there, the problem has been fixed! The steps taken to resolve the problem were as follows:
1. Renaming the CS4 preferences folder to ´.old´ - This is located at C:\Users\\Appdata\Roaming\Adobe\Photoshop CS4\Adobe Photoshop CS4 Settings. Apparently uninstalling and reinstalling PS does not affect this folder, so by renaming it, it forces PS to create a new one.
2. Turn off Vista User Account Control
3. Create a new user account (administrator level) & Restart
4. In the new user account, Open PS and create a new droplet to the desktop
5. Tested the new droplet by dropping an image onto it – It now works.
6. Logged off (specifically told not to use switch user), and logged back on with normal account.
7. Created a new droplet in PS onto the desktop – It now works when you drop an image onto it.
8. Placed the droplet into the LR export actions folder, and tested the LR export which also now works OK.
9. Turned Vista User Account Control back on, and retested OK.
According to Adobe these general steps resolve quite a number of different issues with Vista and PS. He put it down to a ‘permissions’ issue with Vista. I thought I would post the fix here in case anyone experiences similar pain with Vista and LR/PS.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
-
- Významný člen
už som dostal aj preklad.
Postupoval som podľa neho. no nepomohlo. Keď som vytvoril nový droplet na plochce duhého užívateľa vypísalo tú druhú chybu: Program Adobe Photoschop Droplet prestal pracovať. tak ja to už vzdávam asi. Celý deň som s tým zabil a nič nefunguje vrrrr
:
1. Premenuj CS4 preferences adresár na .old - je v C:\Users\Appdata\Roaming\Adobe\Photoshop CS4\Adobe Photoshop CS4 Settings
2. Vypni Vista kontrolu používateľských účtov (UAC) - v nastaveniach používateľov
3. vytvor nový používateľský účet s administrátorským oprávnením a reštartuj PC
4. V novom účte otvor PS a vytvor nový droplet na ploche
5. Vyskúšaj, či ide, daj doň obrázok
6. Odhlás sa a prihlás sa do pôvodného účtu
7. Vytvor nový droplet na dvojej ploche - mal by teraz fungovať
8. Daj droplet do LR export actions adresára a skús, či export funguje
9. zapni Vista User Account Control späť a reštartuj (aj keď ja ho mám vypnutý stále, iba zbytočne otravuje s hláškami)
Postupoval som podľa neho
Postupoval som podľa neho. no nepomohlo. Keď som vytvoril nový droplet na plochce duhého užívateľa vypísalo tú druhú chybu: Program Adobe Photoschop Droplet prestal pracovať. tak ja to už vzdávam asi. Celý deň som s tým zabil a nič nefunguje vrrrr
:
1. Premenuj CS4 preferences adresár na .old - je v C:\Users\Appdata\Roaming\Adobe\Photoshop CS4\Adobe Photoshop CS4 Settings
2. Vypni Vista kontrolu používateľských účtov (UAC) - v nastaveniach používateľov
3. vytvor nový používateľský účet s administrátorským oprávnením a reštartuj PC
4. V novom účte otvor PS a vytvor nový droplet na ploche
5. Vyskúšaj, či ide, daj doň obrázok
6. Odhlás sa a prihlás sa do pôvodného účtu
7. Vytvor nový droplet na dvojej ploche - mal by teraz fungovať
8. Daj droplet do LR export actions adresára a skús, či export funguje
9. zapni Vista User Account Control späť a reštartuj (aj keď ja ho mám vypnutý stále, iba zbytočne otravuje s hláškami)
Postupoval som podľa neho