Dobrý den,
Jsem čerstvým majitelem všemi vychvalovaného Pentaxe k-x a chtěl jsem se zeptat zkušenějších kolegů, v manualu jsem to nenašel:
Jak zjistim verzi firmware kterou mám v fotoaparatu nainstalovanou?
(zdá se mi že indikator stavu baterie mi podhodnocuje skutečný stav,
a tak chci vyloučit všechny možnosti)
děkuji za odpověď
cesio
Dotaz na verzi firmware Pentax k-x
Moderátor: Moderátoři
Dotaz na verzi firmware Pentax k-x
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale chvílemi, které nám vzaly dech
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na verzi firmware Pentax k-x
Je to jednoduché, při zapínání aparátu (přepínačem OFF/ON) podržíš tlačítko MENU.cesio píše:Dobrý den,
Jsem čerstvým majitelem všemi vychvalovaného Pentaxe k-x a chtěl jsem se zeptat zkušenějších kolegů, v manualu jsem to nenašel:
Jak zjistim verzi firmware kterou mám v fotoaparatu nainstalovanou?
(zdá se mi že indikator stavu baterie mi podhodnocuje skutečný stav,
a tak chci vyloučit všechny možnosti)
děkuji za odpověď
cesio
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
Problém s bateriemi s novým firmware
Dobrý den,
Jelikož jsem zjistil že mám nový firmware tudíž problém který se mi objevuje s nabíjecími bateriemi není spůsoben firmwarem ale něčím jiným.
Používám nabíjecí baterie GP 2700series , kvalitní nabíječku IPC 1L tudíž vím že baterie které vkladám do foťáku jsou nabité a nemněl by být problém v nich přesto mi Pentax k-x dovolí vyfotit tak cca 100 snímků bez blesku a indikuje že akumulátory jsou vybité. Po zapnutí chvíli svíti indikátor baterii do poloviny...
Musím přiznat že mně to hodně sklamalo jelikož jinde kde baterie používám vše funguje jak má a drží opravdu dobře a dlouho...
Myslíte si že je to důvod k reklamaci?
popř. máte nějaké tipy jak se to dá vyřešit?
děkuji za konstruktvní připomínky
cesio
Jelikož jsem zjistil že mám nový firmware tudíž problém který se mi objevuje s nabíjecími bateriemi není spůsoben firmwarem ale něčím jiným.
Používám nabíjecí baterie GP 2700series , kvalitní nabíječku IPC 1L tudíž vím že baterie které vkladám do foťáku jsou nabité a nemněl by být problém v nich přesto mi Pentax k-x dovolí vyfotit tak cca 100 snímků bez blesku a indikuje že akumulátory jsou vybité. Po zapnutí chvíli svíti indikátor baterii do poloviny...
Musím přiznat že mně to hodně sklamalo jelikož jinde kde baterie používám vše funguje jak má a drží opravdu dobře a dlouho...
Myslíte si že je to důvod k reklamaci?
popř. máte nějaké tipy jak se to dá vyřešit?
děkuji za konstruktvní připomínky
cesio
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale chvílemi, které nám vzaly dech
Re: Problém s bateriemi s novým firmware
A zkoušel jsi jiné baterie?cesio píše:.....
Stejný problém jsem měl s K200d prostě tyhle starší vysokokapacitní Nimh ať už jsou jakkoli dobře opečovávané nejsou schopné dodat stroji dostatečný proud a mají vysoký pokles napětí při zátěži. A 2700 na tom bývali v tomto úplně nejhůř.
Měl asi 6 sad nimh různých kapacit 2300-2700 mAh od různých výrobců - nejlépe si vedly asi Sanyo 2500 nebo Olympus Camedia 2400mAh ale vždy to dopadlo jak popisuješ...
Nakoupil jsem GP Recyko a je po problémech... Ty staré články používám do blesku atd....
Doporučoval bych ti vyzkoušet jednu sadu článků Sanyo Eneloop, GP Recyko nebo jiné jim podobné...
Uvidíš, ale sem přesvědčený, že nebudeš muset reklamovat foťák
K7, K200D + D-BG3, SFXn, DA 18-55 AL II, F 100-300, Sigma 14/2.8 EX, DA 35/2.4 K55/2, Pentacon 50 1.8, Metz 48, Metz 402 Twin, pokusy s MF
-
- Nový uživatel
-
- Nový uživatel
ještě k těm baterkám, já sem na radu zkušených koupil sanya eneloopy 8 ks a ty tak po 2 - 3 nabití s aparátem spolupracují líp než když sem je tam dal nové, takže vydrž a pak se to upraví . http://www.akumulatory.eshop-zdarma.cz/ ... duct&id=19 toto je odkaz od Jence z fóra sdhc karty a baterky, první to tu všechno prolez jako já a pak nemusíš do rána poslouchat rádio nebo být přikrytý novinama abys byl chytrý -:)