Pentaxfriends-foto den&čas
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pentaxfriends-foto den&čas
Moji milí Pentaxkamarádi, mám pro vás takový návrh řekněme projektu, který by jednak mohl dál oživit tento web a jednak by nás mohl trochu víc spojit, ikdyž jen tak jakoby na dálku, a v neposlední řadě u toho může být, myslím si, taky docela sranda .
Já nejsem moc na povídání takže přejdu hned k věci. Jedná se o to, že by každý, kdo se zúčastní, vyfotil nějakou fotku a to v předem uřčený den a čas, na kterém se všichni dohodnou. Takže pak jde jen o to, aby měl každý v ten moment u sebe foťák a vyfotil nějakou fotku (jakou už záleží na každém zvlášť) dúležité je jen to, aby to bylo třeba 25. 4. 2007 v 18:30 místního času (tzn. každá fotka bude mít třeba v exifu stejné datum a čas). Do popisu fotky pak každý napíše kde to bylo focené, jaký má vztah k tomu místu, jaké bylo počasí, nálada fotografa, popř. další informace co třeba mohly ovlivnit tu kterou fotku - např. "to je naše hospoda kam jdu pro pivo, je zrovna škaredě a nemám moc náladu atd.... nebo zrovna tady čekám na autobus a vidím tuhle pěknou slečnu... a vítr si pohrával s kadeřemi... na jejích svalnatých lýtkách ... bla bla atd. atd. " prostě každý může narazit na něco jiného.
Takže pokud se tu najde někdo, kdo by to chtěl zkusit, tak se sem ozvěte a domluvíme se na nějakém vhodném datumu a čase, pokud by to vyšlo a byl nějaký zájem tak se takhle dají udělat i jiná zajímavá témata/projekty, záleží ale samozřejmě na tom jak dopadne tenhle první.
Zároveň, pokud by se to realizovalo, bych tě poprosil maZec jestli bys pak udělal na fotky k jednotlivým projektům nějakou special složku, aby se nemíchaly s ostatními fotkami a byly pohromadě.
Tož to je tak zatím všechno, tak doufám, že se najde aspoň pár bláznů co by si to tady chtělo nějak zpříjemnit
!!Upraveno - pridavam termin!!
Hlavni termin: sobota 21. 4. 18:30
Nahradni termin: nedele 22. 4. 18:30
(nahradni termin bude jen v pripade ze by vice nez 50% zucastnenym hlavni termin nevyhovoval)
Já nejsem moc na povídání takže přejdu hned k věci. Jedná se o to, že by každý, kdo se zúčastní, vyfotil nějakou fotku a to v předem uřčený den a čas, na kterém se všichni dohodnou. Takže pak jde jen o to, aby měl každý v ten moment u sebe foťák a vyfotil nějakou fotku (jakou už záleží na každém zvlášť) dúležité je jen to, aby to bylo třeba 25. 4. 2007 v 18:30 místního času (tzn. každá fotka bude mít třeba v exifu stejné datum a čas). Do popisu fotky pak každý napíše kde to bylo focené, jaký má vztah k tomu místu, jaké bylo počasí, nálada fotografa, popř. další informace co třeba mohly ovlivnit tu kterou fotku - např. "to je naše hospoda kam jdu pro pivo, je zrovna škaredě a nemám moc náladu atd.... nebo zrovna tady čekám na autobus a vidím tuhle pěknou slečnu... a vítr si pohrával s kadeřemi... na jejích svalnatých lýtkách ... bla bla atd. atd. " prostě každý může narazit na něco jiného.
Takže pokud se tu najde někdo, kdo by to chtěl zkusit, tak se sem ozvěte a domluvíme se na nějakém vhodném datumu a čase, pokud by to vyšlo a byl nějaký zájem tak se takhle dají udělat i jiná zajímavá témata/projekty, záleží ale samozřejmě na tom jak dopadne tenhle první.
Zároveň, pokud by se to realizovalo, bych tě poprosil maZec jestli bys pak udělal na fotky k jednotlivým projektům nějakou special složku, aby se nemíchaly s ostatními fotkami a byly pohromadě.
Tož to je tak zatím všechno, tak doufám, že se najde aspoň pár bláznů co by si to tady chtělo nějak zpříjemnit
!!Upraveno - pridavam termin!!
Hlavni termin: sobota 21. 4. 18:30
Nahradni termin: nedele 22. 4. 18:30
(nahradni termin bude jen v pripade ze by vice nez 50% zucastnenym hlavni termin nevyhovoval)
Naposledy upravil(a) Cimrmanek dne 18 dub 2007, 15:19, celkem upraveno 1 x.
"C", určitě nejsi překvapený, asi nejsi sám, že jsem první kdo jde do téhle věci. Stejně svou fotkou povětšinou komunikuji a sdílím se tady s vámi, možná to někdo ani nepovažuje za poslání fotky, za "fotografie".... Nikdo tedy takové společné projekty_studie , které budou zároveň i kontaktem mezi námi jako lidmi, nevítá nadšeněji nežli já... třeba to bude jako s komentováním, dlouho dobu téměř ticho jak na hřbitově, k jednomu hlasu se přidá další a je to dialog, a další a další atd. a hned tu život a fotka bublá .... věřím, že se přidají i ti váhavější a pak i další až uvidí, že je to i vážně i sranda, že jim to udělá den radostnější, obarví jinak všední šedivé dny ..... už takhle v komentech se ukazuje že je tu víc a víc skvělejch a nádhernejch lidí, jak pomalu vystupují "z říše stínů" (viz. workshop)... natož když budeme dělat společné projekty.... čekám, těším se, uvidíme.... jirka
jir_ist
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
No já jdu samozrejme do toho taky
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
sem pro!
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No super
Abych pravdu rekl tak nejake reakce sem cekal, ale tak rychle
Nechame samozrejme jeste nejaky cas at se muze vyjadrit co nejvic lidi, ale muzete popremyslet o tom case, ja bych navrhoval nekdy k veceru, kdy je nejzajimavejsi svetlo a vetsina by mela byt doma z prace, kde treba nemuze mit fotak a treba nektery vsedni den.... nebo radsi vikend?
Abych pravdu rekl tak nejake reakce sem cekal, ale tak rychle
Nechame samozrejme jeste nejaky cas at se muze vyjadrit co nejvic lidi, ale muzete popremyslet o tom case, ja bych navrhoval nekdy k veceru, kdy je nejzajimavejsi svetlo a vetsina by mela byt doma z prace, kde treba nemuze mit fotak a treba nektery vsedni den.... nebo radsi vikend?
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
No já můžu bud zalozit v galerii přímo album pro tyto fotografie, ale jsou tam limity na popis. Lepší by bylo založit třeba vlákno a fotografii vložit do něj. Něco podobného už zkoušel před dvaceti lety Jirka a jeho kamarád, s jiným tématem přes oceán . Aniž by se domlouvali, fotili skoro stejné fotografie. Takže by to mohlo být zajímavé.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
MaZec o vlakne kam by se ty fotky davali sem taky premyslel, ale tam by podle mne nebyly tak pohromade a prehledne, ale zase je pravda ze by to mozna bylo lepsi z hlediska tech popisu a pripadne diskuze...
Ale tys myslim nedavno tu velikost popisu rozsiril, ne? Jak ted muzou byt velke? No nevim co by bylo lepcii.... zkuste se vyjadrit i ostatni.
Jo o tom Jirkove AusxBoh projektu vim a kdyz sem se tenkrat na nej dival tak mne prave docela zaujal (a Jirka o tom vi ) a kdyz sem si ted nedavno tady prohlizel fotky a cetl nektere popisky tak mne napadlo ze bysme mohli tady zkusit nejakou takovou "spolecnou fotku" udelat.
Ale tys myslim nedavno tu velikost popisu rozsiril, ne? Jak ted muzou byt velke? No nevim co by bylo lepcii.... zkuste se vyjadrit i ostatni.
Jo o tom Jirkove AusxBoh projektu vim a kdyz sem se tenkrat na nej dival tak mne prave docela zaujal (a Jirka o tom vi ) a kdyz sem si ted nedavno tady prohlizel fotky a cetl nektere popisky tak mne napadlo ze bysme mohli tady zkusit nejakou takovou "spolecnou fotku" udelat.
"C" a co takhle něco jakou "vedlejší místnost" téhle WEB, nebo blog téhle WEB, teda v rámci téhle WEB..... ale jinak ty názvy u fotek by byly přece kratší než jsou teď a komentáře to samé, pár slov, jako teď.... takže nároky v tomhle směru žádné.... takže myslím že i za dané situace by šlo udělat jenom sekci galerie, jako je třeba "bez hodnocení".... a až by se šlo na další projekt, tak by se z toho udělalo(přeneslo tam) vlákno, kde by byl celý projekt vždy tématicky pohromadě... kdyby se fotky dávaly rovnou do vlákna, tak by byla každá zvlášt jak ten který člen to tam dal.... jirka
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 17 dub 2007, 10:53, celkem upraveno 1 x.
jir_ist
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
me se taky vice pozdava ta galerie pro každý "projekt" - bude to prehlednejši, človek hned uvidi všechny fotky, ktere se toho tématu týkaly a debata ke každé z nich je pomoci komentařu dostačující...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
@ Jirka jo ten blog tu vytvořit jde. Vlastně mám kostru hotovou, jen je potřeba ho vyzkoušet .
No jinak galerii klidně založím, je tam ted zvýšená norma pro popis na 1000 znaků. To by snad mohlo stačit. Takže dejte návrh s datem a já založím kategorii "Projekty" a potom pro každé datum a čas tu galerii. Nadpis bude odvozen od data.
Musíme zvolit čas takový aby třeba australani neměli v té době půl čtvrtý ráno .
No jinak galerii klidně založím, je tam ted zvýšená norma pro popis na 1000 znaků. To by snad mohlo stačit. Takže dejte návrh s datem a já založím kategorii "Projekty" a potom pro každé datum a čas tu galerii. Nadpis bude odvozen od data.
Musíme zvolit čas takový aby třeba australani neměli v té době půl čtvrtý ráno .
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art