Zmatek ve Forum
Moderátor: Moderátoři
Zmatek ve Forum
Téměř s každým novým členem nám přibývá nové vlákno ve Forum, protože se zpravidla stává členem jenom proto, že má nějaký problém. Aniž by považoval za prospěšné se nejdřívé zorientovat co už tu bylo řešeno, co už možná dávno zodpovědělo a vysvětlilo jeho problém, založí jednoduše další vlákno. Za chvíli tu bude ve vláknech fora taková džungle, že se v tom nikdo nevyzná, a budeme pořád dokola řešit tři problémy. V tomto smyslu jsem podal stručné vyrozumění na novém vláknu ke starému vyřešenému problému s AF. Cítím v kostech, že se někdo může cítit dotčen, že se do mne pustí že to není můj problém, že něco "vnucuji" a všechny ty staré řeči, kterým maZec říká "potyčky"...
maZec, dal jsem ti kdysi slovo že ti s touto WEB budu pomáhat a moje dané slovo nezruší žádné otřesy osobních vztahů. Když dám někomu slovo, je pro mne závazkem, který může zrušit jen ten komu jsem slovem zavázán, jsem prostě stará škola. Buď tedy problém zakládání nových_starých vláken dej nějak do pravidel a připoj se k mojí připomínce na tom konkrétním vláknu dřív, než se zase.... nebo mi sděl, že už nejsem daným slovem_pomáhání dále vázán a já si problémů přestanu všímat, angažovat se. Budu mít o starost míň.
Mezi moje pomáhání patří i to, aby tu každý den bylo něco "nového" a uklizeno, aby členové měli důvod sem přijít, aby to tu nebylo stejné jako včera či před týdnem. Když tu někdo dělá binec a nezdobu tak ho nejdřív slušně upozorním. Proto si všímám nejen fotek, ale i vláken atp. i když bych vůbec nemusel.
maZec, dal jsem ti kdysi slovo že ti s touto WEB budu pomáhat a moje dané slovo nezruší žádné otřesy osobních vztahů. Když dám někomu slovo, je pro mne závazkem, který může zrušit jen ten komu jsem slovem zavázán, jsem prostě stará škola. Buď tedy problém zakládání nových_starých vláken dej nějak do pravidel a připoj se k mojí připomínce na tom konkrétním vláknu dřív, než se zase.... nebo mi sděl, že už nejsem daným slovem_pomáhání dále vázán a já si problémů přestanu všímat, angažovat se. Budu mít o starost míň.
Mezi moje pomáhání patří i to, aby tu každý den bylo něco "nového" a uklizeno, aby členové měli důvod sem přijít, aby to tu nebylo stejné jako včera či před týdnem. Když tu někdo dělá binec a nezdobu tak ho nejdřív slušně upozorním. Proto si všímám nejen fotek, ale i vláken atp. i když bych vůbec nemusel.
jir_ist
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mě to také trápí, nová vlákna aniž by se někdo obtěžoval hledat přes forum hledání a podíval se na to jestli už se to tu neřešilo. Bohužel se tomu dá jen těžko zabránit. Lidé spěchají atd. Se stránkami mám každý den několik starostí, které mi brání tolik si všímat těchto věcí. Největší problém jsou spameři, kteří mi opravdu zabírají hodně času na tvorbě stránek. Nevím jestli sis všim, ale už se tu spamy neobjevují. Další věc, která mi zabírá strašně času je neustálé mazání botů, kteří se k nám neustále registrují. Kdybych je nemazal bylo by v seznamu členů asi 500 botů, protože se denně registrují tak tři čtyři. Jejich průběžné mazání je fakt otrava a časově je to náročné. Proto nestíhám všechno. Kdybys měl nějaký návrh jak to řešit byl bych moc rád. Popřípadě se ani nebráním členům, kteří jsou tu již delší čas, dát moderátorská práva na diskuzní fórum.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Ono to s těma vláknama je těžký.. Systém phpBB je tak defaultně navržený, že v něm bude hodně vláken - pro každý problém samostatné vlákno, ze kterých většina sama časem skončí někde v propadlišti dějin.. A většinou se to takhle i používá, čili když sem někdo přijde, tak asi předpokládá, že tady to funguje taky tak.
Pokud preferujete spíš stabilní a menší počet vláken, tak by to určitě mohlo být někde napsáno. Anebo ještě lépe zakázat uživatelům zakládání nových vláken (v tom případě by ale měly být vlákna předpřipravené a neponechat to jenom na jejich živelném zakládání).
Jinak oba způsoby mají, co se týče přehlednosti, svoje plusy i mínusy, ale hlavně by uživatelé měli být informováni, jak to tady má fungovat.
Pokud preferujete spíš stabilní a menší počet vláken, tak by to určitě mohlo být někde napsáno. Anebo ještě lépe zakázat uživatelům zakládání nových vláken (v tom případě by ale měly být vlákna předpřipravené a neponechat to jenom na jejich živelném zakládání).
Jinak oba způsoby mají, co se týče přehlednosti, svoje plusy i mínusy, ale hlavně by uživatelé měli být informováni, jak to tady má fungovat.
-
- V.I.P člen
Škoda že to nejde automaticky třídit.V případě zdvojení,ztrojení,...podřadit pod jedno tematické vlákno.Také jsem se jednou seknul a zdvojil jsem vlákno.Hned na začátku z neznalosti a byl jsem na to rázně upozorněn.Od té doby si dávám pozor.Ne,že by to měl být výchovný klub,ale, je to dobrý příklad.Pokárat a poradit.Nebojme se toho.Je to společný stůl.
Naposledy upravil(a) Tomáš Fafek dne 09 črc 2008, 09:59, celkem upraveno 1 x.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
No je to jednoduché. Aby každé fórum správně běželo, je potřeba aspoň tří moderátorů, kteří jednak budou dohlížet na pořádek, a kteří zároveň budou přesouvat témata do správných fór a také budou zdvojená vlákna přemisťovat a zamykat.
Už jsem několikrát nabízel aby se někdo z vás ozval a s moderováním pomohl.
Už jsem několikrát nabízel aby se někdo z vás ozval a s moderováním pomohl.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
-
- V.I.P člen
Hlásil bych se hned,kdybych měl sedavé zaměstnání s počítačem na stole.To znamená téměř 24 h přístup ke stránkám 7dní v týdnu.To nemám ani se k něčemu podobnému nechystám.Ale všiml jsem si,že je tady dost lidí po-pá otevřených celý den.Tak hoši do toho!!
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
taky bych přispěl svojí troškou do mlýna...
taky bych navrhoval rozdělit pravomoce (příkladem by mohl být www.dymka.net/bb kde každý moderátr spravuje jedno tématické okno a ostatní mu sice radí, ale jenom on má exekutivní právo)
taky bych navrhoval rozdělit pravomoce (příkladem by mohl být www.dymka.net/bb kde každý moderátr spravuje jedno tématické okno a ostatní mu sice radí, ale jenom on má exekutivní právo)
-
- V.I.P člen
ypres.bass píše:taky bych přispěl svojí troškou do mlýna...
...tak to je super,tak to má být!!
Takhle rychle jsem to nečekal,ale myslel jsem,že se spíše ozvou ti co tady na tom běží delší trať a mají mnohem více zkušeností a respektu,než my "zelenáči".
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
no nechtěl, jsem to říkat nahlas, ale cítím to stejněTomáš Fafek píše:ypres.bass píše:taky bych přispěl svojí troškou do mlýna...
Takhle rychle jsem to nečekal,ale myslel jsem,že se spíše ozvou ti co tady na tom běží delší trať a mají mnohem více zkušeností a respektu,než my "zelenáči".
-
- V.I.P člen
...bodejť !!ypres.bass píše:no nechtěl, jsem to říkat nahlas, ale cítím to stejněTomáš Fafek píše:ypres.bass píše:taky bych přispěl svojí troškou do mlýna...
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem na netu take skoro stale, tak se take hlasim s nabidkou pomoci.Tomáš Fafek píše:Hlásil bych se hned,kdybych měl sedavé zaměstnání s počítačem na stole.To znamená téměř 24 h přístup ke stránkám 7dní v týdnu.To nemám ani se k něčemu podobnému nechystám.Ale všiml jsem si,že je tady dost lidí po-pá otevřených celý den.Tak hoši do toho!!
Jen doufam, ze funguje upozornovani emailem (nepovedlo se mi najit nastaveni, at mi chodi upozorneni na vsechny temata nova/stavajici) v urcite slozce).
K5 IIs; Tamron 17-50/2,8; Pentax 50-135/2,8; DA35/2,4; DA50/1,8; Metz 58-AF1