Zobrazení ISO

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
JRC
Nový uživatel
Nový uživatel

Zobrazení ISO

Příspěvek od JRC » 13 dub 2007, 07:34

Zdravím všechny a mám dotaz. Na K100D píšou v manuálu, že pokud nastavím varování ISO na hodnotu např. 400, potom při aut. nastavení foťákem na např. 800 mi bude blikat symbol ISO v hledáčku. Jelikož mi to nefunguje, rád bych se pozeptal, jestli to někdo může odzkoušet a dát mi vědět. Moc děkuji Petr

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Pavel
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Pavel » 13 dub 2007, 10:21

Pozorně si přečti poznámku uplně dole na straně 122. To je přesně ten případ, co popisuješ.

JRC
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od JRC » 13 dub 2007, 10:43

Takže jestli jsem tomu dobře porozuměl, tak se to zobrazuje pouze v případě, že ho nastavím ručně (a dám ho větší, než mám předvolené na varování). Jestli je to tak, čemuž jsem se zdráhal uvěřit, tak potom nechápu smysl - pokud něco nastavím ručně, pak vím co jsem nastavil. No i tak díky za odpověď . Nesmím si tím nechat zkazit radost z nového foťáku.

Mortiz
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Mortiz » 13 dub 2007, 11:06

To JRC: Svůj smysl to plní. Dám příklad, který se určitě přihodil každému. V menu nastavím varování při ISO např. 800. Fotím nějakou scénu ve špatných světelných podmínkách a nastavím ISO 1600. Po vyfocení scény však zapomenu ISO nastavit zpět na nižší hodnotu a fotit jdu třeba druhý den. Kouknu do hledáčku a vidím že mám ISO nastavené vyšší než 800. Doufám že jsem to napsal srozumitelně :-).

JRC
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od JRC » 13 dub 2007, 11:25

Srozumitelný to je, ale přece jen bych to uvítal při Auto nastavení, kde není hned vidět, jakou hodnotu automatika nastaví. A taky díky za odpověď.

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“