Focení s IR spouští 37377

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Pavel
Nový uživatel
Nový uživatel

Focení s IR spouští 37377

Příspěvek od Pavel » 11 dub 2007, 07:57

Minulý víkend jsem poprvé vyzkoušel IR dálkovou spoušť při nočním focení oblohy a hooodně mě to zklamalo. Očekával jsem, že při dlouhé expozici jednou stisknu pro začátek exponování snímku a podruhé pro ukončení, ukázalo se však, že ten čudl musím držet pořád a spoušť musí být namířena na přijímač ve foťáku. No je to na prd.
Když strčím po 5ti min. zmrzlou ruku i s dálkáčem do kapsy, tak fotky nebudou (teda budou, ale nepoužitelné :wink: )... Nemáte s tím někdo zkušenosti, popř. není v menu foťáku nastavení, jak se má ta spoušť chovat? Já prostě už nevím. Dík

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

grCrusher
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grCrusher » 11 dub 2007, 11:36

kabel je kabel :) v sekci Odkazy/Příslušenství je popis výroby. To funguje na 100% a můžeš si dát za dlouhé noci kafe :)

Pavel
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Pavel » 11 dub 2007, 12:10

o kabelu vím, a schema mám už asi 2 měsíce na disku. Jsem ale potvora lenošná :D , takže jsem čekal, jak to dopadne s dálkáčem. Jinak v místnosti ze stativu je to luxus, žádný dráty a parádní dosah...

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 11 dub 2007, 20:29

U Praktiky jsem kdysi používal drátovou spoušť a u Pentaxu jsem si rychle zvykl na infra dálku. B čas nepoužívám, tak mě to nikdy nepálilo. Dlouho jsem ani nevěděl, na co je na drátové spoušti ta aretace :-D

Pavel
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Pavel » 30 kvě 2007, 09:40

Tak kabel už je hotový, dokonce jsem to zvládnul na první pokus :D takže teď už jen čekám na příhodné počasí a vyrážím na lov hvězd 8)

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“