ByWondra píše:Problém je v tom, kdo by si to od Pentaxu koupil. Lidi, vždyť tu brečíme, že nám zdražili skla, i když jsou stejně mnohem levnější než u konkurence (sigmu, tamron a tokinu nepočítám). Uvést v době vydání D300 tělo, které by se jí vyrovnalo, nikdo by ho nekupoval, neboť pentax měl ještě víc nedotaženou roadmap než teď. Supr tělo systém nespasí, i teď bych viděl byť aps-c profi tělo jako velký risk.
A co se týče středoformátu, nemyslím, že by pro pentax mělo smysl rozjíždět drahý systém v době, kdy by ho moc lidí nekupovalo. Nejdřív totiž lidi musí mít vážný důvod na 645D přejít, ale to v současné době teprve začíná být, neboť ceny klesají a digi-středoformát pomalu začíná dohánět kvalitou filmový středoformát (sem tam jsem něco četl na webech "středoformátorů"). Před dvěma lety či více lety by pro pentax bylo sebevraždou vydávat 645D, a FF zrovna tak, kdo by si to koupil? Od Pentaxu, který na agresivní marketink prostě neměl dost rezerv..
Pokud by jsi patřil do kategorie, která by si mohla dovolit lepší tělo než K200D. Určitě by jsi mluvil jinak...
Jenže tohle je právě ten rozdíl, mezi kategoriema lidí, co ty peníze nemají a těmi, co je mají.
Já bych třeba potenciální zájemce o stroj téhle třídy byl, ale zároveň vůbec nezpochybňuji, že by měl Pentax vyrábět i modely tříd nižších (třeba pro Tebe). Ty potenciální zájemce nejsi, takže tvrdíš, že taková třída vůbec není třeba a stejně by si jí nikdo nekoupil.
A s argumenty, že tahle třída fotoaparátů není zisková souhlasim. Ale kromě toho, že jí pokládám za vývojovej prostředek k budoucí nižší třídě (jak jsem tu již psal mnohokrát) je to zároveň určitý výraz solidarity a a vstřícný krok směrem k fanouškům značky. Nikon tyhle foťáky dělá i za cenu ztráty... je to určitá odměna jeho fanouškům. Pentax to dlouhá léta jen slibuje a skutek utek. Protože nakonec stejně dělá pouze zisková rozhodnutí.
To je právě to, co většina z nás kritizuje... stále zde jsou řádky plné toho, jak Pentax poslouchá svoje fanoušky. Nicméně reálně pro ně dělá ze všech velkejch značek nejméně.