Zamyšlení

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Miroslav1
Uživatel
Uživatel

Zamyšlení

Příspěvek od Miroslav1 » 21 zář 2009, 17:40

Dnes jsem hledal info o konci prodeje k20d. Zabrousil jsem na starší příspěvky na tomto fóru a musel jsem se smát :D

Konkrétně narážím na jednu diskuzi z března tohoto roku, kde bylo jako zaručená informace prezentováno toto:

V prvé řadě, že nebude žádný nástupce nebo náhrada K20D.
V druhé řadě tu máme zprávu, že v létě přijde zrcadlovka ve stejné cenové hladině jako K20D a koncem roku nástupce K200D.
Vzhledem k tomu, že už je téměř jisté, že bude 645D, pojďme zaspekulovat.

A teď zpět do reality a zhodnoťme si po půl roce tuto tehdy zaručeně pravdivou zprávu. Žádná zrcadlovka ve stejné cenové hladině jako k20D nepřišla, 645D se vůbec nedostala na trh.
O tom zda nějaká náhrada za k200 příjde v zimě na trh se necháme překvapit.

Tak teď přemýšlím, zda má vůbec cenu věřit podobným "zaručeným" informacím :D

No berte to jen jako takový zamyšlení :D

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení

Příspěvek od ByWondra » 21 zář 2009, 18:20

Miroslav1 píše: A teď zpět do reality a zhodnoťme si po půl roce tuto tehdy zaručeně pravdivou zprávu. Žádná zrcadlovka ve stejné cenové hladině jako k20D nepřišla, 645D se vůbec nedostala na trh.
O tom zda nějaká náhrada za k200 příjde v zimě na trh se necháme překvapit.

Tak teď přemýšlím, zda má vůbec cenu věřit podobným "zaručeným" informacím :D

No berte to jen jako takový zamyšlení :D
No K-7 si myslím je nástupce K20, jen to trvalo trochu déle, takže jaksi přeskočil polovinu jednoho nebo možná celý jeden model. A cena? Nepamatuji se přesně, ale myslím že je zhruba stejná jako při uvedení K20, možná nižší, neboť když jsem začal koukat po DSLR, tehdy čerstvá K200D stála hodně přes 20 000,- a byla pro mě v říši snů.

K-X je dobrá náhrada za K200D, pouze Pentax opustil neefektivní koncepty. U mě třeba robustní tělo a stavový displej byly velké plusy pro K200D proti konkurenci, ale většina kolegů amatérů se bez toho obejdou a proto to nebylo zrovna komerčně úspěšné, i když to tělo bylo supr. Teď je to tělo ve třídě D5000 a 500D, tedy náhrada K200D jen s trochu jiným konceptem.

A 645D? To jsem sám zvědavý, neboť už je tak za 10min 12, aby bylo pozdě, nicméně, do za pět minut 12 zbývá ještě pět minut, tak proč nepočkat :-)
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 21 zář 2009, 18:54

Souhlasím...

K7 je za cenu, za kterou +/- startovala K20D... K-x je náhrada za K200D a pokud vše bude fungovat dobře, tak myslím, že více než dobrá... něco nemá, to je pravda, ale mnoho toho má zase navíc...

A 645D...?? to už je ohraná písnička... nadruhou stranu, Pentax nevydal zaručenou informaci o termínu... a spekulace na netu jsou sice zajímavé a je lehké a krásné jim podlehnout, ale není to oficiální vyjádření Pentaxu...
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 21 zář 2009, 20:33

fjo píše:Souhlasím...

K7 je za cenu, za kterou +/- startovala K20D... K-x je náhrada za K200D a pokud vše bude fungovat dobře, tak myslím, že více než dobrá... něco nemá, to je pravda, ale mnoho toho má zase navíc...

A 645D...?? to už je ohraná písnička... nadruhou stranu, Pentax nevydal zaručenou informaci o termínu... a spekulace na netu jsou sice zajímavé a je lehké a krásné jim podlehnout, ale není to oficiální vyjádření Pentaxu...
Já teda nevim... ale před nějakejma 4ma rokama mi ukazoval jeden pán (oficiální zástupce Pentaxu) nefunkční prototyp 645D a slíboval, že bude k dostání za 10 měsíců (jako oficiální termín).

Dostal jsem dokonce i tištěnou publikaci, kde byl přesný termín uvedení...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 21 zář 2009, 21:57

....to by mě štvalo jako potencionálního zájemce... ale popravdě, i když bude mít super cenu pod 200000,-, ve skutečnosti to pro mě osobně bude mimo dosah... a tak mě to ani nebude štvát natolik, abych to Pentaxu zalíval...

na co by byla 645D v nabídce, byť s parádními parametry a výstupy, když by Pentax skomíral a neměl na vývoj dostupných těl a skel..??
Pentax

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 21 zář 2009, 22:48

fjo píše:na co by byla 645D v nabídce, byť s parádními parametry a výstupy, když by Pentax skomíral a neměl na vývoj dostupných těl a skel..??
Co ma by pointou? Ze Pentax ceka az bude mit kapital na vyvoj dostupnych tel a objektivu????

.........tak proto uz "deset let" oznamuje terminy uvedeni?

Nerozumim ti...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 21 zář 2009, 23:04

to nevadí
Pentax

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 21 zář 2009, 23:42

Vývoj je prd. Vyvinuto můžou mít leccos. Problém je v tom zavést výrobu, zajistit podporu, uvést to na trh a neprodělat na tom.
Už vidím za půl roku ty armády blbečků, co budou na 645D zkoumat šum na ISO 800...

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 22 zář 2009, 00:36

miky_lbc píše:

Já teda nevim... ale před nějakejma 4ma rokama mi ukazoval jeden pán (oficiální zástupce Pentaxu) nefunkční prototyp 645D a slíboval, že bude k dostání za 10 měsíců (jako oficiální termín).

A co potom MZ-D...ten dokonce byl i funkcni FF a nakonec se ukazalo,ze pentax predbehl dobu a trh na to nebyl pripraveny...mel tusim dokonce ISO v rozsahu 6 - 6400...s tak nizkou citlivosti by tam snad nikdo uz sum nehledal :D
To telo vypadalo nadherne...hlavne ergonomie...stacilo by jen oprasit a dat vetsi displej....hned bych ho poslal do vyroby...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 22 zář 2009, 09:48

Problém je v tom, kdo by si to od Pentaxu koupil. Lidi, vždyť tu brečíme, že nám zdražili skla, i když jsou stejně mnohem levnější než u konkurence (sigmu, tamron a tokinu nepočítám). Uvést v době vydání D300 tělo, které by se jí vyrovnalo, nikdo by ho nekupoval, neboť pentax měl ještě víc nedotaženou roadmap než teď. Supr tělo systém nespasí, i teď bych viděl byť aps-c profi tělo jako velký risk.

A co se týče středoformátu, nemyslím, že by pro pentax mělo smysl rozjíždět drahý systém v době, kdy by ho moc lidí nekupovalo. Nejdřív totiž lidi musí mít vážný důvod na 645D přejít, ale to v současné době teprve začíná být, neboť ceny klesají a digi-středoformát pomalu začíná dohánět kvalitou filmový středoformát (sem tam jsem něco četl na webech "středoformátorů"). Před dvěma lety či více lety by pro pentax bylo sebevraždou vydávat 645D, a FF zrovna tak, kdo by si to koupil? Od Pentaxu, který na agresivní marketink prostě neměl dost rezerv..
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 zář 2009, 10:01

strecha píše:
miky_lbc píše:

A co potom MZ-D...ten dokonce byl i funkcni FF a nakonec se ukazalo,ze pentax predbehl dobu a trh na to nebyl pripraveny...mel tusim dokonce ISO v rozsahu 6 - 6400...s tak nizkou citlivosti by tam snad nikdo uz sum nehledal :D
To telo vypadalo nadherne...hlavne ergonomie...stacilo by jen oprasit a dat vetsi displej....hned bych ho poslal do vyroby...
Jj... to souhlasim až na to, že mají funkční prototyp. Protože na té výstavě byla i MZ-D. Kterou mimochodem považuji za nejkrásnější a nejstylovější zrcadlovku, kterou jsem kdy viděl (její design je fakt úžasnej).

Nicméně... měl jsem ho v ruce a po zapnutí najelo logo Pentax a něco jako menu. Nicméně v tom menu nešlo nic dělat... jen po stisku tlačítka se "prohazovalo" (jako kdyby to přehazovalo obrázky menu).

Rozhodně to však nefotilo... :-/. A prototyp 645D se nedal zapnout vůbec... :-/. Byť teda mechanicky fungoval (přehazování clony, AF... atd.). U MZ-D nefungovala ani mechanika. Nicméně... třeba těch prototypů mají více.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 22 zář 2009, 10:35

ByWondra píše:Problém je v tom, kdo by si to od Pentaxu koupil. Lidi, vždyť tu brečíme, že nám zdražili skla, i když jsou stejně mnohem levnější než u konkurence (sigmu, tamron a tokinu nepočítám). Uvést v době vydání D300 tělo, které by se jí vyrovnalo, nikdo by ho nekupoval, neboť pentax měl ještě víc nedotaženou roadmap než teď. Supr tělo systém nespasí, i teď bych viděl byť aps-c profi tělo jako velký risk.
Ale aby se pak nedivili az jim odejdou ti co nakoupili K10/20D. Myslim ze je to spousta uzivatelu, kteri navic kupujou objektivy. Ti s Kx kupuji jen fotak. Pokud Pentax neudela uplny system muze se jit klouzat.

A je to i impuls pro nove prichozi. Ti taky koupkaji co znacka nabizi. A kupuji to cim foti profici. Pujdu do restaurace kde vari jen jedno jidlo nebo tam kde maji v menu 30 polozek?
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 22 zář 2009, 10:40

...a to je právě ten rozdílný přístup, je to velmi individuální...

nejdříve si restaurace vyzkouším a když si ověřím, že ta s třemi položkami na jídeláku vaří lépe, tak budu raději chodit tam, než do té, kde mají 30 blafů...

...obrazně řečeno :-)
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 zář 2009, 10:40

ByWondra píše:Problém je v tom, kdo by si to od Pentaxu koupil. Lidi, vždyť tu brečíme, že nám zdražili skla, i když jsou stejně mnohem levnější než u konkurence (sigmu, tamron a tokinu nepočítám). Uvést v době vydání D300 tělo, které by se jí vyrovnalo, nikdo by ho nekupoval, neboť pentax měl ještě víc nedotaženou roadmap než teď. Supr tělo systém nespasí, i teď bych viděl byť aps-c profi tělo jako velký risk.

A co se týče středoformátu, nemyslím, že by pro pentax mělo smysl rozjíždět drahý systém v době, kdy by ho moc lidí nekupovalo. Nejdřív totiž lidi musí mít vážný důvod na 645D přejít, ale to v současné době teprve začíná být, neboť ceny klesají a digi-středoformát pomalu začíná dohánět kvalitou filmový středoformát (sem tam jsem něco četl na webech "středoformátorů"). Před dvěma lety či více lety by pro pentax bylo sebevraždou vydávat 645D, a FF zrovna tak, kdo by si to koupil? Od Pentaxu, který na agresivní marketink prostě neměl dost rezerv..
Pokud by jsi patřil do kategorie, která by si mohla dovolit lepší tělo než K200D. Určitě by jsi mluvil jinak...

Jenže tohle je právě ten rozdíl, mezi kategoriema lidí, co ty peníze nemají a těmi, co je mají.

Já bych třeba potenciální zájemce o stroj téhle třídy byl, ale zároveň vůbec nezpochybňuji, že by měl Pentax vyrábět i modely tříd nižších (třeba pro Tebe). Ty potenciální zájemce nejsi, takže tvrdíš, že taková třída vůbec není třeba a stejně by si jí nikdo nekoupil.

A s argumenty, že tahle třída fotoaparátů není zisková souhlasim. Ale kromě toho, že jí pokládám za vývojovej prostředek k budoucí nižší třídě (jak jsem tu již psal mnohokrát) je to zároveň určitý výraz solidarity a a vstřícný krok směrem k fanouškům značky. Nikon tyhle foťáky dělá i za cenu ztráty... je to určitá odměna jeho fanouškům. Pentax to dlouhá léta jen slibuje a skutek utek. Protože nakonec stejně dělá pouze zisková rozhodnutí.

To je právě to, co většina z nás kritizuje... stále zde jsou řádky plné toho, jak Pentax poslouchá svoje fanoušky. Nicméně reálně pro ně dělá ze všech velkejch značek nejméně.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 22 zář 2009, 10:54

...miky... Pentax kašle na své fanoušky, nedělá nic pro vývoj..??

....ale jak pak mám rozumět tomu, že - a to mi nikdo nevymluví - nabízí ve své třídě vždy nějakou vychytávku navíc... a i teď, K-x je prostě nabušený foťák, který v této ceně konkurence nenabízí... ...a co, že to je z již osvědčeného snímače, že nemá horní displej (analogová těla ho taky neměla), ale zkuste se začíst do diskuzních fór konkurenční značek... většinou se tam řeší velmi podobné problémy... ve smyslu, že ten a ten nízký model šumí a kdesi cosi...

..ale souhlasím, že je na hovno, že toto se mu daří, ale pak to nedokáže prodat díky slabé propagaci...

Pentax má prostě finanční potíže a proto se musí chovat tak, aby z nich vyšel... a asi to jede vyřešit za rok... a řekl bych, že pokud má přežít, musí sám dokázat, že na to má nárok... nidk od něj asi nebude cpát prachy, aby pak zahučely v propadlišti špatných rozhodnutí...

...jaké bylo povědomí o Pentaxu v ČR zhruba před dvěmi, třemi lety..?? Myslím, že výrazně nižší než teď.. neříkám, že to je nějaká bomba, ale rozdíl tam je a ne malý... co to znamená.?? Řekl bych, že to zřejmě Pentax dělá dobře... ale prostě asi ještě chvíli potrvá, než to bude fungovat, jako u konkurence... i když mě taky někdy některé věci u Pentaxu se.ou, tak jsem ve finále rád, že stále žije a neskomírá...
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“