jak využíváte tyhle stránky?

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

jak často využívám tyhle stránky a na co?

Anketa končí za 04 kvě 2007, 17:25

chodim pravidlene, dávám fotky a diskutuju o nich
3
30%
chodím pravidel, většinou na diskuzní forum a tam diskutuju
4
40%
nechodim sem pravidelne, jen občas kouknu, co je noveho, nekdy se zapojim
3
30%

Celkem hlasů: 10

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

jak využíváte tyhle stránky?

Příspěvek od cikorsky » 04 dub 2007, 17:25

Caute, možná je to podivné, ale rád bych se dozvedel o tom, jak a proč vy ostatní využíváte tyto stránky.

Vím, že je tu několik lidí, kteří dávají fotky do galerie, několik lidí, kteří nad nimi progazují slova, nekdo chodí do diskuzního fora...
Zda se mi to zvláštní, protože ačkoli vidím, že je stále přihlášeno nekolik uživatelu, tak moc fotek nepřibývá, takže asi musí delat na stránkách neco jiného - tak bych se rád dozvedel co... :D

Ja třeba hlavne cenuji to, že sem človek muže dát svoje fotky a najdou se tu lidé, kteří o nich mluví, zamýšlejí se, hodnotí a vubec, divají se... Stejnou měrou se pak snažím i já oplácet a pozastavit se nad fotkami ostatních a přispet se svými slabými zkušenostmi do mlýna...
Do diskuzních fór moc nechodím, sleduju se z povzdálí - k techničtějším věcem se moc nedokážu vyjádřit, ježto na to nemám...

A co vy ostatní? Jak jste na tom, co na tomhle nejčastěji webu deláte?
Poďme o tom poklábosit...

PS: A doufám, že se se do diskuze připojí více lidí, než stálice Jir_st,Cimrmanek, MaZec ...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

dxp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dxp » 04 dub 2007, 18:54

Vzhledem k tomu, že jsem fotil na analog Pentax (MX) a na digi kompakt (Sony V-1) a teď jsem kupoval K10D, tak jsem chodil hlavně do diskuzních fór. Převážně jsem čet rady, zkušenosti atd. a nebo se zeptal. I díky tomu, jsem zanedbával zpracování fotek, kterejch se mi nahromadilo víc než dost:-( Taky oceňuju odkazy a věci ke stažení, někdy jsou dost užitečný. Do budoucna bych rád přidával víc fotek do galerie a dozvěděl se názory ostatních... tolik o mně.

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 04 dub 2007, 19:04

Prima, tak šup šup s nejakyma fotečkama, už se tešime...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

peter_01
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od peter_01 » 04 dub 2007, 19:39

Myslím,že stránky jsou dost úspěšné,když vezmu že z cca dvaceti aktivních lidí vždy někdo něco přidá,mám to za solidní web.Máme zkušenost z
www.fotografovani.cz
kde ze stovek v každou vteřinu připojených lidí se dočkáš několika komentů....
K počtu (třeba mých) vložených fotek?Jedna velmi dobrá fotokamarádka to jednou definovala - "dal by jsi si tu fotku doma na stěnu?....pak se jí pochlub".
A znovu jen za sebe,komunikační snímky či různé experimenty k dořešení dávám kamsi na web,odkazy posílám konkrétním lidem raději než do davu.

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 04 dub 2007, 20:30

no, ja prave tehle web beru jako takovy lakmusový papírek a sem spíše dávám více fotek - tedy pokud si o nich alepoň trochu myslím, že maji neco v sobě nebo jsou alespoň prumerne (kdybych mel davat jen "fotky na stenu" tak jich tu mám velmi málo) - a tak nejak jsme postupem času stratil ostych z toho, jak se lidi na tu fotku budou tvářit, co jí budou říkat - dám sem i obyčejné fotky a nekomu se třeba líbí - beru to tady jako takovou lidovou výstavní síň - a taky diky komentařum - hlavne třeba od jiřika ale i ostatních - ve fotce objevím i to, co jsem tam třeba nevidel - samozrejme to neberu tak, že co řekne jirka nebo lidi tady je svaté - ale tady se mi to líbí, práve díky tomu, že se tu o tech fotkách daleko více mluví než treba na fotografovani.cz nebo fotoaparat.cz kde jde spiše o hodnoceni fotek...
tady se vice diskutuje a to je podle me lepší - proto také dáváme fotky do galerie bez hodnocení...
diskuze se zacina rozjizdet, tak podme dál...

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 05 dub 2007, 08:25

Neměl jsem původně v úmyslu do tohoto vlákna vstoupit, ale protože je to vlákno cikorského, který vždycky zareagoval na všechny moje nepříliš populární příspěvky, nenechám ho vařit ve vlastní šťávě pochybností jestli udělal dobře či ne a odpovím. Odpovím po pravdě, upřímně a bez příkras.
Nevím k čemu bych mohl tyto stránky využít, spíš jsem se dal těmto stránkám všanc protože žiju fotkou, takže by se dalo říct že stránky využívají této mé slabosti... :-) a také mne za tuto slabost trestají... Oproti prvotnímu entuziasmu naivní víry, že se tady budeme vzájemně sdílet se svými fotkami, s názory na to co by fotka měla být, podporovat se vzájemně a s přátelským humorem, že to bude taková oáza kam nedoléhá stupidita a materialismus okolního světa a honba za ziskem atd., musím říct že sem chodím čím dál s většími obavami.
Mám čím dále větší obavy vyjadřovat se k fotkám abych nebyl nazván nafoukaným idiotem, že tu lidi jen "nasieram" jak řekl člověk velkých uměleckých ambicí, diktátorem, namyšlencem atp. Komentujete FOTKU, její kvality a namísto aby autor mluvil o čem je řeč, tedy o FOTCE, řekl co je na ni dobré, co fotkou chtěl říct atd., obhajoval FOTKU, začne napadat osobu autora komentáře (kterého ani nezná) a spílat mu do zloduchů a idiotů, nasazovat mu psí hlavu atd. O vlastní fotce už se nemluví, už jde jen o to jaký kdo je machr a nepochopený umělec, ten kdo to nepochopil je debilní nevzdělaný ignorant. Zredukoval jsem tedy své komentáře hlavně na Cimrmanek, cikorsky, maZec, peter_01, Petr a PETERI, kteří si nemyslí že jsou "umělci a mistři světa", a hlavně nejsou ješitní a ví stejně jako já že jde o fotku, že to není osobní, že nikdy nikdo z nás nebude vědět a umět všechno. Prostě že nikdo nejsme středem vesmíru....
Mám čím dál větší zábrany dávat do fora nějaké "teoretické" příspěvky, protože nikdo není na nic a na nikoho zvědavý a každý už má všechno v malíku. Do praktických technických vláken už také skoro nepřispívám, je potom unavující vysvětlovat těm, kteří chytají za slovíčka, dopodrobna každý detail, navíc často zatím ani neví o čem je řeč, ale s určitostí ví, že nemáte pravdu. Na jednu větu takové "kritiky" potřebujete 50 vět vysvětlování, to unaví...
Mám čím dál větší zábrany nosit víc fotek abych nezadal někomu příčinu k stížnosti a napadení, že je tu těch mých fotek moc, že tu nejsem sám a ostatní nemají "dost prostoru". Je pravda, že tu mám cca. 30% ze všech fotek, ale to je spíš dáno tím, že Pentaxfriends nefotí, nebo jsou asi takoví mistři, že tahle WEB pro jejich fotky není dost dobrá. A nakonec stejně typ fotografie který dělám je evidentně pro většinu asi nezajímavý, nepřijatelný a zbytečně celkový dojem kazí, prostě se sem asi nehodí. Takže při životě mne tu v tomhle směru udržují ti samí lidé, kterým fotky komentuji... a pokouším se zbavit iluzí že tu jde o fotku....

PS. Aby toho nebylo dost :-) A mám obavy z toho, že se většina zaměřuje na téhle WEB na nástroje (pokolikáté už to říkám ?), jaký koupit objektiv, filtry atd. a fotky nedělají (nebo alespoň sem nenosí). Fotka se dělá hlavou a podle toho co chci dělat si vyberu vhodný a slušný nástroj_objektiv atd. Na tuhle WEB přece nebudeme nosit a řešit tady pořád dokola nástroje, ale fotky...???
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 06 dub 2007, 01:15, celkem upraveno 3 x.
jir_ist

dxp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dxp » 05 dub 2007, 08:55

K tomu přidávání fotek do galerie: jsou v podstatě dva přístupy 1)viz.cikorsky-dáváš i fotky u kterých si nejseš 100% jistej a chceš slyšet názory ostatních a případně i konstruktivní kritiku (která je pro vývoj-podle mně-dost důležitá) 2)viz.petr_01-dáváš fotky, "...který by sis dal doma na stěnu..." a pochybnosti a experimenty řešíš někde jinde. Což (můj případ) může být trochu tim, že tohle je "veřejný prostor" a určitá výkladní skřín tvojí tvorby. Ale vzhledem k tomu, že se jmenujeme "pentaxFRIENDS" tak by tady měl převažovat přístup 1), a to znamená brát lidi tady jako přátele a odhalit se trochu. A tím by se tahle stránka odlišovala od ostatních-a já doufám, že se to časem vytříbí.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 05 dub 2007, 09:49

Zase dělám chybu a naivně se vkládám....
Snad by mělo být první otázkou pro každého PROČ a za jakým účelem fotku dělá. O co mu vlastně jde.
Jestliže dělá fotku pro výstavy, soutěže, pro to být posmrtně objeven a oceněn, jestliže tedy se chci fotkou předvést ostatním "jak jsem dobrej" atp., pak samozřejmě skryju před světem tisíce svých fotek, které nejsou nic moc, a budu se presentovat jen pár "vybranými", jako bych dělal jen "špičky". Můžeme to nazvat "exkluzívní fotograf", já říkám "salonní fotograf".... a často mu nejde ani tak o fotku jako o to aby byl obdivován a bude pro to čímkoliv. Když ho neuznají ve fotce začne malovat, psát atp....
Nebo dělám fotku jako součást mého každodenního života, komunikuji přes ní s lidmi kolem mne, vyjadřuji své názory a vidění světa, dělám ji pro potěšení své a hlavně ostatních atd.atd. Jistě, že záleží na vyspělosti fotografa jak dalece jsou pak jeho fotky technicky (kompozice včetně) dobré, ale také na jeho myšlení jestli má vůbec co říct, vkusu atp. To, že umí fotku udělat se snad předpokládá jako samozřejmost. A já jsem si naivně myslel že tahle WEB je pro takovou fotku, pro fotografy kterým je fotka součástí jejich života. A život není jenom svátek a neděle, jako každá fotka není "špičková", ale jsou hlavně i všední dny a ani ty dny by neměly být mizerné, takže i ty obyčejnější fotky by měly být dost dobré. To je podle mne hledisko osobního výběru než sem fotku dám. Nebudu přece své přátele krmit nějakým blívajzem, či zbytky od včerejška, udělám pro ně něco čerstvého :-)
Zkrátka jsem přesvědčený že na dobrého fotografa neukazuje 10 representativních fotek které za celý život s odřenýma zádama udělal, ale stovky dobrých a slušných fotek, ze kterých je pár úžasných. Tedy ne to, co se "podařilo" (někdy i náhodou), ale teprve konzistence a standart kvality každodenní fotky....

Znovu, buď je tahle WEB pro to, aby se tu členové presentovali a předvedli jako osoby_fotografové (a někteří i "umělci") :-), nebo je to WEB o fotce a každý se na ní snažíme přispět svým vlastním způsobem aby fotka nechcípla a někam vedla.... buď tady budeme dělat fotku pro "naši osobní slávu" (a když nám to nevyjde zkusíme malovat atd. jen když budeme slavní) anebo dáme fotce všechno co máme a umíme a na slávu se vykašleme... ten kdo fotí pro úspěch může sklízet potlesk ale ta skutečná fotka se dělá pro radost a bez potlesku....
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 05 dub 2007, 13:33, celkem upraveno 1 x.
jir_ist

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 05 dub 2007, 10:39

Tak ja se taky pridam! :)
Jak se divam kolik je tu uz registrovanych lidi, tak je tu fotek hooooodne!! Na stranky chodim kazdy den a bych se podival jakou zajimavou fotku dnes sem nekdo dal a neco se z ni poucil!!Komentare k fotkam moc nedavam, jelikoz nejsem zas takovej dobrej fotograf a nefotim tak dlouho,abych tu nekomu radil! Radsi se necemu priucim a mozna mi otevre oci abych taky neco podobneho vyfotil!! Byl bych radsi aby se tu davalo vice fotek a ne jenom tech co si lidi doma povesi na stenu!! Sem strasne rad ze tento web, protoze vetsina ostatnich ceskejch webu je zalozena na principu bodovani a od lidi se vetsinou prd dozvis!!Zjistil sem ze to funguje tak, ze kdyz vlozite jednou za cas fotku, nebodujete fotky ostatnim tak vas lidi vetsinou roznesou v bodovani a neporadi! a tak na ty weby chodim cim dal tim mene a radsi sleduju zahranicni weby dpreview nebo pohoto.net!! A nebo chodim 1000x radsi tu!!
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Petr
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Petr » 05 dub 2007, 16:30

A já raději sedím v koutě a pozoruju šrumec okolo. V tom si velmi libuju i v mém životě mimo tento web. Jen v případě, že mám opravdu co říci se ozvu. Denně jsem tu několikrát a pročítám příspěvky ostatních členů. Osobně nedávám moc fotografií, protože jich ani moc nemám. Fotografovat jezdím cca 1 x za 14 dní, dle počasí. Snažím se to světlo opravdu "vyčekat". Přeci jen, fotografie je kresba světlem. Možná proto se mi často stává, že se vracím bez fotografií. A nebo jsem nemehlo :cry: :P Tak, myslím, že jsem se vypovídal a jdu opět do toho svého koutku. Ale pozor, stále vás pozoruju 8O :lol:

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 05 dub 2007, 23:40

Vlasntně je jedno kolik fotek kdo dává. Je jedno jestli diskutuje nebo ne. Když tyto stránky pomohou 100 lidem s výběrem fotoaparátu,tak měli význam. Když 30 ti lidem pomohou se zlepšením kompozice, měli význam. Když se tu potkají dva lidé a stanou se z nich přátelé do konce života, měli tyto stránky význam.
Snažím se sem dávat fotky, za které se nestydím a vím, že nejsou nejlepší na světě ale pro mě jsou krásné, je to něco co po mě zůstane. Po malířích zůstane obraz po zpěvákovi píseň. My se rozhlížíme po krajině a hledáme krásu, kterou bychom zprostředkovali způsobem jakým umíme. Hledáme ve tvářích lidí emoce, abychom je zachytili, vyjadřujeme svůj pohled na svět. Někdy nás nepochopí většina lidí ale dva nás pochopit mohou a to fotografovi někdy stačí. Můžeme své fotografie vypalovat na DVD nebo je schovávat ve skříni. Jenže většina fotografů chce, aby lidé viděli jejich očima. Chtějí znát názor lidí na své výtvory, proto takové stránky, jako fotoaparat.cz, fotografovani.cz apod. mají takový obrovský přísun fotografií za den. DigiPentaxáků není u nás příliš mnoho, částečně je to vina oficiálního dovozce Pentaxů (PenTec), protože je ani nenapadne propůjčit fotoaparát na recenzi. Dalším důvodem je obecná popularita Canonů a Nikonů. Přesně tak jako já jsem hledal svou první digitální zrcadlovku tak dalších tisíc lidí se pro Pentax nerozhodli, protože měli o Pentaxech málo informací. Je to hlavní důvod těchto stránek tyto informace podávat a pomáhat lidem s dalšími problémy jako jsou objektivy a příslušenství. Galerii si oblíbilo více méně menšina našich členů, můžem se jen domnívat proč. Ale mě to stačí. Kdyby denně dalo tisíc lidí do naší galerie fotografii, nevěděl bych dneska kdo je cunesk, cimrmánek, jir_ist, Lapkin a další. Jsme v menšině, ale nehádáme se jako Canonáci, pro které neexistujete, pokud zrovna nemáte objektiv za 500 000 Kč. Takže je nás hrstka a CO! :) Vždyť o nic nejde. Tenhle web tu bude pořád a jednou mladý kluky co sem chodí potká štěstí v podobě rodiny a chodit přestanou, ale přijdou jiní, kteří tu zas v galerii nechají kousek sebe. Takže pokud vás sem baví chodit mám radost, pokud pro vás tyto stránky něco udělali tak splnili svůj účel.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 06 dub 2007, 00:56

maZec mám trochu pocit, že cikorsky založil tohle vlákno kvůli něčemu jinému. Ty jsi tuhle WEB založil a máš tedy největší právo rozhodovat k čemu je určena. Když shrnu co říkáš, tak mi vychází že všechno je absolutně v pořádku tak jak to tu probíhá (tj. 5 lidí dává fotky a vůbec dělají WEB aktivní), že úplně stačí když si někdo koupí Pentax atp. Musel bych si hodně poopravit názor na tuhle WEB, protože jsem se domníval že jde hlavně o FOTKU (tady dělanou Pentaxem), zatímco se zdá že jde hlavně o to mít výrobky Pentax, no a když někdo s tím udělá nějakou tu fotku, tak se nic nestane když ji sem přinese. :-) A moje vina, že jsem na "špatné adrese"... Pak by i snaha cikorského byla také jen špatně pochopeným posláním téhle WEB.
Hodně souhlasím s tím, že tu člověk pozná nové lidi, z nichž zase tak 5 je přínosem do života ale 10 bys raději nikdy nepotkal. Beru, že těch 5 stačí a něčím musíš zaplatit :-)
Nechci mluvit za cikorskeho, ale mám pocit, že jemu šlo víc o to "jak to na téhle WEB vylepšit", jak zapojit víc lidí aby fotky nosili a také komentovali, že když už tady trávíme svůj čas, že bychom snad neměli jenom pasivně mlčet atd. Je to opravdu deprimující pohled když je tady třeba 10 lidí, nikdo fotku nepřinesl, nikdo nic neříká a pak se pomalu a beze slova zase vytratí...jak říkám "mrtvé duše" :-)
Jestli se ale jenom ptá, dělá "sociologický průzkum" bez snahy o vylepšení, pak se předem omlouvám jemu i tobě, vina je zase na mé straně.
Nepoučil jsem se, měl bych mlčet, je to konečně vlákno cikorského a měl by se tedy vyjádřit on sám, ale věřím že už se natolik známe, že se nemýlím v jeho záměru. Vždycky mne alespoň mentálně podpořil, zaslouží si abych pro něho udělal totéž.... zvláště když mám pocit, že by jeho snaha mohla skončit na slepé koleji, jako konečně zatím každá snaha....
jir_ist

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 06 dub 2007, 07:37

caute,
dekuji za Vaše názory v tomo hehe "mem foru". :D
jsme rad že o tom diskutujeme a ano - jednim z hlavnich cilu bylo dozvedet se o lidech, kteri zde chodi neco vice, proč sem chodi a zkusit je primet k tomu, aby zkusili byt trošku aktivnejši.
Chapu nazory Mazece a souhlasim s nimi, že pokud tyhle stranky pomahaji lidem najit informace o pentaxech, tak jsou potrebné a jejich učel je splnen. To je správné.
Já ale opravdu spiše mluvil o tom, co udelat a jak to udelat, abychom se na tehle strankach citili ješte lepe - je nás hrstka pentaxaku a je nás ješte mene, kteří tu nejakým zpusobem aktivneji pusobime - at uz ve foru nebo treba v davani fotek - a já bych byl strašne rád, kdybychom se rozrostli ...
souhlasim dale taky s jirkou, co se týká té "kvality vystavovaných" fotek - myslim, že tenhle web by mel být o fotkách a ty mužou být jakékoliv - prumerne nebo výborné - melo by to být jako když si sednete s prateli nad hromadu fotek a mluvíte o nich... takhle by to bylo optimalni.
a nebojim se zatim toho, že bychom byli zahlceni 100vkami fotek...
já si tenhle web trochu zamiloval - chodim sem často a rád - protože se tu hodne naučím, pochopím veci a jsem tu s lidmi, kteri jsou stejne naladeni.

takže pentaxáci, foťte a davejte své fotky, diskutujte - budeme se o nich bavit, bude nám dobře a budeme se sem rádi vracet...
verim, že to neni zas taková utopie.... :D

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 06 dub 2007, 07:57

Ne Jirko. Opravdu tu nejde o fotku dělanou Pentaxem. To že členové zde mají Pentaxy vychází ze zaměření webu. Ale fotografové mohou diskutovat nad fotkami i když mají každý fotoaparát jiné značky. Opravdu nejdůležitějším cílem těchto stránek je šířit Pentax osvětu.
Na rozdíl od tebe mam možnost sledovat odkud k nám návštěvníci přicházejí, takže vím, že malá část přichází ze serverů, kde máme odkazy jako je deesko.wz.cz, pentaxfoto.sk, pentax.bestsite.cz a weby našich členů, kteří na své stránky dali odkaz na PFS. Ale drtivá většina lidí sem přichází za pomocí z vláken diskuzních fór, kde se řeší problémy s Pentaxem nebo rady s výběrem fotoaparátu. Jde více méně o začínající fotografy, kteří informace o Pentaxech schánějí, čili svůj přístroj ještě nemají a proto nemohou přispívat do galerie jelikož nemají čím. Proto nejsme klub. Klub už by se zaměřoval na srazy, na výstavu fotografií na soutěže atd. Klub Pentaxu existuje a věř tomu nebo ne pohyb na stránkách mají nulový. Už jsem si s předsedou PK dopisoval a sám mi to přiznal. Takže můj příspěvek je částečně relevantní, protože na otázku jak "využíváte tyto stránky" může odpovědět hrstka členů, kteří sem již nechodí za pomocí, ale chodí sem těm druhým pomáhat a také sem chodí za přáteli. Jednou se to převáží a bude tu víc přihlášených členů, než anonymních prohlížejícíh a pak bude ve vláknu "jak využíváte tyto stránky" tolik příspěvků, že to ani nestihneš přečíst.(doufám :) )
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 06 dub 2007, 08:21

@ Cikorsky vždyť já se s vámi nehádám :). Jen se dívám na tyto stránky jako otec, který chce ze svého syna mít doktora i když on chce být pianistou . Tyhle stránky jsou udělané tak, aby je tvořili členové, proto můžete všude přispívat. Takže směr kam se stránky mohou dát ovlivňujete více vy než já. Odpovím ti jako řadový člen.
Jak využívám tyto stránky?
První věc když přijdu, mrknu jestli nemam soukromou zprávu.
Pak jdu do diskuzního fóra a nechám si zobrazit všechny nové příspěvky na ty na které mohu odpovědět odpovím.
Potom jdu do galerie kouknu se uplně dolů na komentáře, vyberu si nejdiskutovanější fotografii a pak si přečtu o čem to je.
Další úkon jdu podívat na své fotografie jestli nepřibyl komentář.
Zjistím kolik přibylo nových fotek a prohlédnu si je.
Tohle zabere cca tak 40 minut mého času. Potom brouzdám ostatním webem a hledám v bazarech objektivy, které vysloveně moc chci. Když narazím na dobrou stránku o Pentaxech přidám jí do sekce Odkazy.
Sekce kam jako řadový člen vůbec nechodím - "FAQ" :)
mimo téma:
Docela by mě zajímalo jestli byste chtěli přidávat články, protože mohu otevřít takový Blogger, kde byste se mohli projevit, nebo něco přidat ze svých postřehů a praxe. Pár dní už nad tím dumám a mám to hotové, jen nevím jestli by věrní členové vůbec takovou službu využili.

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“