Neměl jsem původně v úmyslu do tohoto vlákna vstoupit, ale protože je to vlákno cikorského, který vždycky zareagoval na všechny moje nepříliš populární příspěvky, nenechám ho vařit ve vlastní šťávě pochybností jestli udělal dobře či ne a odpovím. Odpovím po pravdě, upřímně a bez příkras.
Nevím k čemu bych mohl tyto stránky využít, spíš jsem se dal těmto stránkám všanc protože žiju fotkou, takže by se dalo říct že stránky využívají této mé slabosti...

a také mne za tuto slabost trestají... Oproti prvotnímu entuziasmu naivní víry, že se tady budeme vzájemně sdílet se svými fotkami, s názory na to co by fotka měla být, podporovat se vzájemně a s přátelským humorem, že to bude taková oáza kam nedoléhá stupidita a materialismus okolního světa a honba za ziskem atd., musím říct že sem chodím čím dál s většími obavami.
Mám čím dále větší obavy vyjadřovat se k fotkám abych nebyl nazván nafoukaným idiotem, že tu lidi jen "nasieram" jak řekl člověk velkých uměleckých ambicí, diktátorem, namyšlencem atp. Komentujete FOTKU, její kvality a namísto aby autor mluvil o čem je řeč, tedy o FOTCE, řekl co je na ni dobré, co fotkou chtěl říct atd., obhajoval FOTKU, začne napadat osobu autora komentáře (kterého ani nezná) a spílat mu do zloduchů a idiotů, nasazovat mu psí hlavu atd. O vlastní fotce už se nemluví, už jde jen o to jaký kdo je machr a nepochopený umělec, ten kdo to nepochopil je debilní nevzdělaný ignorant. Zredukoval jsem tedy své komentáře hlavně na Cimrmanek, cikorsky, maZec, peter_01, Petr a PETERI, kteří si nemyslí že jsou "umělci a mistři světa", a hlavně nejsou ješitní a ví stejně jako já že jde o fotku, že to není osobní, že nikdy nikdo z nás nebude vědět a umět všechno. Prostě že nikdo nejsme středem vesmíru....
Mám čím dál větší zábrany dávat do fora nějaké "teoretické" příspěvky, protože nikdo není na nic a na nikoho zvědavý a každý už má všechno v malíku. Do praktických technických vláken už také skoro nepřispívám, je potom unavující vysvětlovat těm, kteří chytají za slovíčka, dopodrobna každý detail, navíc často zatím ani neví o čem je řeč, ale s určitostí ví, že nemáte pravdu. Na jednu větu takové "kritiky" potřebujete 50 vět vysvětlování, to unaví...
Mám čím dál větší zábrany nosit víc fotek abych nezadal někomu příčinu k stížnosti a napadení, že je tu těch mých fotek moc, že tu nejsem sám a ostatní nemají "dost prostoru". Je pravda, že tu mám cca. 30% ze všech fotek, ale to je spíš dáno tím, že Pentaxfriends nefotí, nebo jsou asi takoví mistři, že tahle WEB pro jejich fotky není dost dobrá. A nakonec stejně typ fotografie který dělám je evidentně pro většinu asi nezajímavý, nepřijatelný a zbytečně celkový dojem kazí, prostě se sem asi nehodí. Takže při životě mne tu v tomhle směru udržují ti samí lidé, kterým fotky komentuji... a pokouším se zbavit iluzí že tu jde o fotku....
PS. Aby toho nebylo dost

A mám obavy z toho, že se většina zaměřuje na téhle WEB na nástroje (pokolikáté už to říkám ?), jaký koupit objektiv, filtry atd. a fotky nedělají (nebo alespoň sem nenosí). Fotka se dělá hlavou a podle toho co chci dělat si vyberu vhodný a slušný nástroj_objektiv atd. Na tuhle WEB přece nebudeme nosit a řešit tady pořád dokola nástroje, ale fotky...???