spider.skret : Přesně tak, nemohl jsem riskovat že fotky babiček z nevěstou budou se zavřenýma očima.
BiG FooT : To mám, dopadlo to kupodivu dobře. Byli jsme dva fotografové, já hlavní, a přítelkyně s olympusem e400. Já měl blesk metz48 a musím říct, že výkonově stačil i na velké místnosti s 4m stropem. Co trochu selhalo byly baterie v blesku, byly rychle vycucnuté a docela horké

, naštěstí jsem měl několik sad. Musím si sehnat nějaké eneloop nebo podobné. Baterie ve foťáku vydržela něco přes 1000 fotografií, měl jsem samozřejmě i náhradní.
Na uskladnění fotografií jsem používal fotobanku. Měl jsem ale jen jednu kartu kompatibilní s fotobankou, takže když jsem kopíroval fotky byl jsem odstavený. Kdybych si to uvědomil dopředu, koupil bych ještě nějakou tu levnou SD 2GB.
Celkově je třeba být pořád nachystaný, stále se něco děje. Dělal jsem to poprvé a nejvíce mi pomohlo že jsme na to byli dva. Hlavně na obřadu pokud nevíš jak to tam přesně chodí nemáš šanci být vždy na správném místě, ale protože jsme byli dva, naše fotky se doplňují tak, že nic nechybí. Příště bych už to ve stejné obřadní síni zvládl sám ale napoprvé jedivně ve dvou.
A musím pronést oslavnou řeč na K10D , exponovala a ostřila v 95% přesně a celkově pracovala jak měla.
kolista2 : rawtherapee znám, na nějaké fotky jsem ho taky zkoušel. Má svoje výhody ale očividně nemá barevný profil pro K10D protože barvy jsou dost mimo. Nebo už tenhle neduh odstranili ?