Bohužel musim říct, že specifikace na RiceHigh je v podstatě to samé, co mam k dispozici už několik dní v pdf. Jen v mém pdf je to ještě marketingově vychválené s omáčkou okolo...
... už několik dní jsem se raději ve fóru konkrétně na tohle téma nevyjadřoval a doufal, že to co mam u sebe není pravé a Px přijde s něčím jiným.
Nicméně teď doufat přestávám

.
Každopádně v mé specifikaci je hodně psáno o zajímavejch funkcích, jako je nativní HDR podpora apod. Ale stejně je jasné, pro jakej segment trhu je tahle zrcadlovka určená. Je to meganabušená zrcadlovka pro lidi, kteří přechází z kompaktů, u které následně můžou zůstat až do třídy poloprofi...
Srovnejme si to... čip v podstatě z K20D, tělo téměř o velikosti Km, v podstatě stejnej AF jako u starejch modelů a spousta digitálních kravin pro nepokročilé uživatele typu "detekce obličeje a detekce úsměvu". K tomu nové baterie (mam origo 5 starejch... takže to znamená kupovat nanovo). novej grip (taky nanovo).
Mno nic... je mi dost smutno

(.
Třeba to ještě dopadne nějak jinak... ale mě se to jeví v podstatě jako konec čekání vyšší ploprofi třídu. Protože nové tělo potřebuju a buď koupim K20D a budu čekat až doslouží nebo budu muset jinam... ale čekat další roky, jestli nebude třeba K5-1 nemůžu.