Zamlžený objektiv

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
BlackM
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zamlžený objektiv

Příspěvek od BlackM » 04 bře 2007, 19:51

Zdravím uživatele fóra,
stala se mi taková nemilá věc a potřebuji poradit ( uklidnit ).
O víkendu jsem fotil na chalupě a nechtěl jsem, aby ve sbírce chyběla fotka guláše, který jsme společně s přáteli ukutili. Hrnec stál na rozpálených kamnech, tak jsem se u nich nechtěl zdržovat kvůli páře a tak. Přesto jsem si dodatečně všimnul, že se na objektivu ( SMC-PENTAX-DA 18-55mm AL ) vytvořila skvrnka jakoby zamlženého skla. Protože nemizela, rozhodl jsem se jí očistit, ale zjistil jsem, že je z vnitřní strany. Dosud nezmizela a já začínám mít obavy. Zevnitř se také objevilo pár teček, jako když máte bublinku špatně nalepené folie na skle auta.
Kvalitu fotek to z hlediska krátké ohniskové vzdálenosti neovlivňuje, ale já bych měl rád sklo čiré.
Poraďte nějaký fígl, nebo dokážou značkové servisy objektiv rozebrat a vyčistit ?

Díky, BlackM

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

dubraro
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubraro » 05 bře 2007, 12:46

Opravář, nejenom značkový, by to měl umět vyčistit. Chce to vidět, někdy je nečistota tak malá, že se na obraze neprojeví a případné rozebrání by mohlo nadělat víc škody než užitku.

BlackM
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BlackM » 06 bře 2007, 09:04

No byl to planý poplach. Zkusil jsem to doma mikrovláknovou utěrkou a pohoda. Objektiv je zas jak nový :wink:

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“