KOMPOZICE pokrač. 1
Moderátor: Moderátoři
KOMPOZICE pokrač. 1
Vymazáno autorem. Text byl obsahem nepřiměřený WEB stránkám určeným příznivcům fotoaparátu jako hobby.
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 10 zář 2007, 04:27, celkem upraveno 1 x.
jir_ist
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
To je prima...
je videt že při tom focení opravdu přemášlíš hlavou a je pekne, že z té fotky toho jde tolik vyčíst...
já zatím bohužel patřím do té první skupiny lovcu - tedy ti, co nekam jdou, vyberou si místo, vetšinou hory, modlí se, aby bylo pekné počasí, procházejí krajinou a koutkem oka se snaží ukrást neco z její krásy - my zlodeji vetčinou musíme bt rychlí, na nejaké velké přípravy není čas - moji známí už si pomalu zvykají na to, že zustavám pořád pozadu a začínají se divne tvářit - Proč ten trouba fotí každou blbost - ale snad mi bude odpušteno pro zatím nevysychající nadšení z nového foťáku a jeho možností.
Zatím tedy fotím tak, že se snažím urást v té rychlosti to nejlepší, co jde, nacvakám toho spoustu, doma se pak probírám megabajty pixelu a rozjařene se těším, když se nejaká fotka povede - (ono je pro me ješte nekdy problem nastavit dobre parametry - takže jsem se z tech jeseniku treba vracel s 20 tmavyma fotkama - protože v tom vetru a zime jsem fotil, nechal tam nejake nastaveni a nemel asi čas si to zkontrolovat, no chybama se šlovek veru naučí )...
Veřím ale, že - i díky takovýmto rozborum a dalším informacim na tehle strance se budu menit z lovce, ktery bere všechno na toho lovce s vytříbeným vkusem a jasnou hlavou, který ví, že jak ulovit dvanácteráka rumcajsovou bambitkou na sto honu...
Toliko má zpověď.
Cikorsky
je videt že při tom focení opravdu přemášlíš hlavou a je pekne, že z té fotky toho jde tolik vyčíst...
já zatím bohužel patřím do té první skupiny lovcu - tedy ti, co nekam jdou, vyberou si místo, vetšinou hory, modlí se, aby bylo pekné počasí, procházejí krajinou a koutkem oka se snaží ukrást neco z její krásy - my zlodeji vetčinou musíme bt rychlí, na nejaké velké přípravy není čas - moji známí už si pomalu zvykají na to, že zustavám pořád pozadu a začínají se divne tvářit - Proč ten trouba fotí každou blbost - ale snad mi bude odpušteno pro zatím nevysychající nadšení z nového foťáku a jeho možností.
Zatím tedy fotím tak, že se snažím urást v té rychlosti to nejlepší, co jde, nacvakám toho spoustu, doma se pak probírám megabajty pixelu a rozjařene se těším, když se nejaká fotka povede - (ono je pro me ješte nekdy problem nastavit dobre parametry - takže jsem se z tech jeseniku treba vracel s 20 tmavyma fotkama - protože v tom vetru a zime jsem fotil, nechal tam nejake nastaveni a nemel asi čas si to zkontrolovat, no chybama se šlovek veru naučí )...
Veřím ale, že - i díky takovýmto rozborum a dalším informacim na tehle strance se budu menit z lovce, ktery bere všechno na toho lovce s vytříbeným vkusem a jasnou hlavou, který ví, že jak ulovit dvanácteráka rumcajsovou bambitkou na sto honu...
Toliko má zpověď.
Cikorsky
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
cikorsky, vypadá to, že na všech vláknech vedeme dialog jen my dva ... asi nebude moc zájem, nikdo to nepotřebuje... takže spíš udělám takovou "korekci" v odhadu a utnu to....
..... díky za ozvání a malé sebezhodnocení ..... jasně, žádný se nenarodil a nezačal fotit bez vývoje.... a to nutně neznamená že bys něco měl měnit, to je na tobě, každý máme svůj způsob, který nám sedí a odpovídá naší povaze... díky........... jirka
..... díky za ozvání a malé sebezhodnocení ..... jasně, žádný se nenarodil a nezačal fotit bez vývoje.... a to nutně neznamená že bys něco měl měnit, to je na tobě, každý máme svůj způsob, který nám sedí a odpovídá naší povaze... díky........... jirka
jir_ist
Koukam ze patrim do kategorie 3). Mista mam nachystany predem , ale nakonec stejne hledam misto podle aktualni situace a cekam co mi prijede. Kdyz jdu po necem urcitym , tak improvizuju cestou a nadbiham
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400
-
- Pokročilý uživatel
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No Jirko musím ti sem taky napsat, že se ti tyhle dva články o kompozici opravdu povedly. Moc si toho vážíme, že jeden z našich nejzkušenějších členů Pentaxáků se s nama podělí o takovéhle cenné informace. Ikdyž nějakou tu teorii znám, můžu říct, že si nedokážu představit že bych něco takového dokázal srozumitelně napsat To čtení fotografie si rozebral opravdu důkladně a zajímavě. Takže taky doufám, že na nás vybalíš nějaké to pokračování
Zazpívám ti za to Cimrmanovu píseň do nepohody
Polární noc
má zvláštní moc
každého přepadne smutek
Němec i Brit
křesťan i žid
každý by nejradši utek
Ba i ti šikovní Žaponci
se silami jsou na konci
Jen jeden z národů neskoná
hrůzy severu slavně překoná
Tam kde hy, tam kde hy, kde hynuly vlci
tam kde hy, tam kde hy, kde hynuly sobi
Čech se přizpůsobí
Čech se přizpůsobí
Zazpívám ti za to Cimrmanovu píseň do nepohody
Polární noc
má zvláštní moc
každého přepadne smutek
Němec i Brit
křesťan i žid
každý by nejradši utek
Ba i ti šikovní Žaponci
se silami jsou na konci
Jen jeden z národů neskoná
hrůzy severu slavně překoná
tam kde hy, tam kde hy, kde hynuly sobi
Čech se přizpůsobí
Čech se přizpůsobí
Cimrmanku, já nevím, já mám pocit, že o ty "teorie" nikdo moc nestojí, a vlastně když se rozhlídnu po těch fotkách, tak na ty motivy se uplatnit ani nedá.... ale uvidíme, počkáme...
Ty mne odbýváš starým šlágrem, který znám léta... i já jsem dobýval Severní pól, byl jsem tam s nimi... pod jménem Beran
Ale díky moc za injekci povzbuzení............... jirka
Ty mne odbýváš starým šlágrem, který znám léta... i já jsem dobýval Severní pól, byl jsem tam s nimi... pod jménem Beran
Ale díky moc za injekci povzbuzení............... jirka
jir_ist
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ze zadna teorie se nehodi na vsechno, ale jde spis o takovy vseobecny prehled, clovek si obcas vybavi ze neco takoveho cetl a zkusi to uplatnit.
Stary slagr neznamena spatny slagr takze to neni zadne odbyvani ale povzbuzeni... vim ze bys mozna radsi absolutni rym, ale ten se mi sem nehodil
No jestli si byl Beran tak to si mel teda pekne namale, uz si tu nemusel vubec byt Mohl si zustat dlouho v nas... a mozna i libovej...
Stary slagr neznamena spatny slagr takze to neni zadne odbyvani ale povzbuzeni... vim ze bys mozna radsi absolutni rym, ale ten se mi sem nehodil
No jestli si byl Beran tak to si mel teda pekne namale, uz si tu nemusel vubec byt Mohl si zustat dlouho v nas... a mozna i libovej...