KOMPOZICE poznámky

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

KOMPOZICE poznámky

Příspěvek od jir_ist » 27 úno 2007, 09:38

Vymazáno autorem. Text byl obsahem nepřiměřený WEB stránkám určeným příznivcům fotoaparátu jako hobby.
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 10 zář 2007, 04:29, celkem upraveno 4 x.
jir_ist

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

část 2.

Příspěvek od jir_ist » 27 úno 2007, 09:50

Vymazáno autorem. Text byl obsahem nepřiměřený WEB stránkám určeným příznivcům fotoaparátu jako hobby.
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 10 zář 2007, 04:31, celkem upraveno 3 x.
jir_ist

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

informace

Příspěvek od jir_ist » 27 úno 2007, 11:18

Ještě mne napadlo, že by bylo dobré pár stručných (abych zase neunavoval dlouhým textem) poznámek k tomu, co bych nazval "rozložení informací", tedy jak nejlépe rozložit a umístit to, co je obsahem fotky...... uvidíme jestli se tohle dosavadní osvědčí jako pozitivní přínos, a jestli alespoň 3 lidé projeví zájem, abych se nevnucoval :-) jirka
jir_ist

Miloš
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Miloš » 28 úno 2007, 00:26

Jirko skvělé! :D
Zase jsem o trochu chytřejší :wink: Tak že, pokud budeš ochoten nám věnovat čas a energii, těším se na pokračování.
Díky, Miloš

PETERI
Nový uživatel
Nový uživatel

dakujem

Příspěvek od PETERI » 28 úno 2007, 03:16

vsetko co si popisal ma svoju logiku, ktoru si casto neuvedomujeme...

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 28 úno 2007, 08:30

Děkuji, přece jen to trochu potěší, když někdo reaguje.... Počkám ještě na pár reakcí, třeba to "lidi nechtějí"..... a podle zájmu bych stručněji tu manipulaci "vyšší", tedy o těch informacích, spíš impulsy než hotové teorie..... ale teď musím zase pár dnů fotit :-), uvidíme, díky jirka
jir_ist

PvvS
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 28 úno 2007, 16:21

Tak takovyhle popis kompozice uz dlouho hledam. Na vetsine ostatnich for se lidi hned ohani zlatym rezem, nebo podobnyma vecima, ale nikdo takhle pekne nerozebral fotku a nevysvetlil co na ni vlastne ctenar, hleda a vidi.
Ac krajinky nefotim, tak mi to pomuze i v me oblasti zajmu. Aspon se obcas zastavim nad scenou a popremyslim, jestli by nemohla byt jeste lepsi.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 01 bře 2007, 00:14

PvvS, proto jsem se s tím mořil :-) Všechna ta učebnicová hlediska kompozice jsou sice dobrá úplně na začátku, ale babrat se s tím dokola ? A zůstat jenom na tom, jako na "kupeckých počtech" v matematice... Pro koho to zůstane "katechismem" nikdy se dál s fotkou nedostane.... díky...

Uváděl jsem hlavně případy krajiny, protože to tu většina (vlastně všude) lidí dělá. Ale platí to i u jiných "typů" fotek, dá se to aplikovat.... tam právě pak přichází hlavně v úvahu to rozložení "informací", jak někoho po fotce vodíme, co mu prozradíme na začátku jeho cesty, co si necháme na ten hlavní "bang" a kdy, s jakým posledním dojmem ho necháme z fotky odejít... ale o tom možná jindy....
jir_ist

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 01 bře 2007, 20:44

jiříku, ty jsi poklad...

velmi ocenuji takovéto zajímavé počtení, človek amater - jakých je nás tu asi dost, všetne me - už má vštepení nejaké zákaldy o kompozici, které nekde načetl / získal - tedy třetiny, zlaté řezy a uhlopříčky, ale je jasné, že je toho mnohem více...

díky za otevření další komnaty v tomhle fotografickém zámku, určite stojí za ti ji navštívit a neco se zase naučit... a že tech komnat v tom hrade je před námi amatéry ješte uzamčených, to je jasné...

proto bych te rád jmenoval naším kastelánem, vprotože je zrřejmé, že od vetšiny tech dveří klíče máš a doufám, že nás necháš - alepoň nakouknout - i do dalších tajností...

Díky za tvou práci, kasteláne...

už jsme práve uvařoval o tom, založit nejaká témata o základních vecech, kde bychom mohli beze studu diskutovat ...

možná, abychom ti ulehčili tu práci s psaním, navrhnul bych, že bychom mohli vytvořit nejaké jedno téma, kde bychom mohli dávat odkazy na zajimavé články o technice základních postupech...

tak ješte jednou díky... cikorsky

PS: tento víkedn budu pryč, ale rád si v nedeli počtu zase nejaké zajímavé a chytré slova.
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 02 bře 2007, 00:51

cikorsky, zase cikorsky :-) díky za novou pozici kastelána, ale tak horké to nebude, zase už toho v zásobě tak moc nemám. Ono to hodně záleží kdo jakou metodou fotí a co je středem jeho zájmu. Já spíš ty fotky, které mají koncept.... De facto si tu fotku nejdřív vymyslím a pak to co mám v hlavě hledám okolo sebe. Jiný zase fotí to až co "uvidí".... a k tomu moc triků v kapse nemám..... no uvidíme, nechme tomu přirozený průběh, trpělivost......... díky........... jirka
PS. Taky bych rád přes weekend něco udělal, asi i nafotil, takže si nepočteš :-) Tenhle týden byla aktivita poněkud hektická, to nebude pravidlo, dám si trochu pohov.....
jir_ist

totti
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od totti » 03 bře 2007, 14:14

No pane jo ... :D
Smekám pomyslný klobouk ... Díky jirko!
Jsme rád, že se tu s námi dělíš o své vědomosti (bez nějakého pochlebování). Já toho o fotografii moc nevím, takže si mi ten trošek vědomostí rozšířil.
Pokračuj v tom ... témat je dost :) (práce se světlem, s bleskem ... )
jirka

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 03 bře 2007, 14:41

totti_jirko, díky moc, každá věta potěší :-) Já zatím spíš o takové té "teorii obrazu", jak vymýšlet a dělat fotky. Tu techniku nástrojů sice taky musím samozřejmě ovládat, ale byl bych rád kdyby se toho ujal někdo jiný a je tu dost lidí co o tom dost ví. Tam bych raději jen případně "doplňoval" některé triky.... Snad se to nějak víc rozjede celkově v "praktické fotografii" na foru.... uvidíme.... ještě jednou dík.... jirka
jir_ist

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“