Informace

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Informace

Příspěvek od xmeda » 28 led 2009, 21:00

Cim dal vic pocituji vicemene chybejici informace o P-k systemu v ČR. Plno lidi ani netusi ze existuje neco jineho nez c/n. Pripadne siri ruzne snusky blabolu.

Spis tak pro informaci jsem si sepsal http://www.xmeda.wz.cz/PENTAX/proc_Pentax.htm
zatim takova betaverze, nemam bohuzel moc casu.. chtel bych tam jeste rozepsat jak to je s objektivy a pod..

ale bylo by fajn, kdyby se do neceho podobneho obulo vic lidi a pak to dat dohromady na jednu verejne pristupnou stranku, kam bude mozne zajemce vybirajici-si svuj prvni fotak odkazat pro rozsireni obzoru, aby jen nesli do obchodu, kde automaticky dostanou nejaky Nik D60 a pak za dva tri mesice placou po forech, jak jim to nespolehlive a pomalu ostri, ze na to nejde plno objektivu apod.. pritom to je prave oblast, kde se Pentax pohybuje.. masinky pro nebohate a ruznorode zamerene fotografy s chuti neco zjistovat, neco se ucit, hrat si, zkouset atd..

A prave tento web by k osvete mohl pekne slouzit, kdyby se podarilo udelat nejake shrnuti pentaxich prednosti. Zacit nejak jednoduse a pridat odkazy na podrobnosti...

m.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 28 led 2009, 21:14

tuz moc pekne udelano. :) Jen tak dal. :wink:
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 28 led 2009, 21:17

Jo no pěkné stránky, ale pokud člověk neshání informace tak opravdu veme C nebo N...
A na tom moc nezměníme(asi)...
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 28 led 2009, 21:26

Veľmi pekná stránka - budem ju vrele odporúčať nerozhodným/nerozhodnutým záujemcom o DSLR. Moja osobná skúsenosť je však taká, že najprv som na nete zháňal info o Nikone a Canone, poťažme sa mi ponúkalo aj Sony, o Pentaxe som ani nerozmýšľal; iróniou je, že k PX ma "doviedol" kolega canoňák 8) , a až po zakúpení PX som sa hlbšie venoval stránkam o PX, pričom som našiel aj tento web a dodnes to považujem za vynikajúcu voľbu. :D

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 28 led 2009, 21:53

To vůbec není špatný nápad...

...takže zhromažďovat info, fotky techniky.... a možná i trochu atraktivnější vzhled stránek... aby se na nich případný potenciální zájemce neztratil...
Pentax

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 28 led 2009, 22:42

Napad vyborny, gratuluji, citelnost mizerna, skoda, autorska prava na obrazky .. no .. jak to rici :].

Pocin dobre mysleny, lec zpracovani se z meho pohledu moc nepovedlo, co se tyce pozadi a prehlednosti, mene je obcas vice :].
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

jj

Příspěvek od xmeda » 28 led 2009, 23:53

jj.. design slaby :) beru to jako prototyp, spachal jsem to asi za 2 hodiny a moc casu nemam (a to se mi tu po disku povaluje asi 2000 nepotridenych fotek), ale bylo by super kdyby se nekomu chtelo treba nejaky dil zpracovat lip, spachat lepsi obrazky atd.. :)

//K tem obrazkum.. i kdyz uz delsi dobu hledam, nikde na netu nejsou rozumne hi-res fotky, kde by byl cely dostupny line-up objektivu. Bud jsou jen FA (kterych uz vetsinu novych nesezeneme) nebo jen vyber skupinek DA kousku.. //

Nebo komenty napady, dalsi prednosti, uvahy co k porizeni P. vedly vas..

Asi by bylo lepsi to rozlozit na nekolik podstranek. Cast udelat jako ciste faktickou rozborku systemu - objektivy, tela, blesky, jak co funguje

dalsi oddil nejake srovnani s primou konkurenci a doplnit dalsi zdroje.

Skoda ze marketing f. Hoya v tomto tak spi, jsou sami proti sobe.. kdyby canon vyrobil telo s vestavenou stabilizaci, hned budou vsude plakaty, po obchodech predvadeci akce, brozurky, reklamy vyrvavajici jak uzasne jedinecne a profesionalni to je :o.

Kdyby se trochu rozsireni podarilo, muze to prinest par veci. Prvni je oskliva - z aukra a paladixu zmiznou levne objektivy, pac je novi majitele fotaku pokoupi :) a pak ty vyhody... byla by vetsi moznost pujcouvani, zrejme rozsirenejsi zazemi u obchodniku, kdyz uvidi zajem..

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: jj

Příspěvek od DjLuke9 » 29 led 2009, 00:35

xmeda píše:
//K tem obrazkum.. i kdyz uz delsi dobu hledam, nikde na netu nejsou rozumne hi-res fotky, kde by byl cely dostupny line-up objektivu. Bud jsou jen FA (kterych uz vetsinu novych nesezeneme) nebo jen vyber skupinek DA kousku.. //
Staci dat po obrazok odkial si ho vzal teda copirigt..ked to das tak sa nemusis strachovat ze si porusil autorske parva...
DOBRA STRANKA NA ROBENIE CITACII JE WWW.CITACE.COM

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 29 led 2009, 02:32

Neber to, ze ten projekt nejak neprimerene kritizuji, vazne se mi libi, kazda takova snaha je vitana. Mel jsem take podobne obdobi, planu bylo moc, skoncilo to na nedostatku casu.

Jen to chce trochu upravit, dnes jsou k dispozici vyborne redakcni systemy, moc prace 'udelaji za Tebe', mozna by to byla schudna cesta? Napriklad takovy Wordpress umoznuje i 'vicewebove' projekty (Wordpress MU), je to dnes skoro radost v takovem prostredi pracovat :]
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 29 led 2009, 08:21

Tak to já jsem ze staré školy, protože když si chce člověk něco, co vyleze z redakčního systému, konkrétně upravit a musí do kódu, tak louskat kde co mají je na pytel. Osobně si mnohem raději píšu vše co se webstránek týká sám :wink:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 29 led 2009, 09:57

hosi a holky, to by sa rovno mohol spravit PFS e-shop, kde by sme kazdy nakupovali nove veci. uz sa len dohodnut s dodavatelom PENTAX, resp. vsetkym co ide nasrobovat, pridat, vlozit, atd. na PENTAX. Takto by bola mozno vyriesena otazka napr. "Ake baterky?" - jednoducho tie z PFS e-shopu, lebo tie sa osvedcili najlepsie, atd.
ak mate bratri cesi zivnost a ochotu napr. preratavat na eura, je to realizovatelny projekt...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 07 led 2010, 03:24

udelal jsem drobny update.. http://pentax.xf.cz/

jeste musim prekopat sekci objektivy

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 07 led 2010, 08:00

xmeda píše:udelal jsem drobny update.. http://pentax.xf.cz/

jeste musim prekopat sekci objektivy
To je dobře a přehledně udělané ... málokdo totiž ví že Pentax je značka s pojmem ... dne jsou v módě Canony a Nikon ... Ale Pentax zde byl daleko dřív .... dobře že jsi to napsal...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 07 led 2010, 08:15

...přesně tak... teď jsem se tam dodíval... když jsou ty info takhle na hromádce a hlavně aktuální, působí to monumentálně... a hlavně.. na co mi je, že Bugatti dělá krásný Veyron a ještě krásnější Galibier, když si ho nikdy nekoupím... to pak argumentace skalních (až militantních :-) ) příznivců Nicanonů o možnosti postupu nahoru v systému je trochu mimo mísu... když mě systém na startovní čáře bude dost omezovat...
Pentax

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 07 led 2010, 09:01

Mam od sebe link na tve stranky uz nejaky cas.
Zaujalo me tehdy, ze na nich mas pohromade dost informaci, ktere nepusobi tendencne.
* * *
Presto si myslim, ze by si tvoje takto ucelene informace zaslouzily minimalne lepsi design a prepracovat logiku, seo (sef)... zmenit hosting :)
Taky se musim priznat, ze nez jsem na tve stranky narazil tak jsem Pentax uz vlastnil. A to jsem se vazne fakt snazil :)
* * *
Presto - jako informace pro zacinajici a nerozhodnute zasluzny cin.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“