světla na jednorázové focení :-)
Moderátor: Moderátoři
světla na jednorázové focení :-)
Ahoj,
potřeboval bych poradit se světli na "jedno použití". Jsem spíš krajinkář a fotím exteriéry, ale kamarádka mne požádala abych ji vyfotil uvnitř. Abych nastínil.. focení se bude odehrávat ve staré,okopané,špinavé místnosti a budeme se snažit o nějaký kontrast Mam představu,ale..
osvětlení tam jde jen střešním okny, mam několik halogenů 400 W a 200W, lamp, několik typů žárovek. místnost je cca 4 krát 5 metrů. poradíte mi prosím jak docílit měkkého světla,jehož sílu a směr si mohu korigovat ,aniž bych používal difuzéry,..,.. jelikož jde opravdu o jednorázovku,nechce se mi vyhozavot peníze za stativy s deštníky atd. Abych nezapomněl mam 100D+seťák+ pevnou manuální 50/2,8 a manuál blesk+stativ no díky za odpovědi a rady
potřeboval bych poradit se světli na "jedno použití". Jsem spíš krajinkář a fotím exteriéry, ale kamarádka mne požádala abych ji vyfotil uvnitř. Abych nastínil.. focení se bude odehrávat ve staré,okopané,špinavé místnosti a budeme se snažit o nějaký kontrast Mam představu,ale..
osvětlení tam jde jen střešním okny, mam několik halogenů 400 W a 200W, lamp, několik typů žárovek. místnost je cca 4 krát 5 metrů. poradíte mi prosím jak docílit měkkého světla,jehož sílu a směr si mohu korigovat ,aniž bych používal difuzéry,..,.. jelikož jde opravdu o jednorázovku,nechce se mi vyhozavot peníze za stativy s deštníky atd. Abych nezapomněl mam 100D+seťák+ pevnou manuální 50/2,8 a manuál blesk+stativ no díky za odpovědi a rady
-
- V.I.P člen
-
- Pokročilý uživatel
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Rozptýlení bez přídavnýho zařízení dosáhneš nejsnáz tak, že halogen (nebo jinou lampu) otočíš čelem vzad a odrazíš od zdi za tebou. Nebo ho otočíš nahoru a nasvítíš to o strop. Nebo vezmeš halogeny dva a odrazíš je od bočních zdí. Variant je spousta, fantazii se meze nekladou. Dobrý by bylo aby zdi a strop byly aspoň trošku světlé. Problém je v tom případě nasměrování. Asi bych tímhle způsobem zkusil vykouzlit základní osvětlení a pak se pokusil pohrát si s jednou nebo dvěma bodovkama - v nouzi by mohly stačit stolní lampičky se silnějšími žárovkami - výkon musíš vyzkoušet (60 W? 75 W?).
-
- Pokročilý uživatel
Skus nazriet sem http://www.diyphotography.net/homestudio mozno nieco zaujimave objavis.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8