Objektiv vhodný na foto na koncertech ?
Moderátor: Moderátoři
Objektiv vhodný na foto na koncertech ?
Zdravím všechny pentaxfriends.
Právě se po delším rozhodování chystám koupit K20D, kterým mj. chci fotit na koncertech v klubech. Zvažuji jaký objektiv. Zatím mám dva favority: Pentax 50-135/2.8 nebo Tamron 70-200/2.8. Poraďte nebo doporučte něco jiného.
Ještě jedna drobnost - včera jsem viděl před domem dodávku s reklamou na www.nakupyvusa.cz a tak jsem se podíval na ten web. Dovezou vám cokoliv z USA za cenu, kterou si najdete na netu v aktuálním kurzu Kč/USD. Chtějí za dovoz cca 900,- Kč. Bude zřejmě nutné to zdanit (DPH), vzhledem k tomu, že vaše nacionále budou u nich registrovány, ale přesto tam některé věci vyjdou velice dobře. Např. výše uvedený Tamron objektiv na cca 10.000,- Kč + 900,- Kč dovoz, + cca 2000,- DPH (u nás přes 17.000,-). Co vy na to, vyplatí se to?
Právě se po delším rozhodování chystám koupit K20D, kterým mj. chci fotit na koncertech v klubech. Zvažuji jaký objektiv. Zatím mám dva favority: Pentax 50-135/2.8 nebo Tamron 70-200/2.8. Poraďte nebo doporučte něco jiného.
Ještě jedna drobnost - včera jsem viděl před domem dodávku s reklamou na www.nakupyvusa.cz a tak jsem se podíval na ten web. Dovezou vám cokoliv z USA za cenu, kterou si najdete na netu v aktuálním kurzu Kč/USD. Chtějí za dovoz cca 900,- Kč. Bude zřejmě nutné to zdanit (DPH), vzhledem k tomu, že vaše nacionále budou u nich registrovány, ale přesto tam některé věci vyjdou velice dobře. Např. výše uvedený Tamron objektiv na cca 10.000,- Kč + 900,- Kč dovoz, + cca 2000,- DPH (u nás přes 17.000,-). Co vy na to, vyplatí se to?
S velkou pravdepodobnosťou Tamron 70-200/2,8 pre Pentax nie je ešte v predaji. Na BH photo je uvedený termín pre jeho dostupnosť August, ale vobec to nevidím reálne.
Podľa prvých testov na dpreview je to opticky veľmi slušný opbjektív, vytýka sa mu horšie prevedenie ale najma pomalosť AF a hlučnosť pri ostrení, čo môže byž najma pri komornejších koncertoch v interiéri dosť veľká nevýhoda. Tiež uvažujem o telezoome so svetelnosťou 2,8 s možnosťou použitia na FF snímači, bude to jeden z dvojice Tamron, Sigma. Tá hlučnosť AF je skutočne dosť nepríjemná, mám FA 135/2,8 a ten je rýchly ale hlučný a vadí to.
Podľa prvých testov na dpreview je to opticky veľmi slušný opbjektív, vytýka sa mu horšie prevedenie ale najma pomalosť AF a hlučnosť pri ostrení, čo môže byž najma pri komornejších koncertoch v interiéri dosť veľká nevýhoda. Tiež uvažujem o telezoome so svetelnosťou 2,8 s možnosťou použitia na FF snímači, bude to jeden z dvojice Tamron, Sigma. Tá hlučnosť AF je skutočne dosť nepríjemná, mám FA 135/2,8 a ten je rýchly ale hlučný a vadí to.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Co se tyka objektivu na koncerty, zalezi jake koncerty myslis jestli velke festivaly nebo male klubove sceny. Na velke podia z me zkusenosti staci PX 50-135/2,8 tech 70-200/2,8 muze byt fajn ale na scenach kde jsem fotil uz je tech 70 moc uzke obcas i s tema 50mm mam problem dostat do zaberu vse co chci. Rozhodne bych doporucil mit jeste neco sirokeho na sirsi zabery. Tyto skla se pak daji vyuzit i na malych scenach kde jsou ucinkujici hodne blizko. Nabizi se nekolik objektivu Pentax 16-50/2,8 dale dva Tamrony 17-50/2,8 a 28-75/2,8 (s tim uz ale muze byt problem v klubech tech 28mm uz je dost) a poak jeste Sigma 24-70/2,8 (tady jen upozorneni je to dost tezky sklo a prumer filtru je 82mm).
Ja osobne zatim pouzivam Tamron 17-50/2,8 a Pentax 50-135/2,8 a jsem spokojen.
Mozna casem bych k tomu chtel vytvorit jeste jednu trochu posunutou radu skladajici se z Tamtrona 28-75/2,8 a Sigmy 70-200/2,8 oba jestli dobre tusim se daji pouzit i na full Frame. A pak uz je pevny sklicka.
Co se dovozu tyka ti moc neporadim.
Mozna casem bych k tomu chtel vytvorit jeste jednu trochu posunutou radu skladajici se z Tamtrona 28-75/2,8 a Sigmy 70-200/2,8 oba jestli dobre tusim se daji pouzit i na full Frame. A pak uz je pevny sklicka.
Tak pravil Dr.Chocholousek
miry k tomu dovozu ti tam chybí ještě 6.7% CLO. Těch firem co ti dovoz zprostředkůjí existuje víc ( www.levnezusa.cz , www.zasilkovasluzba.com , www.balikprome.cz ..) Mrkni, zkus porovnat. Zkušenost s nima nemám žádnou. Každopádně většinou nabízejí, že pošlou zvlášť v fakturu dopise a na balík se zbožím napíší, co si řekneš. Je tam pak riziko, že když se zásilka ztratí, tak dostaneš jenom tu cenu jakou jsi deklaroval. Navíc uvaž problémy s případnou reklamací. Je to na zvážení jestli se to vyplatí.
Myslím tím koncerty v klubech. Zatím jsem fotil ultrazoomem KM A200, ta má objektiv 28-200 a většinou jsem fotil na těch cca 100-200. Takže se mi ty padesátky a sedmdesátky nějak moc nezdají.... Nefotím celé scény (pódia) ale spíše detailně jednotlivé muzikanty, příp. obličeje.Dr.Chocholousek píše:Co se tyka objektivu na koncerty, zalezi jake koncerty myslis jestli velke festivaly nebo male klubove sceny. Na velke podia z me zkusenosti staci PX 50-135/2,8 tech 70-200/2,8 muze byt fajn ale na scenach kde jsem fotil uz je tech 70 moc uzke obcas i s tema 50mm mam problem dostat do zaberu vse co chci. Rozhodne bych doporucil mit jeste neco sirokeho na sirsi zabery. Tyto skla se pak daji vyuzit i na malych scenach kde jsou ucinkujici hodne blizko. Nabizi se nekolik objektivu Pentax 16-50/2,8 dale dva Tamrony 17-50/2,8 a 28-75/2,8 (s tim uz ale muze byt problem v klubech tech 28mm uz je dost) a poak jeste Sigma 24-70/2,8 (tady jen upozorneni je to dost tezky sklo a prumer filtru je 82mm).
Dík za doplnění. Podívám se na ty linky a zvážím. Myslím že u objektivů by s reklamacema nemusely být problémy (pokud už nepříjde poškozený).ks_1 píše:miry k tomu dovozu ti tam chybí ještě 6.7% CLO. Těch firem co ti dovoz zprostředkůjí existuje víc ( www.levnezusa.cz , www.zasilkovasluzba.com , www.balikprome.cz ..) Mrkni, zkus porovnat. Zkušenost s nima nemám žádnou. Každopádně většinou nabízejí, že pošlou zvlášť v fakturu dopise a na balík se zbožím napíší, co si řekneš. Je tam pak riziko, že když se zásilka ztratí, tak dostaneš jenom tu cenu jakou jsi deklaroval. Navíc uvaž problémy s případnou reklamací. Je to na zvážení jestli se to vyplatí.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
já jsem teď odfotil festival v Boskovicích se seťákem 18-55 a manuální pevnou 135 a musím říct, že mi občas ta díra mezi 55-135 docela chyběla. ale je pravda, že jsem měl vyřízenou fotokartu, takže jsem se dostal i do té díry mezi hledištěm a pódiem.
btw. napočítal jsem, co jsem si všiml(odhadem): 8xDSLR Canon; 10x DSLR Nikon; 2xSLR Nikon, 4x DSLR Pentax (2x10+2x100); 1xDSLR Olympus; 1xDSLR Konica-Minolta; 1xDSLR Sony; 1xSLR Voightlander)
btw. napočítal jsem, co jsem si všiml(odhadem): 8xDSLR Canon; 10x DSLR Nikon; 2xSLR Nikon, 4x DSLR Pentax (2x10+2x100); 1xDSLR Olympus; 1xDSLR Konica-Minolta; 1xDSLR Sony; 1xSLR Voightlander)
FA35/2 a pokud se dostanes bliz, tak fisheye nebo 12-20.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
A počítáš s cropem 1.5? 28-200 je na KM po přepočtu. Tady když nasadíš 50-135 tak to bude jak 75-202 na tvé KM.miry píše:Myslím tím koncerty v klubech. Zatím jsem fotil ultrazoomem KM A200, ta má objektiv 28-200 a většinou jsem fotil na těch cca 100-200. Takže se mi ty padesátky a sedmdesátky nějak moc nezdají.... Nefotím celé scény (pódia) ale spíše detailně jednotlivé muzikanty, příp. obličeje.
Jasně, s přepočtem. Právě proto si myslím, že ta 50-135 je minimum.ks_1 píše:A počítáš s cropem 1.5? 28-200 je na KM po přepočtu. Tady když nasadíš 50-135 tak to bude jak 75-202 na tvé KM.miry píše:Myslím tím koncerty v klubech. Zatím jsem fotil ultrazoomem KM A200, ta má objektiv 28-200 a většinou jsem fotil na těch cca 100-200. Takže se mi ty padesátky a sedmdesátky nějak moc nezdají.... Nefotím celé scény (pódia) ale spíše detailně jednotlivé muzikanty, příp. obličeje.