Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
A když už si tady povídám sám se sebou tak třeba čumím na kompenzaci expozice -5 vs +5
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
No však jsme v sekci "Novinky a drby"Dmb píše:pořád jenom samé spekulace, zatím žádné fakta...
Musíme si počkat na testy, jina cesta není!
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, ale mělo by tu být upozornění,kolouch píše:No však jsme v sekci "Novinky a drby"Dmb píše:pořád jenom samé spekulace, zatím žádné fakta...
Pozor, životu nebezpečné!
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
Jj... to mělo... zrovna si říkám jakej jsem debil. Právě jsem asi hodinu počítal, na kolik mě přejde přechod na Canon 5D po rozprodeji Px techniky )).Dmb píše:Pravda, ale mělo by tu být upozornění,kolouch píše:No však jsme v sekci "Novinky a drby"Dmb píše:pořád jenom samé spekulace, zatím žádné fakta...
Tyhle spekulace jsou jak droga )
Me je sympatictejsi teda nikonmiky_lbc píše:Jj... to mělo... zrovna si říkám jakej jsem debil. Právě jsem asi hodinu počítal, na kolik mě přejde přechod na Canon 5D po rozprodeji Px techniky )).Dmb píše:Pravda, ale mělo by tu být upozornění,kolouch píše: No však jsme v sekci "Novinky a drby"
Jinak ty obrazky s velikostma jinych modelu co tady nekdo postnul jsou spatne .. ve skutecnosti je K-7 vetsi .. ten kdo to kreslil se docela blbe seknul ..
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Hele... taky bych asi raději Nikona... D700. Jenže když jsem se reálně zamyslel, tak pro moje účely by asi D5 byla vhodnější. Oproti Nikonu má zoomování v LV pro přesné zaostření, 2x vyšší rozlišení a natáčí video. Kromě toho bych si mnohem snadněji vybral i skla za mnohem rozumnější cenu.kolouch píše:Me je sympatictejsi teda nikonmiky_lbc píše:Jj... to mělo... zrovna si říkám jakej jsem debil. Právě jsem asi hodinu počítal, na kolik mě přejde přechod na Canon 5D po rozprodeji Px techniky )).Dmb píše: Pravda, ale mělo by tu být upozornění,
Jinak ty obrazky s velikostma jinych modelu co tady nekdo postnul jsou spatne .. ve skutecnosti je K-7 vetsi .. ten kdo to kreslil se docela blbe seknul ..
D700 je super pro fotoreportéra co jede na ISO... jenže já bych asi spíš užil to rozlišení než ISO. To mi stačilo už na K10 ).
pravda ..miky_lbc píše:Hele... taky bych asi raději Nikona... D700. Jenže když jsem se reálně zamyslel, tak pro moje účely by asi D5 byla vhodnější. Oproti Nikonu má zoomování v LV pro přesné zaostření, 2x vyšší rozlišení a natáčí video. Kromě toho bych si mnohem snadněji vybral i skla za mnohem rozumnější cenu.kolouch píše:Me je sympatictejsi teda nikonmiky_lbc píše: Jj... to mělo... zrovna si říkám jakej jsem debil. Právě jsem asi hodinu počítal, na kolik mě přejde přechod na Canon 5D po rozprodeji Px techniky )).
D700 je super pro fotoreportéra co jede na ISO... jenže já bych asi spíš užil to rozlišení než ISO. To mi stačilo už na K10 ).
me se od pentaxu nechce, nechal bych si k10d jako zalozni telo .. pri prechodu na jinou znacku bych mel zas jen jedno telo mam takove tuseni, ze oficialni specifikace to trosku napravi a s velikosti tela se budu muset smirit, ale dle infa co psali lidi co jej meli v rukach je sic mensi, ale drzi se lepe jak k10/20d .. coz bych bral jako pravdivou informaci, pze grip vypada hlubsi ..
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak už at jste u C nebo N, bude tu zas klid.
Narušuje tady morálku...
Kdo to všechno odchází, miky_lbc a kolouch?
Narušuje tady morálku...
Kdo to všechno odchází, miky_lbc a kolouch?
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
kolouch píše:pravda ..miky_lbc píše:Hele... taky bych asi raději Nikona... D700. Jenže když jsem se reálně zamyslel, tak pro moje účely by asi D5 byla vhodnější. Oproti Nikonu má zoomování v LV pro přesné zaostření, 2x vyšší rozlišení a natáčí video. Kromě toho bych si mnohem snadněji vybral i skla za mnohem rozumnější cenu.kolouch píše: Me je sympatictejsi teda nikon
me se od pentaxu nechce, nechal bych si k10d jako zalozni telo .. pri prechodu na jinou znacku bych mel zas jen jedno telo mam takove tuseni, ze oficialni specifikace to trosku napravi a s velikosti tela se budu muset smirit, ale dle infa co psali lidi co jej meli v rukach je sic mensi, ale drzi se lepe jak k10/20d .. coz bych bral jako pravdivou informaci, pze grip vypada hlubsi ..
Jj... taky se mi nechce fuč :-/. Mam svoví K10 rád... chtěl jsem nové tělo a K10 mít jako náhradní. Přesně . Takhle bych měl jen 1 + mam tady i náhradní skla - tam bych měl rovnou Lka a při poruše smůla.
Navíc mi K10 stačí, tak proč dávat tolik prachů do změny... spíš jde o ten vývoj do budoucna, mno . Protože nechci rvát prachy do systému, ze kterého budu muset nakonec fuč...
... uvidíme zítra. Každopádně bych ale neměnil ze dne na den. Možná bych jen zmrazil investice, koupil levné náhradní tělo a přešel třeba za 2 roky. Uvidíme...
Vidim to stejne .. prechod na jiny system by byl financne bolestny, kdyz si vemu jaka je ted prodejni cena K10D Bohuzel me stejne jako tebe nechava pentax v pochybnosti, zda pujde do budoucna kam upgradovat. Ale K-7 bude asi moje dalsi telo, vzhledem k tomu ze K20D jsem preskocil a upgrade je uz vice nez nutnyJj... taky se mi nechce fuč :-/. Mam svoví K10 rád... chtěl jsem nové tělo a K10 mít jako náhradní. Přesně Smile. Takhle bych měl jen 1 + mam tady i náhradní skla - tam bych měl rovnou Lka a při poruše smůla.
Navíc mi K10 stačí, tak proč dávat tolik prachů do změny... spíš jde o ten vývoj do budoucna, mno Sad. Protože nechci rvát prachy do systému, ze kterého budu muset nakonec fuč...
... uvidíme zítra. Každopádně bych ale neměnil ze dne na den. Možná bych jen zmrazil investice, koupil levné náhradní tělo a přešel třeba za 2 roky. Uvidíme...
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Pentax na tom vubec neni spatne .. jen na muj vkus by mohl trosku zrychlit s vyvojem novych tel, skel a prislusenstvi a ne se soustredit na ruzovy, bily, zeleny, pozlaceny fotak apod ...jasanek píše:Co kdybychom udelali anketu Kdo chce odejit od Pentaxu?
Obdobnou by mohli udelat mezi Canonem, Nikonem atd. Treba na tom Pentax nakonec nebude tak spatne .
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Aha, tak to yo. O přechodu na K-7 neuvažuji (stejně, jako je nerozumné jít z K10 na K20), takže mi avizovaný rychlejší AF žíly moc netrhá (já pouze četl, že pocitově ten AF je rychlejší, než na K20D, že by se srovnal s nejlepšími DSLR, to by byla docela bomba..ale nevěřím). Navíc si myslím, že tak s 50% šancí by mi na K-7 neseděla ergonomie.BenaCZ píše:Jo jenze vy tady hanite novy telo, ktere ma mit autofokus srovnatelny s nejlepsimi dnesnimi DSLR aniz by vysly oficialni informace. A uz vubec nevysla zadna recenze, kde by se to potvrdilo nebo vyvratilo. Jediny co zname je nazor jednoho testera, ktery tvrdi ze pocitove je to stejny jak D300 od Nikonu...
Jen jsem tím chtěl říct, že K20D je novější model než třeba C40D, Px mohl srovnat AF skore o něco dříve
Jinak na druhou stranu, pokud to vezmu komplexně, tak zatím nelituju ani omylem, že mám Px, pořád slouží, jak jsem si představoval.
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
-
- V.I.P člen
K-7 aj s gripom
http://www.flickr.com/photos/collishaw/ ... 2/sizes/l/
EDIT: Ach jaj. Je to len Olympus E-3
http://www.flickr.com/photos/collishaw/ ... 2/sizes/l/
EDIT: Ach jaj. Je to len Olympus E-3