K-7 review

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 zář 2009, 12:28

Jj... myslel jsem to tak, že camera raw by byl doplněk integrovaný přímo v PS. Prostě by raw byl v samostatné vrstvě i s veškerým ovládáním CR.

A já bych se po kompletním dodělání fotky mohl klidně vrátit do první vrstvy s raw a cokoliv změnit už od raw úrovně. Takhle to měním až od úrovně vyvolání (on tam samozřejmě i takhle jde strčit jinak vyvolanej raw... ale to už zbytečně složité a ne tolik flexibilní). Vyvolávání by probíhalo v zcela reálném času. Současné mdoerní počítače (zejména s ohledem na podporu GPU u CS4) s tím nemohou mít výkonostně problém.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 19 zář 2009, 11:09

ja robim v PS aj LR
PS je na totalnu upravu fotiek a celkovo grafiky... ked potrebujem spravit a jemne upravit fotky a hlavne vela fotiek urcite to robim v LR, pretoze je to podstatne rychlejsie. Dokonca vela beznych uprav sa v LR robi jednoduchsie.

inac mozno som len hlupy cico, ale preco mi kvalita snimkov z K7 kepripada az tak lepsia oproti K10 ako som ocakaval? Sak to sumi skoro rovnako :(
...K10+K5...
a rozne serepeticky

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 19 zář 2009, 11:29

Když na ty fotky koukáš 1:1 na monitoru, tak se projevi velikost pixelu. Jinak rozdily mezi APS-C fotaky jsou vůbec mizivé. Nikon vypadá lip, protože jejich citlivost se od ISO normy hodně odchyluje, ale kdyby se normalizoval na stejnou šedou stejný čas a stejnou clonu, tak to vypadá stejně.

Jan Hrubý
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Hrubý » 19 zář 2009, 11:40

bigfoot píše:...
inac mozno som len hlupy cico, ale preco mi kvalita snimkov z K7 kepripada az tak lepsia oproti K10 ako som ocakaval? Sak to sumi skoro rovnako :(
zkus taky zmenšit výstup z K7 na odpovídající velikost obrázku z K10d (nebo obráceně :P ) a až pak porovnávat.

Bodorík
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Bodorík » 19 zář 2009, 15:51

Já už jsem si tento problém vyřešil. Podle různých testů, které jsem si udělal sám, nebo vypozoroval na netu jsem došel k názoru, že všechny zrcadlovky s cropem (1,5-1,6) šumí prakticky stejně a asi nemá význam se při výběru trápit. Pokud chci šumět méně, nezbývá než jít do FF.
Pokud vezmu RAW z Nikona, Canonu nebo Pentaxu dám ho LR dostanu se prakticky ke stejnému výsledku.
Taky jsem si kupoval zrcadlovku (K100s) s tím, že budu fotit ve tmě. Dlouho jsem se trápil tím, že prý všechny ostatní značky šumí méně. Nakonec jsem si půjčil Nikona D60 a Canon 40D a přestalo mě to trápit. Samozřejmě si jsem vědom výhody K100 v menším rozlišení, ale zase je starší.
K úplnému osvobození od starostí se šumem jsem došel ovšem až v okamžiku, kdy jsem vzal za svou myšlenku, že focení je práce se světlem a bez dobrého světla prostě nelze fotit.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 zář 2009, 16:16

to Bodorík:

...a teď si vem to zoufalství lidí, kteří se rozhodují na základě JPEG souborů.... to musí být ještě horší.... možná ma N a C lepší algoritmy pro převod do JPEGu v těle, ale mám za to, že pokud bazíruju na solidní kvalitě, o JPEGu vůbec neuvažuji...
Pentax

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 19 zář 2009, 21:14

Tak nějak sleduju ty diskuze o šumu a nedá mi to ... fotím do RAWU ( vlastně DNG ale to je v podstatě jedno ) běžně používám ISO 1000 až 1600, ve čtvrtek na pohřbu dokonce 2000 a v nějak mě otázka zvýšeného šumu na fotkách netrápí ... částečně ho stáhnu v Camera RAW ale stejně si myslím že dnes už to je jen lákadlo pro zákazníky... čím větší číslo tím větší lákadlo ... takže si myslím že na tom není K-7 až tak zle ...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 19 zář 2009, 22:42

Když člověk umí fotit, tak není vysoké ISO problém. Když ale fotku podexponuje a pak se snaží něco zachránit z RAWu, tak šum vyleze. Naopak mírnou přeexpozicí je možné šum trochu umírnit, ale nesmí se o moc - přepaly nejdou vždycky dobře obnovit.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 20 zář 2009, 08:23

Sum taky prilis neresim. Moc sice nefotim ale uz ani nepamatuju kdy jsem nastavoval iso vys nez 400..
Ale i tak bych rekl, ze APS-C je format kde jeste sum muze byt problem. U jakehokoliv FF bych rekl, ze uz ne. I horsi v kategorii zvladaji ISO 1600 pohodlne..
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 20 zář 2009, 09:05

sum az tak neriesim, iba som cakal od noveho modelu troska viac a to bola asi chyba.
Vsetkym co tvrdia ze vysoka citlivost je nanic >> asi fotite len kvietky na slnku...
elho_cid >> mas pravdu, nesmie sa foto podexponovat, to je potom utrpenie :D
...K10+K5...
a rozne serepeticky

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Tabulka hodnocení

Příspěvek od pkleiner » 20 zář 2009, 17:16

Celkem zajímavé porovnání v německém fotomagazínu.
V kategorii výbava získala K7 91% absolutně nejvíc!!!
Celkově dopadla K7 slušně. Rozdíl 2-3 body na FF koalici Connikon je slušný výsledek.
http://www.fotomagazin.de/test_technik/ ... gorie=2966

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 20 zář 2009, 17:29

Jen nechápu co se jim nelíbilo na bildqualität. Možná je to tím, že neumím německy, ale bez reference na nějakou testovací metodiku jsou to jen nicneříkající čísla.

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 20 zář 2009, 17:33

No to jsem taky nepochopil.....

www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 20 zář 2009, 18:59

Tady je jiný německý test (ten maník to opsal z časopisu), kde K-7 kritizují za menší DR. Ale zase je nejlepší ve všem ostatním.
http://falklumo.blogspot.com/2009/08/pe ... -test.html
Jenže podle DPreview má K20D větší DR než 50D i D300:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos50d/page19.asp
Takže tomu nějak nerozumím. Ale obrazová kvalita na K10D mi postačuje, není co řešit.

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 20 zář 2009, 19:11

elho_cid píše:Tady je jiný německý test (ten maník to opsal z časopisu), kde K-7 kritizují za menší DR. Ale zase je nejlepší ve všem ostatním.
http://falklumo.blogspot.com/2009/08/pe ... -test.html
Jenže podle DPreview má K20D větší DR než 50D i D300:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos50d/page19.asp
Takže tomu nějak nerozumím. Ale obrazová kvalita na K10D mi postačuje, není co řešit.
Pentax to má chytře vymyšlený - je mnohem lepší ve stínech, protože snížit citlivost v jasech je efektivnější než naopak. Když tedy člověk zapne D-range (lokální snížení nejasnějších míst), má DR naprosto famózní..
A to můžu potvrdit i subjektivně, s D300 jsem sice tu čest neměl, ale s 450D, 50D a N D60 ano a je to znatelný rozdíl

/v porovnání s K200D
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

Zamčeno

Zpět na „Archivní vlákna“