3) souhlasimammiga píše:Proč fotím Pentaxem?jasanek píše:Panove, nic proti nikomu, ale kdyz tady ctu ty neustale narky od nekterych jedincu (jako mlynek ), tak nechapu, proc fotite pentaxem, pripadne ze vubec fotite . A osobne souhlasim s tim co uz psal Bena, Pentax v APSC nabizi nejlepsi pomer cena/vykon a osobne se mi i libi nabidka objektivu (az na nejaka ta telata), prislusenstvi. Treba kupovat objektivy na Nikon (krome zakladaku) bych nechtel - nabidka/cena, Canon zase jede temer vse fullframe a APCS ma "smulu" a ceny jsou take nekde jinde. Ovsem pro nikon a canon tu jsou sigmy, tamrony, tokiny atd. (nic proti nim).
A co se tyce ceny K7, tak kdyz pred rokem a pul zacinala K20D, tak cena byla se setakem pres tricet tisic a K7 je lepsi fotak a je (co se tyce tridy) o kousek vys nez K20D (pripadne jeji "nastupce"), takze tezko muzeme cekat cenu 20-25 tisic.
1) Protože s Tebou naprosto souhlasím. Poměr výkon x cena je u Pentaxu jasně nejlepší
2) Protože je to opravdu srdeční záležitost
3) Protože jsem v době, kdy jsem kupoval prvbní i druhou slr Pentax neměl nejmenší tušení, že se jednou budu focením živit
Milerád bych teď těch 130 000,- co budu dávat Nikonu, dal Pentaxu, ale nemám za co...
Jsou mezi nami taci, co pentaxem foti 50 let, ale porad si cvakaji pro radost a do rodinneho alba apod.
Pak jsou zde taci, kteri zacali fotit s K10D a zacali se tim zivit a proste cekaji u pentaxu nejaky vyvoj, ktery se nejak nedeje .. a pokud deje tak ne dostatecne rychle.