Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
...souhlasím, taky jsem si nejdříve říkal, že video na foťáku tak maximálně na nějaký kompakt...
...ale pak jse si přečetl článek o těch (myslím) US studentech, co natáčejí ten první celovečerní film na C 5D MkII (paradoxne s objektivy Nikon přes nějakou redukci) a rozplívají se nad tím, jak je to úžasně, protože snímač pro foťák má úžasný dynamický rozsah a i objektivy jsou jiné a vnímání přes ně je odlišné od kamerových objektivů... to mě zaujalo... navíc jak u C 5D MkII tak i u K7 lze objektivy i ZOOMové používat v plném rozsahu (některé DSLR s videem mají omezení zoomu nebo tak něco)...
když pak člověk vidí, jaká kvalita leze z DSLR HD video, tak to začíná být opravdu hodně zajímavé a navíc tím hodnota K7 vůči ceně opět výrazně stoupá... kolik stojí dnes slušná HD kamera..?? Pokud nebudu mluvit o NONAME kamerách, tak nejlevnější jsou kolem 13000,- a navíc bez možnosti výměny objektivu...
...ale pak jse si přečetl článek o těch (myslím) US studentech, co natáčejí ten první celovečerní film na C 5D MkII (paradoxne s objektivy Nikon přes nějakou redukci) a rozplívají se nad tím, jak je to úžasně, protože snímač pro foťák má úžasný dynamický rozsah a i objektivy jsou jiné a vnímání přes ně je odlišné od kamerových objektivů... to mě zaujalo... navíc jak u C 5D MkII tak i u K7 lze objektivy i ZOOMové používat v plném rozsahu (některé DSLR s videem mají omezení zoomu nebo tak něco)...
když pak člověk vidí, jaká kvalita leze z DSLR HD video, tak to začíná být opravdu hodně zajímavé a navíc tím hodnota K7 vůči ceně opět výrazně stoupá... kolik stojí dnes slušná HD kamera..?? Pokud nebudu mluvit o NONAME kamerách, tak nejlevnější jsou kolem 13000,- a navíc bez možnosti výměny objektivu...
Pentax
-
- V.I.P člen
V podstate súhlasím s tebou. Ono sa DSLR využívali na natočenie filmov už pred tým. Taká klasika Corpse Bride od Tima Burtona bola natočená na Canone DSLR, ale úplne iným spôsobom. Každé "filmové" políčko predstavovalo jeden cvak fotoaparátom.... ?fjo píše:...souhlasím, taky jsem si nejdříve říkal, že video na foťáku tak maximálně na nějaký kompakt...
A ktomu videu. Kvalit abude perfektná, ale zatiaľ to bude slúžit skôr ako experiment, alebo nahrávanie momentiek a to len a len pre snímkovú frekvenciu 30Fps...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
....tak jestli jsem četl dobře, tak K7 umí v kuse max. 30 minut záznamu na jeden záběr... ale to v podstatě stačí.. ani celovečerní film nemá příliš douhé záběry... tak 3-5 minut kontinuálního záběru...
...počkej, nejsem si jist, zda správně rozumím.. 30fps je omezení...??
nemyslím, klasický analogový film má 24.5fps...
Pentax
-
- V.I.P člen
Hmmm beriem späť. ale potom sa to musí niekde ešte dodatočne spracovať, aby sa to pre moje videnie nejavilo ako play-stop-play-stop... obraz ale bolo to krásne kontinuálne snímaniefjo píše:....tak jestli jsem čet7l dobře, tak K7 umí v kuse max. 30 minut záznamu na jeden záběr... ale to v podstatě stačí.. ani celovečerní film nemá příliš douhé záběry... tak 3-5 minut kontinuálního záběru...
Ešte otázočka k tomu videu na K-7? Dočítal sa niekto niekde ako je to so zvukom. Viem, že na tele je zabudovaný Mic-mono, ale skôr by ma zaujímalo, aký mic sa dá napojiť externe a v akej kvalite to nahráva
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
jj! je to pecka
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
...to už není problém Pentaxu, ale nabídky mikrofónů a jejich kvality... konektor myslím bude standardní... někde byal fotka, že se externí mikrofon připevnuje na bleskovou patici...
...a co se týká kontinuálního sledování ne Play/Stop, tak to Ti neudělá žádná kamera... ale to je jasný...
existují free či levné softíky, pro stříhání videa, takže toho bych se nebál...
...a co se týká kontinuálního sledování ne Play/Stop, tak to Ti neudělá žádná kamera... ale to je jasný...
existují free či levné softíky, pro stříhání videa, takže toho bych se nebál...
Pentax
U kamery (nevim jestli vcetne tech nejlevnejsich) se meri expozice obdobne jako u fotaku. Tzn i z profesionalni kamery se ti muze kontinualni pohyb jevit trhane pokud na ni nastavis expozici 1/1000 s...vjacesslav píše:Hmmm beriem späť. ale potom sa to musí niekde ešte dodatočne spracovať, aby sa to pre moje videnie nejavilo ako play-stop-play-stop... obraz ale bolo to krásne kontinuálne snímaniefjo píše:....tak jestli jsem čet7l dobře, tak K7 umí v kuse max. 30 minut záznamu na jeden záběr... ale to v podstatě stačí.. ani celovečerní film nemá příliš douhé záběry... tak 3-5 minut kontinuálního záběru...
Ešte otázočka k tomu videu na K-7? Dočítal sa niekto niekde ako je to so zvukom. Viem, že na tele je zabudovaný Mic-mono, ale skôr by ma zaujímalo, aký mic sa dá napojiť externe a v akej kvalite to nahráva
Bezne se myslim pouziva cas 1/125 s coz je kompromis pro to aby zachyceny pohyb pusobil kontinualne a prilis dlouhym casek ktery by zas vedl k rozmazani... Takze zalezi jak to mas nastaveno...
Natocis li rotor vrtulniku - tak i na nejprofesionalnejsi kamere se ti bude zdat pohyb vrtule trhany kdyz bude zaber snimany na cas 1/1000 s. NAopak pri 1/125 s bude kabina ostra ale vrtule na jednotlivych snimcich uz bude pohybem rozmazana a pri spojeni do sekvence bude pohyb vrtule pusobit souvisle..
Snad jsem to napsal jasne..... Zalezi tedy na vhodne konbinaci citlivost/cas/clona....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- V.I.P člen
Jasan, už som si to celé spojil do jedného celku a myslím, že ako video laik som to celkom pochopilKajfik píše:U kamery (nevim jestli vcetne tech nejlevnejsich) se meri expozice obdobne jako u fotaku. Tzn i z profesionalni kamery se ti muze kontinualni pohyb jevit trhane pokud na ni nastavis expozici 1/1000 s...vjacesslav píše:Hmmm beriem späť. ale potom sa to musí niekde ešte dodatočne spracovať, aby sa to pre moje videnie nejavilo ako play-stop-play-stop... obraz ale bolo to krásne kontinuálne snímaniefjo píše:....tak jestli jsem čet7l dobře, tak K7 umí v kuse max. 30 minut záznamu na jeden záběr... ale to v podstatě stačí.. ani celovečerní film nemá příliš douhé záběry... tak 3-5 minut kontinuálního záběru...
Bezne se myslim pouziva cas 1/125 s coz je kompromis pro to aby zachyceny pohyb pusobil kontinualne a prilis dlouhym casek ktery by zas vedl k rozmazani... Takze zalezi jak to mas nastaveno...
Natocis li rotor vrtulniku - tak i na nejprofesionalnejsi kamere se ti bude zdat pohyb vrtule trhany kdyz bude zaber snimany na cas 1/1000 s. NAopak pri 1/125 s bude kabina ostra ale vrtule na jednotlivych snimcich uz bude pohybem rozmazana a pri spojeni do sekvence bude pohyb vrtule pusobit souvisle..
Snad jsem to napsal jasne..... Zalezi tedy na vhodne konbinaci citlivost/cas/clona....
Ďakujem ešte raz
Nikdo se nezucastnil PDN (Photographers' Virtual Trade Show)?
Tam byla jako prvni zajimava prednaska o DSLR a nataceni videa.
Pro me je to jen okrajova zajimavost, ale to prislusenstvi bylo zajimavy
Dalsi je 11.6. a koukal jsem ze na vyzadani tam budou opakovat ty z 21.5.
Tam byla jako prvni zajimava prednaska o DSLR a nataceni videa.
Pro me je to jen okrajova zajimavost, ale to prislusenstvi bylo zajimavy
Dalsi je 11.6. a koukal jsem ze na vyzadani tam budou opakovat ty z 21.5.
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...
Oficialni video z K-7 na pentaximaging
http://www.pentaximaging.com/slr/K-7/
kdo neumi anglicky at klikne na sample video
http://www.pentaximaging.com/slr/K-7/
kdo neumi anglicky at klikne na sample video
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
jeeee pejsky... a jak pekne sfilmovane...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com