Novy objektiv z dobrou svetelnostou a nizkou cenou
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Neni vylozene spatna, ale podivej se na test, jak funguje:
http://www.photozone.de/Reviews/Pentax% ... est-report
Ostra ve stredu, ale musi se dost zaclonit, aby ziskala ostrost az do kraju. Kdyz vezmes v uvahu hloubku ostrosti, neomezuje to prilis. Ale je dobre o tom vedet.
http://www.photozone.de/Reviews/Pentax% ... est-report
Ostra ve stredu, ale musi se dost zaclonit, aby ziskala ostrost az do kraju. Kdyz vezmes v uvahu hloubku ostrosti, neomezuje to prilis. Ale je dobre o tom vedet.
-
- Moderátor
Řekl bych, že rozdíl je v kontstrukci: Sigma je klasický širokáč, zatímco Pentax je objektiv typu fish-eye...aes píše:...Moze mi niekto povedat, v com je ten rapidny rozdiel?
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
DjLuke9 píše:no nad tou sigmou som tiez uvazoval nad tym 10-20:)
Ale skor som zvolil nejake pevne sklo s dobrou svetelnostou...
Mas pradu ze v tej cene nieco bude ale chapes jedine co ma odradza je to ze ten pentax je 3-4roky stary tie sigmi su relativne nove... Plus ten je bazarovy ten bude uplne novy:)
jasne.. chapu to... s K10D jsme mel mnohem starsi skla.. Tokinu 70-210.. ta mohla byt tak 15 let stara urcite... Takumar 135/2,5 bayonet.. urcite 20 ..a nakonec M50/1,7 tomu muselo byt minimalne 23 let... ale s nim jsem nafotil asi nejvice snimku a nejvice mi sedely... vim, ze mluvim o sklech, ktere jsou dnes za babku, ktera nebyla tak komplikovana a ze u skla za 9000,- je to trochu jiny pocit.. ale tak co Ti brani ho kontaktovat a dohodnout vyzkouseni.. navim, zda zijes na Slovensku, ale pokud to bude rozumny chlapik, tak urcite neco vymyslite...
Pentax
-
- V.I.P člen
...jooo, co jsem si vybrali (1989) to mame... )))))Tomáš Fafek píše:Možná s tím někoho naštvu,ale...Tak se mě zdá,že čím více toho víme tím více nás to ve výběrech omezuje. Zn. osobní zkušenost
Je to tezke, hodne lidi ma problem s vyberem.. radeji by byli, kdyby na pultech bylo od kazdeho druhu jeden typ a basta...
Pentax
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
no tazko sa vybera pretoze je to dost penazi a clovek chce zakonite za co najmenej penazi co najviac muziky... Pre niekoho to neni moc pre mna hej(a neze mi povie niekdo tak nemas fotit 8O ).
9000tisic je 9000tisic:)
Keby stal objektiv 1000tak by som kupil jeden nevyhvoval kupil by som druhy..
Ale i na tych recenziach som cital ze ta sigma je dobra ale je maksia na plnu dieru a ze sa musi priclonit..to ke dclovek urobi tak sa dostane na clonu 3 a je to onicom i ked vsade su vzorove fotky pri peknosm svetle a nie naprikald v else (hustom) alebo v interiery(kostol,oslava atd) aby to mohol porovnat..
Ale i na tych recenziach som cital ze ta sigma je dobra ale je maksia na plnu dieru a ze sa musi priclonit..to ke dclovek urobi tak sa dostane na clonu 3 a je to onicom i ked vsade su vzorove fotky pri peknosm svetle a nie naprikald v else (hustom) alebo v interiery(kostol,oslava atd) aby to mohol porovnat..
...a kdyz je, tak je to na dlouhy cas ze stativu, ze.....??DjLuke9 píše:no tazko sa vybera pretoze je to dost penazi a clovek chce zakonite za co najmenej penazi co najviac muziky... Pre niekoho to neni moc pre mna hej(a neze mi povie niekdo tak nemas fotit 8O ).
No jo, neni to jednoduche... s rozhodovanim Ti uz nikdo neporadi... to musis Ty sam...
Pentax
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen