Japonec s Pentaxem

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 29 črc 2008, 11:56

ypres.bass píše:ohledně té reklamy velice rád říkám že to co pentax nevrazí do reklamy to může vrazit do vývoje nebo na zlepšení poměru cena/výkon. no ale osobně si myslím že by hodně PX pomohlo k rozšíření to, kdyby občas pustili něco do akcí. protože co nejvíc rozšiřuje počty majitelů první DSLR? ano za D je správně - drahý foťák za dočasně příznivou cenu v akci v DatArtu, Euronics a podobně. lidi si koupí levně D40 a když se jim to zalíbí a časem budou měnit stroj, tak už u toho nikona zůstanou a koupí si něco drahého což může dotovat ty slevy na entrymodely

ale to jsem už fakt fest OFFTOPIC

a ohledně toho půjčování vybavení v rámci třídy - nemožnost těchto výměn kvůli pravděpodobně majoritnímu zastoupení C&N jsem uvedl jako hlavní zápor pro tyto 15tileté "časem_možná_fotografky" --- ikdyž furt má s PX větší pravděpodobnost na spolubojovníka než třeba se Sigmou (má sigma na své DSLR jiný objektiv, že jo?)
Ako stou reklamou to neni az taka pravda... Ked som si kupoval Pentaxa prave soms a tak aj predajcu pytal ohladom reklami...Mal som statsie ze som narazil na predajcu ktory bol objektivny a povedal mi svetko pro proti zrovannie s konkurenciou...
Pentax ma velku reklamu ale v amerike, Kande a trochu vacsiu v Japonsku(teda asii) i ke dtam to zas valcuje Sony... Proste Pentax sa priamo nezameriava na Europsky trh to mi povedal predajca a casom mi nieco podobne nazancililo viac ludi... Proste Pentax je hlaven Americka znacka...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 12:43

S tím souhlasím.Už o tom vím delší dobu.PX byl uživatelsky v posledních 40 letech nejvíce oceňován právě v USA.Evropa je možná příliš obsazená.
C a N většinu trhu obsadili a to co zbylo pobral Oly a So.Podle mě hlavně díky masivní reklamě ve všech mediích.PX nic nemá.Nesponzoruje akce,nepořádá workshopy,nevyhlašuje soutěže,nevěnuje se uživatelské základně,... je neviditelný.
Důsledkem je,že drtivá většina lidí o PX naprosto nic neví tím pádem nemá důvěru v neznámou značku a nekoupí.Na druhou stranu mám oprávněný pocit výlučnosti jako uživatel.Cítím se tak mnohem lépe než být nosič všeobecně známých značek.
V dnešní době se prostě kvalita bez reklamy neprosadí ani v USA ani u nás.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 črc 2008, 12:51

Tomáš Fafek píše:S tím souhlasím.Už o tom vím delší dobu.PX byl uživatelsky v posledních 40 letech nejvíce oceňován právě v USA.Evropa je možná příliš obsazená.
C a N většinu trhu obsadili a to co zbylo pobral Oly a So.Podle mě hlavně díky masivní reklamě ve všech mediích.PX nic nemá.Nesponzoruje akce,nepořádá workshopy,nevyhlašuje soutěže,nevěnuje se uživatelské základně,... je neviditelný.
Důsledkem je,že drtivá většina lidí o PX naprosto nic neví tím pádem nemá důvěru v neznámou značku a nekoupí.Na druhou stranu mám oprávněný pocit výlučnosti jako uživatel.Cítím se tak mnohem lépe než být nosič všeobecně známých značek.
V dnešní době se prostě kvalita bez reklamy neprosadí ani v USA ani u nás.
ad Apple :-)
Pentax

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 12:54

PŘESNĚ.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 29 črc 2008, 13:13

Aspon na niecom sme sa zhodli:)
Pentax asi pochopil ze Trh ktory je polovicny z americkeho je moc presiteny...Mame tu Sony,Olmypus,Nikon,Canon a este aj Panasonic a Samsung. POkril trh asi len aby mal nejake zastupenie, nebral to zas na lahku vahu vezmite si autorizovane servisi keby sa uplne vykaslal bol by pre Cesko a Slovensko servis az v Nemcku a podobne takto mame v Cesku aj Slovensku servisne strediska... ale nerobi Reklamu lebo sa mu to asi neoplati robil prieskum a zistil ze by nepresadil tak dal aspon nizsiu cenu a moze konkurovat kvalitou a cenou(aspon v porovnani s konkurenciou)...
Osobne si mylsim ze Europu ma ako som spominal len aby mal aj tu posobisko ale neni to jeho obchodny ciel ani nechce mat trhovy vacsinovy podiel...Urcite si to vedel spocitat a vsetky worksopy masivna reklama atd by sa mu tolko neoplatila. Sice nevidim do Marketingu Pentaxu a obchodneho odelenia ale mylsim ze to tak bude...Proste chce mat Ameriku a asiu tu ma a europu tu ma len tak aby mal nejak pokryty trh:)

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 13:20

Tak fajn a co s tím japoncem&pentaxem?Kdo ho vyfotí jako první?Ale v naší zemi.
Nebo se budeme fotit navzájem všichni uživatelé PX a pak uděláme zvláštní archiv nebo fotoalbum?
Mohlo by to být zajímavé,takový PX profil Československa.

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 29 črc 2008, 13:43

Tomáš Fafek píše:Tak fajn a co s tím japoncem&pentaxem?Kdo ho vyfotí jako první?Ale v naší zemi.
Nebo se budeme fotit navzájem všichni uživatelé PX a pak uděláme zvláštní archiv nebo fotoalbum?
Mohlo by to být zajímavé,takový PX profil Československa.
což ovšem není špatný nápad - ani jedno

HonzaT
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od HonzaT » 29 črc 2008, 13:48

focení pentaxáků může být docela zajímavé, aspoň třeba budeme zjišťovat kde jsme se potkali :)
ale je pravda, že pentaxistů jsem zatím moc nepotkal..naposled snad koncem dubna na Lysé hoře v Beskydech u příležitosti výšlapu na Ivančenu..a bylo to příjemný, potřeboval jsem v davu vyměnit objektivy, tak jsem ho využil jako stojánek :)
a někdy je to i nepříjemný, mít málo zastoupenou značku..na stejné akci se mi stalo, že se mi přes noc záhadně vybila baterka a ráno nebyl nikdo, kdo by mi mohl půjčit náhradní- samej Nikon, Canon, několik Sony, ale foťák žádnej..

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 14:04

Nečekám až se tady rozhoupete a zahajuji:
1.) Japonec/ka a Pentax v Československu /chci to mít první/
2.) Pentax profil Československých uživatelů

...doufám,že se nás ve st. pár sejde,protože to budou první úlovky...

Jo a dám na to nová témata,kam to budeme moci zakládat.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 črc 2008, 16:04

....no, to jsem zvedav, co budou delat obyvatele "HorniDolni".. tam se si moc Japoncu vubec, natoz s Pentaxem nevyskytne...

....skoda, byli jsme minuly rok na vystave psu tady v Brne a tam byl jeden... mlady kluk.. a fotil stribrnym LX-kem... :-)
Pentax

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 16:11

fjo píše:....no, to jsem zvedav, co budou delat obyvatele "HorniDolni".. tam se si moc Japoncu vubec, natoz s Pentaxem nevyskytne...

:-)
....nikdy nevíš,co se ....
Proto i v Horní Dolní nestačí vidět,ale být připraven a včas na správném místě..

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 črc 2008, 17:02

Tomáš Fafek píše:
fjo píše:....no, to jsem zvedav, co budou delat obyvatele "HorniDolni".. tam se si moc Japoncu vubec, natoz s Pentaxem nevyskytne...

:-)
....nikdy nevíš,co se ....
Proto i v Horní Dolní nestačí vidět,ale být připraven a včas na správném místě..
...to je pravda.. proto jsem tahal fotak skoro stale s sebou.. nastesti to pritelkyne docela snasela v pohode :-)
Pentax

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 17:40

Tak jako já fjo,někdy si říkám co jsem to za blázna.Celý týden se s tím všude možně tahám,abych nakonec vůbec nic neuříznul.Ale ...člověk nikdy neví takže: v dalším týdnu se opakuje podobná situace... :D

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Pentax vs Na C...

Příspěvek od ammiga » 29 črc 2008, 22:33

Zkusím si trošku přiložit k Vaší diskusi.
Samozřejmě naprosto souhlasím s komentáři o nedostatečné podpoře prodeje a informovanosti ze strany Pentaxu. Co je však podle mne nejhorší, je informování o značce v našich časopisech a serverech o fotografování. Nedávno jsem pročítal všechna čísla Digifoto za poslední tři roky a kdykoliv byla recenže na Pentax, čišela z ní od začátku do konce skepse. A vůbec nemluvím o dnes již "slavném" srovnávacím testu pana Březiny mezi D60 a K200D. Slova o lepším ovládání D60 z důvodu absence stavového displeje by se měla tesat... (Samotné ovládání má jednoznačně lepší Nikon, jelikož nemá stavový displej...!!! )
Další, co je hodné za pozastavení, jsou diskuse pod testy fotoaparátů, kde se vždy objeví někdo, kdo měl fotoaparát možnost vyzkoušet a tak otřesnou kvalitu ještě neviděl, takže jeho (většinou Canon) je naprosto jinde...
Nedělám si iluze o úrovni našeho tisku, ale co je moc... Shodou okolností jsem se včera v novém zaměstnání setkal s kolegou, který několik let pracoval v Computerpressu, kde testoval mobilní telefony. Před nějakou dobou dostalo vydavatelství nabídku na sponzoring od jedné, trošku známější softwarové firmy. Microsoft nebo tak nějak... -)
Zanedlouho dostali všichni redaktoři několikastránkový elaborát, co se smí v recenzích objevit a co nikoliv. Takže mezi zakázaná témata patřila u mobilů stabilia Windows Mobile, u konzolí zamrzání Xboxu, u počítačů nekompatibilita Vist se starším softwarem a pod. ( sponzoring kromě jiného znamenal navýšení platů redaktorů o 5000,- měsíčně ) Nedělám si nejmenší iluze, že u médií věnujících se fotografii by tomu bylo jinak.

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal i za odbočení od tématu vlákna, ale nějak mi to nedalo... -))))

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 30 črc 2008, 05:50

.....a pak se mi divte, ze se tak vasnive biji za Pentax a podrazdene reaguji na jakoukoliv nedobrou reakci ve vlastnich radach....
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“