Ako stou reklamou to neni az taka pravda... Ked som si kupoval Pentaxa prave soms a tak aj predajcu pytal ohladom reklami...Mal som statsie ze som narazil na predajcu ktory bol objektivny a povedal mi svetko pro proti zrovannie s konkurenciou...ypres.bass píše:ohledně té reklamy velice rád říkám že to co pentax nevrazí do reklamy to může vrazit do vývoje nebo na zlepšení poměru cena/výkon. no ale osobně si myslím že by hodně PX pomohlo k rozšíření to, kdyby občas pustili něco do akcí. protože co nejvíc rozšiřuje počty majitelů první DSLR? ano za D je správně - drahý foťák za dočasně příznivou cenu v akci v DatArtu, Euronics a podobně. lidi si koupí levně D40 a když se jim to zalíbí a časem budou měnit stroj, tak už u toho nikona zůstanou a koupí si něco drahého což může dotovat ty slevy na entrymodely
ale to jsem už fakt fest OFFTOPIC
a ohledně toho půjčování vybavení v rámci třídy - nemožnost těchto výměn kvůli pravděpodobně majoritnímu zastoupení C&N jsem uvedl jako hlavní zápor pro tyto 15tileté "časem_možná_fotografky" --- ikdyž furt má s PX větší pravděpodobnost na spolubojovníka než třeba se Sigmou (má sigma na své DSLR jiný objektiv, že jo?)
Pentax ma velku reklamu ale v amerike, Kande a trochu vacsiu v Japonsku(teda asii) i ke dtam to zas valcuje Sony... Proste Pentax sa priamo nezameriava na Europsky trh to mi povedal predajca a casom mi nieco podobne nazancililo viac ludi... Proste Pentax je hlaven Americka znacka...