stves me

ps: stves me, protoze bych ji bral vsema deseti...

Moderátor: Moderátoři
DjLuke9 píše:Ale ak nebude dobry tak mi ho prepatite:)))
Co se prepalu a podpalu tyka uz zase kejvu hlavoufjo píše:DjLuke9 píše:Ale ak nebude dobry tak mi ho prepatite:)))
kdyz Ti nebude vyhovovat a bude dobra doba, tak ho od Tebe i vezmu
...a s tim prepalem... mozna bych tu korekci nenastavoval... pokud fotis do RAWu, je lepsi pre nez podexponovavat... RAW si lepe poradi s prepaly ve svetlech nez ve stinech...
...ale to je spise na osobni zkusenosti...
A to znamena?Dr.Chocholousek píše:Co se prepalu a podpalu tyka uz zase kejvu hlavoufjo píše:DjLuke9 píše:Ale ak nebude dobry tak mi ho prepatite:)))
...a s tim prepalem... mozna bych tu korekci nenastavoval... pokud fotis do RAWu, je lepsi pre nez podexponovavat... RAW si lepe poradi s prepaly ve svetlech nez ve stinech...
DjLuke9 píše:A to znamena?Dr.Chocholousek píše:Co se prepalu a podpalu tyka uz zase kejvu hlavoufjo píše:
zkousis to hezky... nedokazu rici na 100% ...a chapu, jak uvazujes.. proste pokud priclonis sklo, co ma lepsi svetelnost, bude treba vysledna svetelnost s dobrou kresbou stale lepsi, nez ma ten FA*24/2... no, nerikam, ze to neni mozne...DjLuke9 píše:este jedna vec a co ta Sigma 30/1,4:) Ta svetelnost je trosku lepsia:)
Len sa chcem ujistit:)
No ja bych zacal u fotaku....fjo píše:Ja tomu rozumim, Sigma dela zajimava skla za zajimave penize... ale ja bych dnes sel do Sigmy jen do specialnich skel a nebo do skel, ktera ostatni nedelaji... a sam uvazuji jen o dvou objektivech od Sigmy... 10-20 a 50-500 ...ta 50-500 asi dopadne, protoze na tele nemam takove pozadavky, jako na ohniska do cca 100mm, ale s tim ultrasirokym 10-20 jeste nevim.. mozna ozelim ty dva mm (i kdyz v techto vzdalenostech je to dost) a pujdu do PX 12-24 nebo dokonce do DA 14/2,8 ci do pripravovaneho Pentax 15/2,8 Ltd.