k100d super vs k10d

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 zář 2007, 22:03

wilson píše:zdravim ta
to mas uplnu pravdu. prakticky toto bude moja prva zrkadlovka. tie vylepsenia k10d oproti 100d mi tu boli uz pekne vysvetlene. cos a tyka 6mpix/10mpix v tom by som velky rozdiel nevidel-nebude mi chybat 10mpix. (mam teraz 6mpix kompakt)
fotit by som chcel jednoznacne to co fotim teraz(krajinu a vsetko co k nej patri) a tiez sport(ale myslim skor behanie, atletiku, skoky a pod...)
co sa tyka k100d super preco ma iso 200ku? ci pri 6mpix to bohate staci? nebola by potreba niekedy dat aj tu iso 100?
co sa tyka vytlackov urcite by som nesiel vyssie ako A4 to bohate mne staci......
a este. nejake recenzie objektivu 16-45/4 v cestine nemate? (po ang. nerozumiem) alebo ake ma vysledky v porovnanim so zakladakom.
dieks
PS: sorry ak som moc otravny ale ucim sa a zistujem nove veci... :D
...přestože je 18-55 výborný seťák, DA 16-45/4 je někde jinde... podívej se třeba sem:
http://www.pentaxphotogallery.com/home? ... anguage=EN
Pentax

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bjan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bjan » 13 zář 2007, 06:43

Pozor na objektiv DA 16-45/4, jestli nehodláte kupovat i externí blesk, tak je problém, že od ohniska 28 mm a méne vrhá stín od interního blesku je-li použit. Jinak je to kvalitní objektiv. Seťák to nedělá.
K10D

Jozef2
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Jozef2 » 13 zář 2007, 07:46

Testy su napr. na www.photozone.de :
Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL - http://www.photozone.de/8Reviews/lenses ... /index.htm
Pentax SMC-DA 16-45mm f/4 ED AL - http://www.photozone.de/8Reviews/lenses ... /index.htm .

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 13 zář 2007, 08:41

sice nejsou v cestine, ale ty grafy jsou snad jasne. Mel jsem 16-45 na par dni pujcenou a myslim si, ze stoji za to. Fakt paradni sklo.

wilson
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od wilson » 13 zář 2007, 11:06

jasne myslim ze je to viac ako jasne....
ale financie ...(bohuzial nekradnem, tak na zaciatok bude aj setak dobry )
este bych rad vedel skusenosti s tym ISOm pri 100d ci nie je niekedy potreba iso 100, alebo 200 uuuplne postacuje

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 13 zář 2007, 12:11

V situacich, kdy je treba delsi expozice, je stejne lepsi pouzit neutralni filtr. Takze ne, ISO od 200 nevadi.

wilson
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od wilson » 16 zář 2007, 21:16

citam rozne fora a postrehy ludi a nasiel som toto:
Pentax ma jeden problem a to nastavenie bielej, fotky tahaju do zlta a automatika hlavne v interieri nestoji za nic. Ja som tiez uvazoval canon nikon a pentax a kupil som pentax dl2, pozeral som k100d a je to uplne rovnake, kritizovali to dost na to aby s tym pentax nieco spravil ale zatial nic. Keby som sa mal rozhodovat dnes uz pentaxa nekupim. Fotim len do raw, ani nie kvoli kvalite ale kvoli tym farbam aj ked ani to niekedy nepomoze. Pri foteni do jpg mam skusenost ze z celeho dna co som narobil asi 500 fotos aj ked bolo slnecno a ja som nastavil slnecno vyzeralo to velmi neprirodzene a mazalo sa

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 zář 2007, 22:00

wilson píše:citam rozne fora a postrehy ludi a nasiel som toto:
Pentax ma jeden problem a to nastavenie bielej, fotky tahaju do zlta a automatika hlavne v interieri nestoji za nic. Ja som tiez uvazoval canon nikon a pentax a kupil som pentax dl2, pozeral som k100d a je to uplne rovnake, kritizovali to dost na to aby s tym pentax nieco spravil ale zatial nic. Keby som sa mal rozhodovat dnes uz pentaxa nekupim. Fotim len do raw, ani nie kvoli kvalite ale kvoli tym farbam aj ked ani to niekedy nepomoze. Pri foteni do jpg mam skusenost ze z celeho dna co som narobil asi 500 fotos aj ked bolo slnecno a ja som nastavil slnecno vyzeralo to velmi neprirodzene a mazalo sa

..pokud ten člověk tvrdí, že mu nepomůže na White Balance focení do RAWu, tak je to buď blbec, protože neví, co plácá a nebo úmyslně škodí Pentaxu

...vyvážení bílé před převodem RAWu do jiného formátu je natolik účinné, rozsáhlé či jak to jinak nazvat, že Tě v podstatě nemusí odchylky zajímat...
Pentax

PvvS
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 16 zář 2007, 22:21

Mozna vada fotaku, ja s tim problem nemam, pokud si nezapomenu jiny nastaveni. Jinak to vyvazuje i na auto velice dobre. A raw to jisti.
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400

wilson
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od wilson » 17 zář 2007, 05:19

no jasne. on tvrdil ze ta vyvazenia bielej je zla pri foteni do JPEG. ale aj taks a mi to nezda ze by to bolo tak ako to on pisal.....predsa je to dolezita vec vyvazenie bielej a pri takych fotakoch to je samozrejmost

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 17 zář 2007, 09:21

Wilson se tu dopustil tvrzeni, ze vyvazeni bile je dulezita vec a na takovem fotaku samozrejmost. Ani jedno z toho neni pravda.
Naprosto vsechny zrcadlovky bez ohledu na vyrobce maji korekce vyvazeni bile v automatickem rezimu jen velmi male a nedostatecne. Predpoklada se, ze uzivatel si je vedom neceho jako je teplota barev a kreativne s ni pracuje - pouziva filtry, sedou tabulku a RAW, aby vytvoril pozadovany efekt. Automaticke vyvazeni bile, tak jak je v amaterskych kompaktech, by mu bylo na obtiz.
V dobach filmu take neexistovalo automaticke vyvazeni bile a pro svetelne podminky odlisne od denniho svetla se pouzivaly barevne filtry. A nebo nepouzivaly, protoze fotograf zamerne chtel postihnout barevnou atmosferu svitani, nebo soumraku.

Nedovedu si treba predstavit, jak se mi fotak pokousi nastavit spravnou bilou pri foceni treba na koncerte. Z toho bych asi radost nemel.

wilson
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od wilson » 17 zář 2007, 09:34

tak ako tomu mam teda rozumiet :)
o tom automatickom vyvazi bielej ze je slabsie a nedostatocne to viem....

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 17 zář 2007, 12:36

MAs tomu rozumet tak, ze vyvazeni bile je do znacne miry subjektivni zalezitost a vec vkusu a zameru fotografa. Protoze extremnimi zasahy do teploty barev se degraduje tonalita snimku, vyrobci zrcadlovek k vyvazeni bile pristupuji dost konzervativne. Je to zkratka neco, co si musis ohlidat sam, tak jako treba zaostreni.

wilson
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od wilson » 19 zář 2007, 20:36

este sa chcem opytat. k100ds ci ma zobrazovanie prepalov a ci ma histogram(realny, alebo nahladovy) niekde pisu ze nemaju a niekde ze maju. tak by som poprosil vlastnikov toho fotaka o odpoved

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 zář 2007, 20:43

wilson píše:este sa chcem opytat. k100ds ci ma zobrazovanie prepalov a ci ma histogram(realny, alebo nahladovy) niekde pisu ze nemaju a niekde ze maju. tak by som poprosil vlastnikov toho fotaka o odpoved
...ups... u K100ds nevim, ale K10D to ma jak v nahledu po expozici, tak pri prohlizeni. Muzes si to nastavit podle libosti...
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“