Po napisani len vety ze to budem len sledovat a po sledovani sa musim aj ja zapojit:))))Ale pekne po poriadku...
Toto su presne veci preco uz na PFS viacmenej nechodim(diky Miky, navnadil si ma a toto forum kazdy den sledujem

). Riesia sa tu hluposti. Odysiel a sledujem ine servery lebo tam si apson nieco zaujimave precitam tu len stale zvasty kdo co zle robi a nerobi, kdo aky je footgraf a nefotograf...proste presne koli tomuto hadanie to tu mam na haku... Ano vsak nech si ide,si poviete, aj ja by som si povedal. Som vsak tu uz dlho Spoznal som sa tu s viacero Pentaxakmi osobne, s nimi si pisem. Toto vsak nemusim...
Stale tu na seba kydate hovori aky je profik atd... Viete Profesional neznamena dobry fotograf (nie je utok na teba Miky), je to clovek co sa tym zivy. Na ephoto.sk vysiel pekny clanok: tu je link:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... sionalovi/. Nastudovat!
Kazdy sa divame svojimi ocami. x.sync pre mna je off, pre mikyho to moze byt dolezite. Ja fotim krajinu a architekturu a tu mi naprikald staci aj moja K10D. Od doby kedy som si obstaral Pentax som sa s nadhladom tak 100percentne zlepsil ale coraz viac zistujem ze ta K10D je predomnou:). Zavisi co fotite, aky ste zrucny. Nechapem vecne rozoberanie techniky a hluposti. Kazdy vieme kde su limity ci v nas alebo vo fotaku. Rozoberat ostrost atd, MPx a sum atd atd... a Pritom vacsina ludi to ma len v compe. Ja som tlacil fotky 10x15, 30x45, 40x60 a dokona aj 200x75. A videl som ze staci moja K10D vpohode:).
Vsetky znacky su na jendo brdo... zavisi co uprednostnujete. Napriklad miky sa ohana vysokym x-sync. Asi ho potrebuje a ked mu to pentax neponukne bude musiet ist dalej. Ale cloveka to mrzi. Je zvyknuty na system, ma vybavu vo forme objekltivov a zase odznova si zvykat? Ale o to ide v obchode. Preto je tolko modelov a znaciek, lebo kazdy chce hlavne zarobit a kazdy ponuka nieco ine, lebo kazdy chce nieco ine... Clovek nic nestve kym nedosiahne limitov. Ked ich dosiahne hlavne v technike a novsia technika mu neponuka prekrocenie limitov tak ho to stve a vtedy zacne vodiet aj to zle...ako Miky (nemysleno ze dosiahol limity ale mozno ich uvidel na druhych alebo sa s nimi stretol). Clovek chce tie limity prekonat a pouzivat nieco viac, Je jedno ci to je ISO, velkost cipu, x-sync. Stve ho to a pokial mu to system ktory ma neponukne odyde. Je to fakt...
Pentax je znacka fotaku. Nie je to boh. Pre mna to je znacka ktoru som si zvolil. Koli jej cene, ano uznavam, proste mi ponukal to najlepsie za najlepsiu cenu. Mozno by som skoncil niekde inde. A? Je mi to jendo. Ja berem fotak ako nastroj k fotografovaniu. Keby sa dalo fotit flaskami fotim flaskami... A je mi tu tam ci to je Pentax alebo Canon alebo Nikon atd atd...
Tato diskusia je scestna... Za to co pise miky vo foriach si mozete sami... Rozoberate hluposti, v teoretickej rovine ktore nikdy nevyuzijete... Stale riesite tie iste veci. a pride clovek ako Miky a povie svoj nazor na vec, napriklad ze upozorni naprikald na limity, ktore podla NEHO mozu byt dolezite a uz je zle...uz vam to nevonia...