Miky!

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bukic » 16 bře 2010, 09:12

Miky_lbc je skratka miky_lbc. Nikdy si neodpusti takmer v kazdom svojom prispevku podpichnut Pentax. Ale na druhej strane tu mame takych neuveritelnych fandov Pentaxu, ze sa bez debaty daju prirovnat k skalnym fandom napr ,,Baniku Ostrava,, a to tiez nieje ziadna vyhra. :wink:
Moja K10 ma svoke muchy, to je jasne, ale v danom obdobi to bol naj fotak, ktory sa dal za tie prachy kupit. A hlavne nezdoraznujem jeho slabiny pokazde ked je prilezitost. Ono nikdy ziadna znacka nebude celkom dokonala.

Takze vsetkym Pekny den
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 bře 2010, 09:31

fjo: ale tohle je přesně to, o čem píšu :-). Já odmítám nějaký koncept toho, že abych "měl právo" něco napsat, musím tít tolik takovejch a makovejch fotek v místní galerii. Které mi pak bude někdo hodnotit a pokud to dobře dopadne, možná si velkoryse můj post přečte. ... tak ať můj post nečte. V pohodě :-).

A narážka na to, že se Ti nelíbí moje fotky byla myšlena "v dobrým". Tobě se alespoň nelíbí všechny... nemam s tim problém (fakt žádnej). Nerozumim ale tomu, pokud se někomu ze série relativně dost vyrovnaných fotek zdá jedna dobrá a ostatní vůbec ne.

Je to pro mě jasnej signál, že buď ten člověk plácá kraviny a nebo má pohled na hodnocení úplně nekompatibilní, s tím mojim :-).

Nicméně nosnej koncept zůstává... moje konkrétné argumenty proti prázdnejm řečem. Znám lidi (třeba produkční, převaděče apod.), kteří toho vědí o technice, světlech a focení obecně ještě 3x tolik co já. Mnozí renomovaní fotografové jim volají o rady. A přitom by do galerie nemohli dát fotku žádnou, protože prostě vůbec nefotí.

Tenhle přístup je něco, co jde úplně mimo mě... a proto to ani nebudu podporovat :-).

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 bře 2010, 09:53

....asi bude problém ve mě.. zřejmě se mnohem více zaměřuji na fotografii než na techniku i když tu o ní taky plácám... paradoxně se pak ozývám, když někdo sáhne na Pentax... asi je to o tom, že jsem loajální... a tak dokážu odpustit, pokud něco není dokonalé.... nic a nikdo není... a opravdu mi můžeš věřit, že si dokážu představit "lepší" Pentax... je pak ale na zamyšlení, zda by to ještě byl Pentax.. jde si (někdy asi dost tvrdohlavě) svojí cestou... kdyby se přiblížil C či N (neber mě teď přespříliš za slovo), už by ztratil svoji tvář, svoji pozici.... možná Tebe a věřím, že spoustu dalších štve to, že pokud Pentax dokáže v určitých věcech udělat výborný stroj, proč ho s podobným potenciálem nedotáhne do konce... miki, já nevím... ale pokud by to mělo znamenat, že bude dělat podobné stroje, jako jsou ve srovnatelné ceně N, ale hlavně C, tak bych to asi ani nechtěl.... netvrdím, že to tak Ty chceš.. jen se snažím osvětlit své pocity... možná jsem masochista, co se snaží dokázat, že i ne se zcela perfektní technikou (z pohledu novináře, či sportovního fotografa) se dají fotit úžasné fotky a to nejen krajinářsky poklidné... :-)
Pentax

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 16 bře 2010, 13:29

Smarja lidi co se deje?
Ted sem koukam co to tady vyvadime?
Neni to nahodou z nedostatku slunce?
Ze by na nas vsechny padala depka z toho, ze je pomalu jaro a zem je jeste zmrzla?
* * *
Ale ted vazne.
Nemuzu rici, ze by mi miky_lbc nejak sedl do noty, ale je to jeho zpusob vyjadrovani a tak mu ho neberu.
Tak jako by me melo vadit, ze nekdo kritizuje jak se vyjadruji ja. Prezil bych to urcite na 100% bez uhony.
Kazdy jsme proste z trosku jineho testa a pokud me vadi co kdo pise tak to neresim... tedy pokud mi nehraje na hracskem serveru wowka nekdo kdo nadava sproste jinym hracum... nebo dokonce GMkam - az pak to resim :)
Ale tady jde prece jen a jen o slusne vysloveny nazor.
Muze byt treba, rekneme, nepresny ci zcestny..., ale pak je na oponentovi aby jej vyvratil.
* * *
A co se kvality nejakych obrazku tyka?
Tak tomuto se musim zvesela zasmat... to vam tedy povim :)))

Pokud se mi muj obrazek libi, dam si ho na web ikdyby cela planeta sycela nespokojenosti... a kdyz se mi neci obrazek libi, tak se mi bude libit ikdyby zapadal do baziny a tahlo jej tam milion rukou.
A pokud se mi neco nelibi tak to smaznu a kdyz to patri jinemu tak obratim list... nikdy nevim co ho k jeho vlastnimu vytvoru tahne a co rekne tudiz jemu.
Kazdy muzeme videt ve fotce uplne neco jineho a meritko na to, jak to videt, si nekdo renomavany a urcite i chytry kdysi vymyslel k obecnemu blahu nas vsech. :))
Jenze... neni nad vlastni nazor ne vec.
A proto ja osobne si sve fotky napr. nechavam jen a jen pro sebe - treba nemam zrovna rad kritiku :)
A to ani sam nekriizuji jak ma co kdo delat. Je to kazdeho vec.
Me ku stesti staci kdyz klientovi se moje veci libi a zaplati mi dohodnutou cenu :)
* * *
Takze neblbneme a radeji fotme a mluvme radej o praktickych vecech :)
Pekny den vsem.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 16 bře 2010, 16:19

Kalibutan píše: Kazdy muzeme videt ve fotce uplne neco jineho a meritko na to, jak to videt, si nekdo renomavany a urcite i chytry kdysi vymyslel k obecnemu blahu nas vsech. :))
Jenze... neni nad vlastni nazor ne vec.
A proto ja osobne si sve fotky napr. nechavam jen a jen pro sebe - treba nemam zrovna rad kritiku :)
A to ani sam nekriizuji jak ma co kdo delat. Je to kazdeho vec.
.
No a toto je práve ten problém človeka o ktorom je toto vlákno.Ty nemáš ambície vystavovať alebo robiť výstavy,preto je ti v podstate jedno akou technikou fotíš.Miky sa však hrá na tvrdého profesionála,kritizuje techniku ktorú ešte ani nedržal v ruke.Lenže neurobí dobrú fotku ani s tým čo má a preto hľadá dôvody tam kde niesú a hádže špinu na pentax.
A čo sa týka pohľadu na kvalitu fotografie-umenie je práve preniesť svoje pocity a náladu práve zachytením toho pravého okamihu aby ho mohli zdieľať aj ostatní.To že na danom mieste som zažil niečo výnimočné viem ja ako autor,nikto iný.Vo mne daná fotografia pri zhliadnutí evokuje zažitú situáciu-ale nikomu inému! Ak sa na fotku pozrie nezainteresovaná osoba a odhalí moje vnútorné pocity-potom je fotografia dobrá a splnila svoj účel.Týmto sa odlišujú dobrí fotografi od teoretikov a profesionálnych patlalov čo svoj neúspech hľadajú v technike a nie v sebe.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dus » 16 bře 2010, 16:49

Klingo, dík, vyjadril si to presne. Ja som naozaj nechcel zakladať nové vlákno, chcel som len napísať do diskusie mikimu aby sa spamätal. Pentaxforum predsa nemože byť plné zakomplexovaných plkov o tom, prečo si miki skôr zoženie "Hassieho" alebo v čom "Mamča" vyniká nad 645-kou ktorú ešte ani nevidel na vlastné oči nie to že by stlačil spúšť. Preto sa toto fórum volá PENTAXFRIENDS, že by malo podľa mňa byť pre fandov a priateľov tejto značky a nie pre truhlíkov, podľa ktorých "lezú" dobré fotky len z fullframu alebo z Leicy. Toto fórum by podľa mňa malo byť miestom, kde sa riešia postrehy, skúsenosti, pozitívne veci a nie drísty prečo je niečo zlé len preto, že to nie je Canon, Nikon, Hasselblad, Leica, Rolleiflex atď
K7, K5

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 bře 2010, 17:26

klingo a dus:

k tomuhle někonečnému papouškování slov, které jen v tomto vlákně zazněla už několikrát nemám už co dodat.

2x jsem na to už odpověděl jinému člověku. Jestli rozjedete nějaký osobní útok, možná by bylo fajn si alespoň přečíst reakci "protistrany", ne? :-).

No nic... za další reakci mi to fakt nestojí.

PS:

Třeba s FJO jsme občas ( ...:-)... ) taky "na kordy", ale má alespoň tu slušnost si přečíst můj post, než proti němu něco napíše a neopakuje stejné kraviny dokolečka (tímto mu za to děkuju a škrtám si ho ze seznamu lidí, které tu nemam rád a doufám, že bouchne s manželkou na oslavu nějakou prvotřídní flašku ;-] ). Hehe :o)

donPedro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od donPedro » 16 bře 2010, 17:49

Tak ono to naše PFS je takové, cituji: "miestom, kde sa riešia postrehy, skúsenosti, pozitívne veci, pre fandov a priateľov tejto značky". Akorát jedno vlákno se nám tak trochen zvrtlo, neb miky_lbc napsal nepatrně více příměji svůj názor, a opět cituji "Můžete s tím nesouhlasit, nemusí se vám to líbit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat." Toto přátele jest ovšem fenomén naprosto běžný, sahající do historie přesahující věk Internetu. Když si jen vzpomenu co jsme se v našem Hi-fi klubu nahádali, zda-li jsou např. lepší zesáky Sony nebo Technics, jestli Dolby či neDolby, apod., kolikrát jsme spolu i nemluvili, málem si po čuňách dali, přátelství však mezi námi zůstalo až dodnes. Tím chi říci že není podstatná forma, anóbrž obsah, čili je totál egál čím kdo fotí ale podstatné jak fotí. Tož už zahrabte válečné sekyrky, vemte své stroje a pozvedněte svými výtvory naši galerii zas kousek dál a výš. A to prosím jak majitelé Pentaxů, tak kolegové jenž přešli ke značkám jiným. Děkuji.
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 16 bře 2010, 23:35

Po napisani len vety ze to budem len sledovat a po sledovani sa musim aj ja zapojit:))))Ale pekne po poriadku...

Toto su presne veci preco uz na PFS viacmenej nechodim(diky Miky, navnadil si ma a toto forum kazdy den sledujem :D ). Riesia sa tu hluposti. Odysiel a sledujem ine servery lebo tam si apson nieco zaujimave precitam tu len stale zvasty kdo co zle robi a nerobi, kdo aky je footgraf a nefotograf...proste presne koli tomuto hadanie to tu mam na haku... Ano vsak nech si ide,si poviete, aj ja by som si povedal. Som vsak tu uz dlho Spoznal som sa tu s viacero Pentaxakmi osobne, s nimi si pisem. Toto vsak nemusim...

Stale tu na seba kydate hovori aky je profik atd... Viete Profesional neznamena dobry fotograf (nie je utok na teba Miky), je to clovek co sa tym zivy. Na ephoto.sk vysiel pekny clanok: tu je link: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... sionalovi/. Nastudovat! :D

Kazdy sa divame svojimi ocami. x.sync pre mna je off, pre mikyho to moze byt dolezite. Ja fotim krajinu a architekturu a tu mi naprikald staci aj moja K10D. Od doby kedy som si obstaral Pentax som sa s nadhladom tak 100percentne zlepsil ale coraz viac zistujem ze ta K10D je predomnou:). Zavisi co fotite, aky ste zrucny. Nechapem vecne rozoberanie techniky a hluposti. Kazdy vieme kde su limity ci v nas alebo vo fotaku. Rozoberat ostrost atd, MPx a sum atd atd... a Pritom vacsina ludi to ma len v compe. Ja som tlacil fotky 10x15, 30x45, 40x60 a dokona aj 200x75. A videl som ze staci moja K10D vpohode:).

Vsetky znacky su na jendo brdo... zavisi co uprednostnujete. Napriklad miky sa ohana vysokym x-sync. Asi ho potrebuje a ked mu to pentax neponukne bude musiet ist dalej. Ale cloveka to mrzi. Je zvyknuty na system, ma vybavu vo forme objekltivov a zase odznova si zvykat? Ale o to ide v obchode. Preto je tolko modelov a znaciek, lebo kazdy chce hlavne zarobit a kazdy ponuka nieco ine, lebo kazdy chce nieco ine... Clovek nic nestve kym nedosiahne limitov. Ked ich dosiahne hlavne v technike a novsia technika mu neponuka prekrocenie limitov tak ho to stve a vtedy zacne vodiet aj to zle...ako Miky (nemysleno ze dosiahol limity ale mozno ich uvidel na druhych alebo sa s nimi stretol). Clovek chce tie limity prekonat a pouzivat nieco viac, Je jedno ci to je ISO, velkost cipu, x-sync. Stve ho to a pokial mu to system ktory ma neponukne odyde. Je to fakt...

Pentax je znacka fotaku. Nie je to boh. Pre mna to je znacka ktoru som si zvolil. Koli jej cene, ano uznavam, proste mi ponukal to najlepsie za najlepsiu cenu. Mozno by som skoncil niekde inde. A? Je mi to jendo. Ja berem fotak ako nastroj k fotografovaniu. Keby sa dalo fotit flaskami fotim flaskami... A je mi tu tam ci to je Pentax alebo Canon alebo Nikon atd atd...

Tato diskusia je scestna... Za to co pise miky vo foriach si mozete sami... Rozoberate hluposti, v teoretickej rovine ktore nikdy nevyuzijete... Stale riesite tie iste veci. a pride clovek ako Miky a povie svoj nazor na vec, napriklad ze upozorni naprikald na limity, ktore podla NEHO mozu byt dolezite a uz je zle...uz vam to nevonia...

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 17 bře 2010, 00:00

DjLuke9 >> clanok pekny, so zakladnou pointou mozem iba suhlasit (profesionalny fotograf = clovek ktoreho profesiou je byt fotograf) to som tvrdil vzdy. To dalsie delenie je pekne, ale troska odporuje tomuto tvrdeniu.

co sa tyka toho dalsieho delenia, skorej by sa hodilo:
- nezasluzi si aparat
- podpriemerny
- priemerny
- dobry
- vyborny
- fenomen
...dlho nic...
- Ken Rockwell

celkom pekne je to napriklad aj tu - http://www.kenrockwell.com/tech/7cz.htm

este by som sa ta opytal na jednu vec.. kam patrim ja, ked mam zivnost na fotografovanie ale nezivim sa tym ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 17 bře 2010, 00:11

bigfoot píše:DjLuke9 >> clanok pekny, so zakladnou pointou mozem iba suhlasit (profesionalny fotograf = clovek ktoreho profesiou je byt fotograf) to som tvrdil vzdy.

Este by som sa ta opytal na jednu vec.. kam patrim ja, ked mam zivnost na fotografovanie ale nezivim sa tym ;)
To som uvideol aby tu niketori ludia pochopili ze kdo je profesionalny footgraf:) Ked mas zivnost:) ja ti neviem:) asi vyspekulovany clovek:)))

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 17 bře 2010, 06:55

bigfoot píše:este by som sa ta opytal na jednu vec.. kam patrim ja, ked mam zivnost na fotografovanie ale nezivim sa tym ;)
...no přeci profesionální amatér :-D)))
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“