Nicméně dneska už mam depku za sebou... přejde to i vás. Při představování K7 jsem málem opravdu prodal celou svou sestavu a přešil jinam. Pak jsem z toho vystřízlivěl a rozhodl jsem se ještě počkat.
Ale tak jako tak pro mě K7 bylo dost velké zklamání... neříkám, že je to špatnej fotoaparát a třeba si ho i pořídim a budu s ním moc spokojenej. Ale myslim, že ani největší naivkové už dneska nečekají, že by to byl krok, který Pentax posune nějakým mílovým krokem kupředu (jako to z mého pohledu udělala K10D). Kromě toho... od oficiálního představení už uteklo dost vody a zatím nemají konečnou verzi v ruce ani renomovaní odborníci a recenzenti, takže kdy se do rukou dostane nám a kde v tu dobu bude konkurence? Další otázkou je, zda je dobrej nápad, oficiálně představovat a produkt nedodat na trh další 1/2 rok (už jen kuli recenzím na předprodukčních strojích).
Dalším zklamáním je pro mě 645D.... před 5-6 lety mi pan vystavovatel u stánku tvrdil, že do roka ho můžu mít doma. Je rok 2009 v půlce a nikde ho v krámech nevidim.... A trochu se bojim, že nikdy ani neuvidim. Je ekonomická krize a prodej digitálních stěn renomovaných výrobců šel téměř k 0 stejně jako jejich ceny. Doba, kdy by si člověk mohl koupit prověřenej moderní digitální SF systém i se sklama za 200 tis tu fakt ještě nebyla.
Ale ať končim pozitivně.... kluci, nějak bylo, nějak bude. Pentax vždycky bude v mém srdíčku a minimálně 645 bude i vždycky součástí mejch hraček.
Jsme fanoušci Pentaxu a budeme s ním minimálně tak dlouho, dokud nás to nebude omezovat v našem dalších koníčku... focení. A myslim, že ve focení nás zatim Pentax neomezuje (alespoň mě ještě ne).
Ale řekl bych, že to docela dobře shrnuje následující věta... bohužel

Být fanouškem Pentaxu je čím dál tim více těžší....