Pentax may halve Japan camera workforce
Moderátor: Moderátoři
No nevim uz si podle me mimo..
Nevim koho by pri vyberu zrcadlovky ovlivnilo to ze stejna znacka by mela dobrou propagaci kompaktu (ackoliv ani zu samsung nikdy nemel)
Ja zadny samsung px30 nechci. Pentax at si zustane pentaxem.
Samsung neumel reklamu udelat doted o to vic neverim necemu cos napsal. Kdyz samsung nekde vystavoval tak vystavoval se setovym objektivem v lepsim pripade se setovym teletem... Tragedie a vysmech. Takze asi tolik...
JA budu rad az si nasetrim na nejaky sirokac Tokina 11-18, pentax 12-24, nebo pentax 15 a na31/1,8. Nic vic nepotrebuju lepe recno nechci...
Nevim koho by pri vyberu zrcadlovky ovlivnilo to ze stejna znacka by mela dobrou propagaci kompaktu (ackoliv ani zu samsung nikdy nemel)
Samsung neumel reklamu udelat doted o to vic neverim necemu cos napsal. Kdyz samsung nekde vystavoval tak vystavoval se setovym objektivem v lepsim pripade se setovym teletem... Tragedie a vysmech. Takze asi tolik...
JA budu rad az si nasetrim na nejaky sirokac Tokina 11-18, pentax 12-24, nebo pentax 15 a na31/1,8. Nic vic nepotrebuju lepe recno nechci...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Ten novy PX stroj nieco medzi K200D a K20D mna len desi tym, ze by som musel znova nabijat tuzkove baterky. Ovladanie s jednym kolieskom by som prezil, ale vlacit tazke baterky...tak to neviem, tak nech tam laskavo nechaju bateriovy blok..je to malickost, ale vlastne aj kvoli tomu som bral K10D pred K100D
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
...no nanestesti na tobe nezalezi jestli jsem nebo ne mimo ...Kajfik píše:No nevim uz si podle me mimo..
...krom toho i kdyz podle tebe sx neumel udelat reklamu stale lepsi tak to NIC co delal px a dale sx kompakty jsem videl skoro v kazdem obchode ale px kompakt nebo nedejboze zrcadlovku ne /a kolik lidi jenom tady psalo ze si nemneli kde osahat to ci ono body/...tak se vsadim ze by to px jenom prospelo se svest na vlne se samsungem...
...to ze tobe staci to co mas je hezke...ale je hodne uzivatelu px kteri by radi vic a ver ze kdyz to nedostanou tak pujdou jinam...pak to dopadne s px tak ze zacne delat stredoformat pro fajnsmekry a dslrka uplne odpise /to je predpoved co? /...tim padem prestane vyrabet i skla pro slr sektor...
...ja jenom tak pro zajimavost nema nekdo prodejni cisla k20d vs gx20?...
hezky den
PS ja bych stejne rad takovy koncept jako E-3 od olyho ale od px
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
nerad bych aby se to zvrhlo.
Ale rad bych uvedl na pravou miru ze kdyz nekde nemeli pentax skladem pochybuju ze by tam meli samsung. A vim o obchodech kde to bylo naopak.
A to ze je samsung na digiforu k prohlednuti bez objektivu neni nic vic nez posmechuhodne a kdo ma hlavu na krku tak tohle nepochopi... Narozdil od pentaxu ktery privezl temer vsechno co bylo tou dobou k dispozici...
Na me samsung dojem neudela ani reklamou na kompakty ani miliardou megapixelu ani setovym objektivem... A zrejme nejsem jediny kdyz pentaxem foti 10 procent lidi kdezto samsungem ne vic nez 1,13%.
viz.
http://digiarena.zive.cz/Titulni-strana ... fault.aspx
Ale rad bych uvedl na pravou miru ze kdyz nekde nemeli pentax skladem pochybuju ze by tam meli samsung. A vim o obchodech kde to bylo naopak.
A to ze je samsung na digiforu k prohlednuti bez objektivu neni nic vic nez posmechuhodne a kdo ma hlavu na krku tak tohle nepochopi... Narozdil od pentaxu ktery privezl temer vsechno co bylo tou dobou k dispozici...
Na me samsung dojem neudela ani reklamou na kompakty ani miliardou megapixelu ani setovym objektivem... A zrejme nejsem jediny kdyz pentaxem foti 10 procent lidi kdezto samsungem ne vic nez 1,13%.
viz.
http://digiarena.zive.cz/Titulni-strana ... fault.aspx
Pentax K20D,
kajfik...tak tu anketou bych bral velice s rezervou vzdyt jenom titulek zni "Výsledky ankety „S čím fotí čtenáři DIGIareny“"...
...kdyz uz chces nejakou tu porovnavacku tak bych to videl v prodeji za rok 2008 px k20d vs gx20...a asi budeme prekvapeni kolik se gx20 i kdyz je to px k20d prodalo ...
...a prodavat znamena prezit...
hezky den
PS ja rikam chci px neco jako e-3
...kdyz uz chces nejakou tu porovnavacku tak bych to videl v prodeji za rok 2008 px k20d vs gx20...a asi budeme prekvapeni kolik se gx20 i kdyz je to px k20d prodalo ...
...a prodavat znamena prezit...
...tak nevim kdyz sem se ptal znameho v prodejne jestli si muzu osahat k20d tak na mne ziral jako puk a prej mneli naposled k100d nebo k110d i to na objednani ...Ale rad bych uvedl na pravou miru ze kdyz nekde nemeli pentax skladem pochybuju ze by tam meli samsung. A vim o obchodech kde to bylo naopak.
hezky den
PS ja rikam chci px neco jako e-3
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Toho jsem se také bál, ale koupil jsem si v přestihu bat. RECYKO+, mám stále nasazený grip /bez něj si už ani focení nedovedu představit/. Ještě se mi nestalo, že by došla šťáva, nebo že by jsem se musel kvůli bateriím nějak omezovat.aes píše:Ten novy PX stroj nieco medzi K200D a K20D mna len desi tym, ze by som musel znova nabijat tuzkove baterky. Ovladanie s jednym kolieskom by som prezil, ale vlacit tazke baterky...tak to neviem, tak nech tam laskavo nechaju bateriovy blok..je to malickost, ale vlastne aj kvoli tomu som bral K10D pred K100D
K200D, D - BG3
DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II,
Pentax FA 50 1,4,
Pentax FA 20-70/4 AL
Tamron 70-300 F4.0-5.6 Di LD Macro 1:2,
Sigma EF-530 DG ST PA-PTTL
DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II,
Pentax FA 50 1,4,
Pentax FA 20-70/4 AL
Tamron 70-300 F4.0-5.6 Di LD Macro 1:2,
Sigma EF-530 DG ST PA-PTTL
Za to gx20-tky tam prhazovali lopatami ze:) A ve vitrine meli tak patnact D-Xenonu....chalejkum píše: ...tak nevim kdyz sem se ptal znameho v prodejne jestli si muzu osahat k20d tak na mne ziral jako puk a prej mneli naposled k100d nebo k110d i to na objednani ...
Asi mame jine zkusenosti nebo bydlime na jine planete... Ja zas znam nekolik obchodu kde maji pentaxy a nemaji samsungy... Nic to nemeni na zbytku co jsem rikal. Na zadne produktove prezentaci jsem samsung nevidel s jinym nez setovym objektivem... Timhle na fotografy nazpusobi... Si myslim...
Pentax K20D,
Nazdar pesimisti , mne ta sprava pentaxu nepride ako ulet, v dnesnej dobe podobne reaguju mnohe firmy, iked rez na urovni 50% je dost odvazny a trosku smrdi. Kriza bude dlha a tazka, uvedenie Pentaxu KM je rozumny krok, urcite rozumnejsi ako uvedenie Kxx s kozmetickou upravou.
Marza % i absolutne bude radovo vacsia ako z Kxx urcenej do segmentu poloprofi.
Mne sa politika Pentaxu naopak velmi paci a plne ju podporujem
-uvadza cierne kone v danom segmente (nie zbytocne casto, triezvo)
-nekrvaca na fullframoch, ktere dnes kupi par ludi
-uvadza modely skveleho pomeru vykon/cena
-buduje portfolio kvalitnych objektivov v zauzivanych ohn. vzdialenostiach (sracky nerobim) - za slusne ceny
-zachova kompatibilitu smerom dole, tym budujem vernost znacke
Ste nespokojni s telom ci mnozstvom objektivov? Je tu niekto komu ponuka nestaci? K10,K20 plne vystaci aj 5-6 rokov. Kxx by ma akurat nasrala a lakala. Ale nove super telo po 5 rokoch potesilo. Tak preco plakat.
Vadi vam, ze Pentax ma slabu reklamu? Mne vobec. Naopak i preto je cena tam, kde je. Apropo nikde velku reklamu nema ani N. ci C. Co vsak oni maju, tak to su dobre distribucne siete, i preto neustale superia v pocte noviniek, pricom mnohe modely sa ako novinka iba tvaria. Nasledne chrlia vypredaje stariniek za bagatel (inak to nieco asi stoji v nakladoch firmy). Tam Pentaxu usiel vlak, tuto vec moc by mali zlepsit. Napr. v UK mnohe web obchody znacku Pentax ani neponukaju... pritom to musi byt u webshopu snad lne vec len slabej logistiky
Takze hlavicky hore panove a chce to asi viac fotit a menej sa trapit nad hardverom.
Marza % i absolutne bude radovo vacsia ako z Kxx urcenej do segmentu poloprofi.
Mne sa politika Pentaxu naopak velmi paci a plne ju podporujem
-uvadza cierne kone v danom segmente (nie zbytocne casto, triezvo)
-nekrvaca na fullframoch, ktere dnes kupi par ludi
-uvadza modely skveleho pomeru vykon/cena
-buduje portfolio kvalitnych objektivov v zauzivanych ohn. vzdialenostiach (sracky nerobim) - za slusne ceny
-zachova kompatibilitu smerom dole, tym budujem vernost znacke
Ste nespokojni s telom ci mnozstvom objektivov? Je tu niekto komu ponuka nestaci? K10,K20 plne vystaci aj 5-6 rokov. Kxx by ma akurat nasrala a lakala. Ale nove super telo po 5 rokoch potesilo. Tak preco plakat.
Vadi vam, ze Pentax ma slabu reklamu? Mne vobec. Naopak i preto je cena tam, kde je. Apropo nikde velku reklamu nema ani N. ci C. Co vsak oni maju, tak to su dobre distribucne siete, i preto neustale superia v pocte noviniek, pricom mnohe modely sa ako novinka iba tvaria. Nasledne chrlia vypredaje stariniek za bagatel (inak to nieco asi stoji v nakladoch firmy). Tam Pentaxu usiel vlak, tuto vec moc by mali zlepsit. Napr. v UK mnohe web obchody znacku Pentax ani neponukaju... pritom to musi byt u webshopu snad lne vec len slabej logistiky
Takze hlavicky hore panove a chce to asi viac fotit a menej sa trapit nad hardverom.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
konečně normální odpověd
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
-
- V.I.P člen
Tiež sa mi páčila. Ale bola určená pre ľudí, ktorý o foteni niečo vedia. Ale masová produkcia, ktorá udrží značku nad vodou, je určená pre tých, ktorí o tom vela nevedia. Myslím kompakty a základné DSLR. Proste prídem do obchodu a chcem fotak. Čo máte, čo ponúkate, čo kúpim. A tu je Pentax velmi v pozadí. Súhlasím. Škoda, lebo ten obrovský potenciál....cunesk8 píše:konečně normální odpověd
Napríklad Pentax je v UK veľmi známa značka. Aj u nás ale skôr vďaka nadšencom a nie vďaka dobrému marketingu. Neviem či je to chyba oficiálneho distribútora na SLovensku ale aj v Čechách alebo skôr zámer priamo z Japonska. Proste mi to príde čudné...
A čo sa týka nových zrkadloviek. Tak som naozaj zvedavý na nové kusy. Ako som písal už pred tým. Telo mi vyhovuje úplne. Aj vnútro aj keď niektoré vymoženosti konkurencie mi začínajú niekedy chýbať. Ale keď vidím, čo predstaví konkurencia a čo Pentax, tak rozdiel je výrazný...
Ale už sa nových fotákov neviem dočkať. A myslím že aj veľa iných ľudí. Buď to pôjde správnym smerom alebo môj ďalší stroj už nebude Pentax. Sorry ale na ťahu je HOYA. Teším sa. O čo viac sa blíži čas predstavenia, o to viac sa teším. Len aby to sklamanie nebolo výraznejšie
PS: Pesimista nie som Možno tak Pentaxista
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- Pokročilý uživatel
sammy...tak to uz proste musi v tom japonsku ukazat koncem mesice ...
...jinak k tomu chybejicimu displeyu..mozno ho umistni vedle lcd...
kajfiku...no ja to beru vic z toho co jsem videl...a to bylo cesko slovensko a nemecko pak okrajove polsko a ukrajina...
hezky den
...jinak k tomu chybejicimu displeyu..mozno ho umistni vedle lcd...
kajfiku...no ja to beru vic z toho co jsem videl...a to bylo cesko slovensko a nemecko pak okrajove polsko a ukrajina...
hezky den
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...