Japonec s Pentaxem

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 29 črc 2008, 11:21

ypres.bass píše::arrow: kajfik: to byla samozřejmě hláška ve stylu "svůj k svému"

já proti nikonům nic nemám, ale srdce je prostě jinde

btw. teď jsem mluvil s několika lidma (teta, kamarád, kamarádka co jde teď na učňák - obor fotograf a jednou spolupracovnicí co jí dcera jde taky na ten učňák a chce pomoct s výběrem foťáku)
teta o Pentax v životě neslyšela
kamarád to už někde viděl
kamarádka to nehrotí, ale její otec říká že to bude asi nějaký čínský šmejd jinak by to mělo víc lidí (NIKON!)
a spolupracovnice říkala že jim na schúzce říkali že si mají pořídit nikona nebo canona (ony ty školy mají snad nějaké smlouvy nebo co) - ale ta paní byla mojí propagací docela chycená - tak se uvidí
No jo ale tam pak clovek narazi na to ze kdyz je ve tride jediny s pentaxem tak ma treba smulu kdyz se foti nejaky ma spasl sklama ktere si muzou ostatni pujcit navzajem... A on bude odkazan porad jen na ten jeho setovy objektiv...

Proto treba v usa meli cash back akci prave pro studenty z oboru fotografie... aby nalakali nove potencionalni profesionaly ke znacce...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 29 črc 2008, 11:22

Ale to je tak prece vsude... i v obchode ti vesmes povi kupte canon nebo nikon... A vsemoznych akcich IDIFu to plati jeste dvakrat tolik. I pro lidi z fotoaparat.cz
Pentax K20D,

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 29 črc 2008, 11:27

Uz sem to jednou psal ale je fakt sranda fotit s objektivem co umi fotit do petinasobne nadzivotni velikosti... A takovy objektiv pentax zkratka nema... A ja sem z toho mel stejne radost i kdyz to byl Canon, protoze jsem si vyzkousel neco noveho... Uz jsem fotil i s Canonem 1Ds Mark III a objektivem 50/1,2 USM L. Je to fajn ale zit bez toho v pohode dokazu a na me k10d je jen malo veci co bych vylepsil... Treba hledacek z toho marka fakt neni spatny:) Ackoliv i k10d ma nadstandardni..
Naposledy upravil(a) Kajfik dne 29 črc 2008, 11:29, celkem upraveno 1 x.
Pentax K20D,

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 11:28

to Miak: hlavní kdo dělá fotku není fotograf,ale naprogramovaný filmový aparát.Člověk je v roli obsluhy.99,99% nás všech.Fotograf je opravdu pouze ten,kdo program aparátu nectí, nevyužívá a vše odhaduje svou intuicí a zkušeností.Viz např. Ansel Adams.
A za tím si stojím. 8)
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 črc 2008, 11:28

...napsal jsem jasne, ze se nevysmivam znacce, ale komunite.. protoze ta jejich zaslepenost reklamou je mnohdy dost usmevna... a vyrobci toho zneuzivaji... proc je technika od N a C o tolik drazsi nez technika od P...?? Pritom si nemysim, ze by mezi jejich vyrobky byl az tak diametralni rozdil, jak by tomu mohl vypovidat cenovy rozdil...

...OK, necham toho... asi jsem nekde jinde, nejak jinak a v jiny cas...
Pentax

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 29 črc 2008, 11:30

fjo píše:
DjLuke9 píše:No ja som Pentaxaka ziadneho este nepotkal...
I ked posledne ked som bol v Olomouci som stretol vela japoncov a turistov..vsetci zrkadlovky ale ani jeden Pentax, mi to pripadalo ako Vylet fotografov:) Samozrejme som mal aj ja Svoj Pentax ale co uz...Som si pripadal ako z ineho sveta...VSetci Canon Nikon Sony ja jediny Pentax...Vsetci slnecne clony(i ked bolo zamracene) ja jediny drziak na Cokina...
Este ze olomouc poznam tak som sa stiahol do uliciek a tam uz nikdo nebol...
...to je jako by jsi se stydel za Pentax... :-O
Zle to vyznelo ale opak je pravdou:) Praveze som bol rad ze mam nieco ine. Mal som ho aj S Batery Gripom a tak som bol uz hedy dvojnasobne:)

Hej uz si spominam aj ja som stretol pentaxaka ale byvaleho... Bol som v Kupeloch Teplice nad Becvou a tam bol nejaky stary dedko na lieceni..Fotil som kacky a on ze ci to je digital alebo film a ja ze digital a on ze ked mu bolo ako mne teda 50rokov spat:) mal tiez pentaxa a dva objektivy:) heh....

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 29 črc 2008, 11:31

fjo píše:...napsal jsem jasne, ze se nevysmivam znacce, ale komunite.. protoze ta jejich zaslepenost reklamou je mnohdy dost usmevna... a vyrobci toho zneuzivaji... proc je technika od N a C o tolik drazsi nez technika od P...?? Pritom si nemysim, ze by mezi jejich vyrobky byl az tak diametralni rozdil, jak by tomu mohl vypovidat cenovy rozdil...

Spis by to melo byt tak ze by si lidi meli vzit vsechny fotaky domu za tyden se s nimi vratit a vybrat si ten se kterym se jim nejlip fotilo a nerozhodovat se podle vetsiny nebo podle reklamy...
Pentax K20D,

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 29 črc 2008, 11:31

fjo píše:...napsal jsem jasne, ze se nevysmivam znacce, ale komunite.. protoze ta jejich zaslepenost reklamou je mnohdy dost usmevna... a vyrobci toho zneuzivaji... proc je technika od N a C o tolik drazsi nez technika od P...?? Pritom si nemysim, ze by mezi jejich vyrobky byl az tak diametralni rozdil, jak by tomu mohl vypovidat cenovy rozdil...

Ja som s tebou a viem co mas na mysli...Ta cena mas absolutnu pravdu... Amozem pokracovat donekonecna..:) V neprospech Konkurencie....

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 29 črc 2008, 11:34

Musim ale priznat ze na reklamnich propagacich canonu casto parazituju takze mi vice mene nevadi.. Spis naopak.... Ochotne mi tu vytisknou fotku focenou pentaxem a nevadi jim to... A ja zas zanesu i do te puvodne strktne Canonisticke reklamy svezi vitr z vychodu:) Aby navstevnici akce vedeli ze existuje i neco jineho...
Pentax K20D,

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 11:35

Héééj!!! Toto je společná komunikace!!!!!
Vypadá to ale,že se nám to tady rozpadne na několik konfrontačních dvojic.
ólala. 8O
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 29 črc 2008, 11:37

DjLuke9 píše:

Ja som s tebou a viem co mas na mysli...Ta cena mas absolutnu pravdu... Amozem pokracovat donekonecna..:) V neprospech Konkurencie....
Svata pravdam, ale kdyz prijde profik co chce fotit 10 snimku za sekundu k pentaxu tak ma smulu... Proste jsou levely ve kterych u Pentaxu sidli lvi.... :) Snad se dockame toho digi stredoformatu at uspokoji alespon cast profesionalu...
Pentax K20D,

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 29 črc 2008, 11:41

ohledně té reklamy velice rád říkám že to co pentax nevrazí do reklamy to může vrazit do vývoje nebo na zlepšení poměru cena/výkon. no ale osobně si myslím že by hodně PX pomohlo k rozšíření to, kdyby občas pustili něco do akcí. protože co nejvíc rozšiřuje počty majitelů první DSLR? ano za D je správně - drahý foťák za dočasně příznivou cenu v akci v DatArtu, Euronics a podobně. lidi si koupí levně D40 a když se jim to zalíbí a časem budou měnit stroj, tak už u toho nikona zůstanou a koupí si něco drahého což může dotovat ty slevy na entrymodely

ale to jsem už fakt fest OFFTOPIC

a ohledně toho půjčování vybavení v rámci třídy - nemožnost těchto výměn kvůli pravděpodobně majoritnímu zastoupení C&N jsem uvedl jako hlavní zápor pro tyto 15tileté "časem_možná_fotografky" --- ikdyž furt má s PX větší pravděpodobnost na spolubojovníka než třeba se Sigmou (má sigma na své DSLR jiný objektiv, že jo?)

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 črc 2008, 11:49

Kajfik píše:

Spis by to melo byt tak ze by si lidi meli vzit vsechny fotaky domu za tyden se s nimi vratit a vybrat si ten se kterym se jim nejlip fotilo a nerozhodovat se podle vetsiny nebo podle reklamy...
...to by byla idealni situace...
Pentax

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 29 črc 2008, 11:52

fjo píše:
Kajfik píše:

...to by byla idealni situace...
...tak to by se mě také velmi líbilo....

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 29 črc 2008, 11:54

Kajfik píše:
DjLuke9 píše:

Svata pravdam, ale kdyz prijde profik co chce fotit 10 snimku za sekundu k pentaxu tak ma smulu... Proste jsou levely ve kterych u Pentaxu sidli lvi.... :) Snad se dockame toho digi stredoformatu at uspokoji alespon cast profesionalu...
Hej hej to as pravd ale ja to zrovnavam skor v tej kategorii Amater, Amater-profesional...:)

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“