Pentax K-7 - první ofiko info!!!

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 20 kvě 2009, 14:06

SeaBear píše:
kolouch píše:Ale ted jsem si uvedomil, jaka skoda, ze ty pocket wizardy delaji jen pro canon a snad nikon ..
Tady souhlas, v tomto konkrétním případě jsem na radiové odpálení blesku požíval ve studiu Canon(půjčené), to že se nedělají na Px mi nedošlo. Radiové odpalovače beru z5 8)
Díky .. ale hlavně proč platit za drahé odpalovače, když postačí x-sync a levné čínské rádio?

Bohužel je nějaká záhada u k10/20d, že levné číny nefungujou na 1/180 ale jen 1/125, při kratším to už háže tmavý pruh. Zkoušel jsem na 2xK10D a 1xK20D, problém stejný .. zkoušel jsem taktéž stejný odpalovač na C 450D, 40D a N D300 a tam to funguje bez problémů na 1/250 ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2009, 14:10

kolouch píše:
SeaBear píše:
kolouch píše:Ale ted jsem si uvedomil, jaka skoda, ze ty pocket wizardy delaji jen pro canon a snad nikon ..
Tady souhlas, v tomto konkrétním případě jsem na radiové odpálení blesku požíval ve studiu Canon(půjčené), to že se nedělají na Px mi nedošlo. Radiové odpalovače beru z5 8)
Díky .. ale hlavně proč platit za drahé odpalovače, když postačí x-sync a levné čínské rádio?

Bohužel je nějaká záhada u k10/20d, že levné číny nefungujou na 1/180 ale jen 1/125, při kratším to už háže tmavý pruh. Zkoušel jsem na 2xK10D a 1xK20D, problém stejný .. zkoušel jsem taktéž stejný odpalovač na C 450D, 40D a N D300 a tam to funguje bez problémů na 1/250 ..
Hele... tenhle problém jsem řešil i s drahejma systémama typu wizard (nemluvim o pocket wizardu, který pro P TTL neni kompatibilní, ale o klasice). Nevim co je v Px špatně... možná má nějaké jiné odpory, těžko říct.

Každopádně skvěle funguje Skyport. Na všech tělech (Pentax, Canon, Nikon i MF systémech) mi vždycky jede max X. Nikdy nic s nekompabilitou...

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 20 kvě 2009, 14:12

miky_lbc píše:
kolouch píše:
SeaBear píše: Tady souhlas, v tomto konkrétním případě jsem na radiové odpálení blesku požíval ve studiu Canon(půjčené), to že se nedělají na Px mi nedošlo. Radiové odpalovače beru z5 8)

Hele... tenhle problém jsem řešil i s drahejma systémama typu wizard (nemluvim o pocket wizardu, který pro P TTL neni kompatibilní, ale o klasice). Nevim co je v Px špatně... možná má nějaké jiné odpory, těžko říct.

Každopádně skvěle funguje Skyport. Na všech tělech (Pentax, Canon, Nikon i MF systémech) mi vždycky jede max X. Nikdy nic s nekompabilitou...
A jaký mají ty elinchromy dosah? + Kde je koupit levně? ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 20 kvě 2009, 14:12

oumik85 píše:Rad bych podotkl, ze napriklad A100 SONY umoznuje synchro s bleskem i 1/1000 pokud si dobre vzpominam... taky si ale vzpominam, ze to jen pri blesku sklopenem dopredu. Pri odrazu o strop to neslo a spadlo to na hodnotu bliszkou 1/180 (Na portret nepouzitelne podle me). Vim, ze sem to snad nikdy nepouzil a predpokladam, ze u ostatnich modelu to nebude taky tak "zhave" ve smyslu papir vs. realita. Hlavne nevim, k cemu je to velice dobre... snad pro sport a reportery???

Mam jen takovy dojem, ze rada lidi ziskala pocit, ze zrovna tato funkce jim nutne bude v budoucnu chybet, kdyz je tu par lidi, kteri by ji ocenili...
Sony A100 ma podle specifikaci x-sync 1/160. A700 ma 1/250, ale jen pri vypnute stabilizaci. Mozne prave v te stabilizaci je zakopany pes.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2009, 14:13

elho_cid píše:
kolouch píše:
elho_cid píše: Treba vyleze nova roadmapa a na ni LS objektivy :-D
To by te zachranilo, ne?
LS? nerozumim . nejak jsem se ztratil :-)

nova roadmapa bude . pry 4 nove skla .. ale pocitam, ze 2 z toho budou ty nove WR :-)
Leaf shutter - centralni zaverka. Na Pentaxu 645 a dalsich profi systemech celkem bezna praxe pro x-sync kolem 1/500.
Jj... to by byla bomba. Ale stejně... měnit zase skla? :-(

H3 v pohodě jede na skyportu i 1/700.

Moc nerozumim ale tomu, proč se do dnešních zrcadlovek nemontují elektronické závěrky? Má to nějakej praktickej důvod? U D70 mi to přišlo jako bomba...

Nevíš o tom něco? pls

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 20 kvě 2009, 14:14

miky:lbc : posli mi prosim te odkaz na tvoje stranky, nebo odkaz na misto kde vystavujes sve fotky. tady v galerii jsem nasel jen 4 tvoje fotky.

kolouch: taky bych se rad podival na tvoje fotky.

Nemam rad modelove situace typu modelka 30m daleko... Pokud fotis profi, tak ji muzes rict, kam si ma stoupnout, ne ze ona si nekam stoupne a ty ji budes fotit.

Fotky bych rad videl, abych vedel s kym mam tu cest debatit o portretech :) Z tech 4 tady v galerii moc odvazany nejsem...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2009, 14:15

kolouch píše:
miky_lbc píše:
kolouch píše: Díky .. ale hlavně proč platit za drahé odpalovače, když postačí x-sync a levné čínské rádio?

Já elinchrony nakupuju u flashcentrum.cz (studio sunny flash) u p. Čecha. Můžu Ti na něj dát kontakt.

Dosah neznám, ale nikdy se mi ho nepovedlo překročit (30 m určitě v pohodě... myslim že na volném prostranství 50-100). Je k tomu i řada příslušenství (třeba USB s podporou digitálního řízení záblesků apod.).

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 20 kvě 2009, 14:18

BenaCZ píše:miky:lbc : posli mi prosim te odkaz na tvoje stranky, nebo odkaz na misto kde vystavujes sve fotky. tady v galerii jsem nasel jen 4 tvoje fotky.

Nemam rad modelove situace typu modelka 30m daleko... Pokud fotis profi, tak ji muzes rict, kam si ma stoupnout, ne ze ona si nekam stoupne a ty ji budes fotit.

Fotky bych rad videl, abych vedel s kym mam tu cest debatit o portretech :) Z tech 4 tady v galerii moc odvazany nejsem...
Stačí mrknout do podpisu www.jaroslavholan.cz fotky tam jsou staré. Navíc proto, že vím, kam chci modelku postavit tak chci odpálit světla na dálku. Taky jsou situace, když chceš použít víc záblesků, které na sebe nedoblýsknou a použiješ 2 přijímače .. apod ..
-
www.jaroslavholan.cz

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 20 kvě 2009, 14:19

miky_lbc píše:
kolouch píše:
miky_lbc píše: Hele... tenhle problém jsem řešil i s drahejma systémama typu wizard (nemluvim o pocket wizardu, který pro P TTL neni kompatibilní, ale o klasice). Nevim co je v Px špatně... možná má nějaké jiné odpory, těžko říct.

Já elinchrony nakupuju u flashcentrum.cz (studio sunny flash) u p. Čecha. Můžu Ti na něj dát kontakt.

Dosah neznám, ale nikdy se mi ho nepovedlo překročit (30 m určitě v pohodě... myslim že na volném prostranství 50-100). Je k tomu i řada příslušenství (třeba USB s podporou digitálního řízení záblesků apod.).
zdá se, že web zrovna nejede . a kolik tě stály? Mám pocit, že jeden výjde na 3k? :-/
-
www.jaroslavholan.cz

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2009, 14:21

BenaCZ píše:miky:lbc : posli mi prosim te odkaz na tvoje stranky, nebo odkaz na misto kde vystavujes sve fotky. tady v galerii jsem nasel jen 4 tvoje fotky.

Fotky momentálně nikde, kromě svého profilu v komunitních sítích, nevystavuju. Nové stránky, kam budu postupně uploadovat svoje veledíla, snad budou funkční 1.7.09 pod www.reamodels.cz.

Ať se Ti moje 4 fotky líbí nebo ne... na debatě o X sync to moc nemění, ne?

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 20 kvě 2009, 14:21

Kolouch: ale jede :) moc fotek tam nemas ale jsou pekny... Ok
btw ale zadna neni 30m daleko :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 20 kvě 2009, 14:23

meni : nemeni . Pro me to ma urcitou hodnotu...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2009, 14:25

kolouch píše:
miky_lbc píše:
kolouch píše: A jaký mají ty elinchromy dosah? + Kde je koupit levně? ..

zdá se, že web zrovna nejede . a kolik tě stály? Mám pocit, že jeden výjde na 3k? :-/
Mnj... fakt nejede :-(. Můžu Ti dát telefon.

Mam dojem, že odpalovač stojí 2500,- přijímač 2000,- RX přijímač 1600 (jen pro digitální elinchrom RX - napájí se z hlavy a nemá lion baterii, proto je levnější, jinak je lepší než klasickej přijímač) a USB odpalovač se SW asi 2000.

Já jsem je dostal zadarmo k setům světel... určitě tam jsou ale nějaké výhodnější balení (odpalovač + přijímač) apod.

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 20 kvě 2009, 14:26

miky_lbc píše:
kolouch píše:
miky_lbc píše: Já elinchrony nakupuju u flashcentrum.cz (studio sunny flash) u p. Čecha. Můžu Ti na něj dát kontakt.

Mam dojem, že odpalovač stojí 2500,- přijímač 2000,- RX přijímač 1600 (jen pro digitální elinchrom RX - napájí se z hlavy a nemá lion baterii, proto je levnější, jinak je lepší než klasickej přijímač) a USB odpalovač se SW asi 2000.

Já jsem je dostal zadarmo k setům světel... určitě tam jsou ale nějaké výhodnější balení (odpalovač + přijímač) apod.
Já počkám až web pojede a mrknu na to podrobněji :) .. Ještě mi příjdou nějaké nové číny z ebaye a pokud to bude taky blbnout na 1/180 tak mrknu na elinchrom ..
-
www.jaroslavholan.cz

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 kvě 2009, 14:28

kolouch píše:
miky_lbc píše:
kolouch píše: zdá se, že web zrovna nejede . a kolik tě stály? Mám pocit, že jeden výjde na 3k? :-/

Já počkám až web pojede a mrknu na to podrobněji :) .. Ještě mi příjdou nějaké nové číny z ebaye a pokud to bude taky blbnout na 1/180 tak mrknu na elinchrom ..
Jednou se mi stalo s čínama, že jsem fotil ve obchoďáku (nějakého mikuláše) a jak to nemá asi kódovaný přenos, začalo to blikat jak o život... něco to chytlo ze vzduchu a mohlo se to zbláznit :o)

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“