Rada pro zacatecnici :)
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Asi bych si spíš našetřil a koupil něco odzkoušenýho kvalitního /man. či AF/,
po tom co jsem si pořídil CZJ Sonnara 135/3.5, špičkový sklo,tak už opravdu do průměrných skel nemá cenu jít, je to vyhazování peněz, než to se ztrátou prodáš a koupíš lepší. Asi bych vybíral jen to nejlepší co se dá sehnat jako třeba ten Zeiss nebo nějakej Takumar, v jiným ohnisku to zas bude jinak:) Na paladixu furt někdo něco nabízí a třeba ve Škodovi to maj za podobný ceny tyhle starý objektivy a ještě ti poraděj..
po tom co jsem si pořídil CZJ Sonnara 135/3.5, špičkový sklo,tak už opravdu do průměrných skel nemá cenu jít, je to vyhazování peněz, než to se ztrátou prodáš a koupíš lepší. Asi bych vybíral jen to nejlepší co se dá sehnat jako třeba ten Zeiss nebo nějakej Takumar, v jiným ohnisku to zas bude jinak:) Na paladixu furt někdo něco nabízí a třeba ve Škodovi to maj za podobný ceny tyhle starý objektivy a ještě ti poraděj..
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Presne tak taky si myslim ze je blbost jit do nejakych f 5,6 objektivu....aCIDfire píše:Asi bych si spíš našetřil a koupil něco odzkoušenýho kvalitního /man. či AF/,
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
tohle mi blikalo, když jsem nasadil ty vadné mezikroužky (ty jak jsem je pak musel sundat SIKOvkama) - nemel jsem to dotočené a zamknuté... nepomáhá, co?silience píše:Tak jeto tu
dneska mi prislo sklo FA 50/1.4 a po zapnuti mi blika na stavovem " F - - " a nejde fotit nevite nekdo jak se toho zbavit?
nemam moznost, objektiv zacvakne ale porat nic.. ostatni mi jdou jen tenhle jedinej FA nejdeaCIDfire píše:Mas moznost ten objektiv vyzkouset na jinym tele? Treba od znamyho, nebo v nejblizsim shopu kde maj pentax. Moc mě nenapadá proč by to mělo tohle psát, asi bych si tipnul na chybu v komunikaci fotak-telo, mas ten objektiv úplně zatočenej - zaklaplej?
Pentaxik k10d, ma laska
-
- V.I.P člen