Objektiv i K10D jsou bezva jen obsluha stojí za prd,tak to ber s rezervou.Jsem učeň Přidáváte fotky,tak že nahrajete pod odpovědí obrázek?aCIDfire píše:..nahoď nějaký foto..
Objektiv TAMRON 90/2,8 MAKRO
Moderátor: Moderátoři
Tamron 90/2.8
Mohl by jste mi někdo poradit mezikroužky k tomuto objektivu a K10D a kde je sehnat?A trošku vysvětlit jak je používáte.Díky moc.
K10D,Pentax ,Tamron 90/2,8,Tamron 17-50/2.8,Sigma 70-200/2.8
AF-MF bez přepínání na objektivu
Od minulé soboty patřím mezi majitele tohoto objektivu. Ještě jsem nestihl vše odzkoušet, ale narazil jsem na jednu zajímavost. Někde jsem četl, že je složitější přepínání AF -MF. Že se musí přepínat páčka na těle a ještě posunout kroužek na objektivu. Mně to ale funguje i bez přepínání.
Takže pokud chci manuální ostření nechám M na těle a M na objektivu. A když chci AF tak jen přepnu páčku na těle. AF funguje i když je objetiv na M, ale otáčí i s ostřícím kroužkem.
Zajímají mně zkušenosti ostatních majitelů a jestli to třeba nepřetěžuje motorek ostření, případně jestli by tím nemohli vzniknout nějaké potíže.
(Pokud se to tu už někde probíralo, tak se omlouvám)
Takže pokud chci manuální ostření nechám M na těle a M na objektivu. A když chci AF tak jen přepnu páčku na těle. AF funguje i když je objetiv na M, ale otáčí i s ostřícím kroužkem.
Zajímají mně zkušenosti ostatních majitelů a jestli to třeba nepřetěžuje motorek ostření, případně jestli by tím nemohli vzniknout nějaké potíže.
Tělo: Pentax K10D
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
Re: AF-MF bez přepínání na objektivu
Při manuálním ostření mám na těle M a na objektivu posunu kroužek na M ,když je přepnuto na objektivu AF tak se kroužek volně protáčí a objektiv neostří,takže musím mít vždy při manuálu Mmiak píše:Od minulé soboty patřím mezi majitele tohoto objektivu. Ještě jsem nestihl vše odzkoušet, ale narazil jsem na jednu zajímavost. Někde jsem četl, že je složitější přepínání AF -MF. Že se musí přepínat páčka na těle a ještě posunout kroužek na objektivu. Mně to ale funguje i bez přepínání.
K10D,Pentax ,Tamron 90/2,8,Tamron 17-50/2.8,Sigma 70-200/2.8
-
- Uživatel
Tamron 90 a clonový krúžok
Pozdravujem majitelov tohto sklíčka.mam jednu otázočku? Ma na clonovom krúžku okrem 2,8-32 aj polohu "A" ? Vážne onom uvažujem tak sa zaujímam.Vdaka za odpovede.
-
- Uživatel
Cituji autora z diskuze pod jeho recenzi (Sony a350)
čárlí - Čárlí - Vrchní Zamíchávač Předsedova Adrenalinu, 3.6.2008 19:54
tento objektiv (tamron 90/2,8 Di) je naprosto špičkový po optické stránce, velmi slušně ostrý už při plné cloně. někomu může vadit povrch z plastu a relativně velký výtah při macro 1:1. Ale za těch několik let co jej vlastním, je pořád jak nový. špičkový macro i portrétní objektiv. Porovnával jsem ho z planarem zeiss 85/1,4 a sony 135/2,8 oba kvalitní objektivy v cenách okolo 40tisíc, a tamron se jim vyrovná.
vice zde:
http://www.fotoaparat.cz/article/10650/5#comments
čárlí - Čárlí - Vrchní Zamíchávač Předsedova Adrenalinu, 3.6.2008 19:54
tento objektiv (tamron 90/2,8 Di) je naprosto špičkový po optické stránce, velmi slušně ostrý už při plné cloně. někomu může vadit povrch z plastu a relativně velký výtah při macro 1:1. Ale za těch několik let co jej vlastním, je pořád jak nový. špičkový macro i portrétní objektiv. Porovnával jsem ho z planarem zeiss 85/1,4 a sony 135/2,8 oba kvalitní objektivy v cenách okolo 40tisíc, a tamron se jim vyrovná.
vice zde:
http://www.fotoaparat.cz/article/10650/5#comments
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM