Smc PENTAX-DA 18-250mm F3.5-6.3ED AL [IF]
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Teda chlapci vy se umite nadchnout
No, teda na takovy rozsah mne pripada hodne maly, to sem opravdu zvedavej na to, co z toho poleze
fjo, tento objektiv nemeni svoji delku jen pri ostreni, pri zoomu se meni, nedokazu si predstavit ze by nemenil svoji delku pri takovem silenem rozsahu ... a v tom popisu se mluvi jen o fokusu.
No, teda na takovy rozsah mne pripada hodne maly, to sem opravdu zvedavej na to, co z toho poleze
fjo, tento objektiv nemeni svoji delku jen pri ostreni, pri zoomu se meni, nedokazu si predstavit ze by nemenil svoji delku pri takovem silenem rozsahu ... a v tom popisu se mluvi jen o fokusu.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
tu změnu bych viděl asi "jen" při zoomu... já bych to tipoval na sklo, které by mělo být odpovědí na Nikkor 18-200 VR... když odečteš stabilizaci a ultrosonic ostření, tak se dá očekávat, že by na tom PX 18-250 mohl být opticky slušně...czepo píše:v popise píšu, že "Vnitřní zaostřovací mechanismus (IF) bez změny externíchfjo píše:
Tamron to není určitě... oproti Tamronu má jednu nezanedbatelnou vlastnost, kterou cením na jedničku s hvězdičkou...
...při zoomu a ostření nemění délku... alespoň tomu tak rozumím...
rozměrů objektivu během zaostřování" takže bez zmeny velkosti to bude asi len pri ostreni. ktovie ako to bude v skutočnosti. ale ak cena má byť o niečo vyššia ako pri Tamrone, dúfam, že priamo úmerná kvalite
Snáď sa dočkáme čoskoro viac info
Pentax
hm... len ako tak pozerám práve technické špecifikácie Pentaxu a Tamronu,fjo píše: tu změnu bych viděl asi "jen" při zoomu... já bych to tipoval na sklo, které by mělo být odpovědí na Nikkor 18-200 VR... když odečteš stabilizaci a ultrosonic ostření, tak se dá očekávat, že by na tom PX 18-250 mohl být opticky slušně...
parametre majú úplne totožné vo všetkých detailoch, jediný rozdiel, v pár mm, je v rozmeroch.
takže už som s toho úplne mimo... niekto vyššie to odhadol na prezlečený Tamron, čo by bola preveliká škoda (skôr asi marketingová ako technická ale aj tak...)
PENTAX: http://www.dpreview.com/news/0710/07100 ... x18250.asp
TAMRON: http://www.tamroneurope.com/index.php?i ... _prgrid=49
: CZEPO
: Pentax K100D + Sigma 17-70, Sigma 70-210
karaku, koukám na dostupné fotky a... ...on to asi bude ten Tamron... jen zatím nevím, zda být posmutnělý a nebo potěšený...karak píše:Nepochybne to je Tamron a rozhodne jsem rad, ze Pentax jde i touhle cestou.
Nabidku objektivu potrebuje rozsirit jako sul a tohle je dobre reseni.
Skoda ze nehrozi skvela 17-50 f2,8 od Tamronu pod vlajkou Pentaxu, pac to by byla pro DA* 16-50 smrtelna konkurence.
Pentax
Tady plati presne rceni "Lepsi vrabec v hrsti nez holub na strese".fjo píše:karaku, koukám na dostupné fotky a... ...on to asi bude ten Tamron... jen zatím nevím, zda být posmutnělý a nebo potěšený...karak píše:Nepochybne to je Tamron a rozhodne jsem rad, ze Pentax jde i touhle cestou.
Nabidku objektivu potrebuje rozsirit jako sul a tohle je dobre reseni.
Skoda ze nehrozi skvela 17-50 f2,8 od Tamronu pod vlajkou Pentaxu, pac to by byla pro DA* 16-50 smrtelna konkurence.
I kdyz v tomto pripade bych klidne rekl, ze zas tak obycejny vrabec to neni. V tyhle kategorii skel to je skvely kousek.
Nema si cenu nic nalhavat, Pentax ma problemy se rozjet. Z jejich rok stare roadmapy tu jsou teprve 2 (16-50 a 50-135) skla z deseti. Sice tam bylo napsano "v roce 2007 a pozdeji", ale dve skla za rok to je bida. A to je jeste otazkou, kdo je ve finale navrhoval, hadam ze asi Tokina. Takze to by nasvedcovalo tomu, ze design objektivu u Pentaxu je dost v krizi.
Pentax K10D
krize
...no, otazkou je, jak to vlastne je... ono navrhovat nova skla a zaroven asi koukat do budoucna na to, jak Canon hrne dopredu sve CMOSy a Nikon koketuje jak s technologii CMOS tak i Foevon...
Pentax
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Súhlasím s Czepom. Opatrnosti nikdy nie je dosť.
Kvalitné fotky je možné urobiť s kvalitnými sklami.
Zoom s tak veľkým rozsahom je vždy len kompromis, aj keď samotný objektív môže byť spracovaný kvalitne, ale zobrazovacie schopnosti pri tokomto rozsahu podajú vždy len veľmi priemernú kvalitu.
Osobne zastávam názor - buď pevné sklá alebo pre väčšiu pohotovosť radšej zoomy s menším rozsahom a pevnou svetelnosťou po celej dĺžke ohniskových vzdialeností.
Zoom s tak veľkým rozsahom je vždy len kompromis, aj keď samotný objektív môže byť spracovaný kvalitne, ale zobrazovacie schopnosti pri tokomto rozsahu podajú vždy len veľmi priemernú kvalitu.
Osobne zastávam názor - buď pevné sklá alebo pre väčšiu pohotovosť radšej zoomy s menším rozsahom a pevnou svetelnosťou po celej dĺžke ohniskových vzdialeností.
Zoltan
souhlasím, má to však jeden malý háček: 16-50/2,8 + 50-135/2,8 je v ofiko cenách cca 45000,-. Tento PX 18-250 je za necelých 15000,-. To je drtivý rozdíl. Otázkou je, kolik má jednotlivec k dispozici financí a zda požaduje nekompromisní kvalitu. Protože pokud takovou kvalitu požaduje, stejně dojde k tomu, že si pořídí několik pevných skel ala "Ltd." a to už jsme cenově zase někde v mracích....Zoltan píše:Súhlasím s Czepom. Opatrnosti nikdy nie je dosť.
Takže co?? Na běžné lítání tohle sklo a v relaitvně malé brašně pár pevných a nebo s sebou tahat 2-3 vysoce kvalitní, ale také drahé a těžké zoomy a ve finále s nimi v brašně mít ještě ta pevná skla..?? Je to vždy individuální volba těžko nalézt ideální variantu pro všechny...
Pentax
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je jednoznačně reportážní objektiv. Popřípadě dovolenkový. Já sám preferuji kvalitu a klidně budu měnit skla jak se mi to hodí. Ale pokud někdo fotí nějakou akci, kde si nemůže dovolit takový luxus, jako výměna skel, sáhne po tomto sklíčku.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja sa s nikým nechcem prieť a súhlasím s predchádzajúcimi názormi, pokiaľ ide o cenu. Napriek tomu mi nedá zapolemizovať, že sú aj za prijeteľné ceny napr. Zomm 50-200 (pri kinofilme 300mm) či už priamo pentaxové alebo iných výrobcov s celkom prijateľnou kvalitou zobrazenia. Avšak kompromis pri reportáži s rozsahom 18 - 300 mm sa mi vidí už príliš veľký. Pri reportáži vo väčšine človek potrebuje buď dlhšie ohniská alebo kratšie ohniská. Málokedy oboje naraz. A pri menšom rozsahu ohniskových vzdialeností sa mi vidí kvalita zobrazenia o niečo lepšia.
Ale je to vec názoru, ako aj veľkosti konečnej fotky, nárokov na kvalitu a pod. A peňazí. Takže - treba sa rozhodnúť pre najpraktickejšiu variantu. Dnešné objektívy sú v podstate dobré všetky, len rozdiel medzi nimi je taký, že niektoré sú lepšie (a drahšie). Donedávna sme fotili na rôzne praktikary a zenitary a výsledky fotiek boli často uchvacujúce. A boli sme spokojní na rozdiel dnešných časov, keď by sme chceli stále niečo lepšie a lepšie.
Ale je to vec názoru, ako aj veľkosti konečnej fotky, nárokov na kvalitu a pod. A peňazí. Takže - treba sa rozhodnúť pre najpraktickejšiu variantu. Dnešné objektívy sú v podstate dobré všetky, len rozdiel medzi nimi je taký, že niektoré sú lepšie (a drahšie). Donedávna sme fotili na rôzne praktikary a zenitary a výsledky fotiek boli často uchvacujúce. A boli sme spokojní na rozdiel dnešných časov, keď by sme chceli stále niečo lepšie a lepšie.
Zoltan
Design by Pentax. To je potvrzeno. Tokina ten design licencuje.karak píše: Nema si cenu nic nalhavat, Pentax ma problemy se rozjet. Z jejich rok stare roadmapy tu jsou teprve 2 (16-50 a 50-135) skla z deseti. Sice tam bylo napsano "v roce 2007 a pozdeji", ale dve skla za rok to je bida. A to je jeste otazkou, kdo je ve finale navrhoval, hadam ze asi Tokina. Takze to by nasvedcovalo tomu, ze design objektivu u Pentaxu je dost v krizi.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Evropský objektiv roku 2007-2008: Tamron AF18-250mm
01.10.2007 - Oficiální distributor Tamron pro ČR a SR s potěšením oznamuje, že objektiv Tamron 18-250mm Di-II získal mezinárodní ocenění EISA award jako Evropský Objektiv Roku 2007/2008.
http://www.tamron-objektivy.cz/oceneni.php
01.10.2007 - Oficiální distributor Tamron pro ČR a SR s potěšením oznamuje, že objektiv Tamron 18-250mm Di-II získal mezinárodní ocenění EISA award jako Evropský Objektiv Roku 2007/2008.
http://www.tamron-objektivy.cz/oceneni.php
Tak pravil Dr.Chocholousek
Musím súhlasiť čiastočne s Mazecom i s týmto tvojím príspevkom. Pentax 18-250 sa da v určitom zmysle slova považovať za reportážny objektív. Pretože poskytuje tak široké ako aj príjemne dlhé ohnisko. Nepochybne poskytuje neobvyklú reportážnu pohotovosť. Otázna je ale aj zatiaľ neoverená rýchlosť ostrenia, čo zasa pri reportáži môže byť občas životne dôležité. Na druhej strane, výsledná kvalita častokrát nezohráva žiadnu rolu, jedná sa o zachytené okamžiku, atmosféry, feelingu... Fotku roka môže hocikto spraviť aj kompaktom spred 5 rokovZoltan píše:Ja sa s nikým nechcem prieť a súhlasím s predchádzajúcimi názormi, pokiaľ ide o cenu. Napriek tomu mi nedá zapolemizovať, že sú aj za prijeteľné ceny napr. Zomm 50-200 (pri kinofilme 300mm) či už priamo pentaxové alebo iných výrobcov s celkom prijateľnou kvalitou zobrazenia. Avšak kompromis pri reportáži s rozsahom 18 - 300 mm sa mi vidí už príliš veľký. Pri reportáži vo väčšine človek potrebuje buď dlhšie ohniská alebo kratšie ohniská. Málokedy oboje naraz. A pri menšom rozsahu ohniskových vzdialeností sa mi vidí kvalita zobrazenia o niečo lepšia.
Okrem toho, ortodoxní reportážni profíci nosia väčšinou so sebou aj 2 či 3 telá s nasadeným tým-ktorým objektívom.
Ja osobne som naklonený pôvodnej myšlienky objektívu pre najširšie masy amatérskych fotografov. Predaj digi zrkadloviek má stúpajúci trend a toho sa každý uvedomelý výrobca musí chytiť a ponúknuť niečo k telu. Okrem toho sa prudko rozširuje potenciálna skupina, ktorá kupuje DSLR len preto, lebo ceny klesajú a je to proste trendy. A takýmto zákazníkom je imho spomínaný objektív primárne určený- nadobudnú si tak, pri všetkej úcte, štýlový ultrazoom. Takýto zákazníci málokedy riešia svetelnosť objektívu, nehovoriac o parametroch ako je skreslenie, či nebodaj vinetácia, o mtf krivkách ani nehovoriac. Jednoducho povedané, podstatná časť tržieb výrobcov je práve z tohto segmentu zákazníkov.
Podľa testov je Tamron 18-250 nad očakávanie vydarený model (samozrejme relatívne- vo svojej jedinečnej kategórii). Ak sa dá považovať Pentax 18-250 za jeho dvojníka, myslím, že úspech sa dostaviť môže. Argumentovať sa dá rôzne- okrem vyššie spomenutých dôvodov aj pritomnosť SR v Pentax telách, čo si ten objektív priam vyžaduje, pohotovosť, praktickosť atď atď...
: CZEPO
Záleží na každém z nás co chceme. Pro mě příchod tohohle objektivu znamená---> Velký rozsah v dobré kvalitě při velmi atraktivní hmotnosti a slušné ceně. Tzn. Výborný na akční cyklosturistiku kterou miluju Již pár tisic km. naježděných s foťáčkem mám za sebou. Fotit výkonější cyklisty a zárověn snimi podnikat výlety je dost náročné a tak každý gram a ušetřená sekunda při focení během vyjížďky je pro mě velkým přínosem.
K100D Super.....